banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Bakım 4.0 kapsamında işletmeleri dijital fabrikalara dönüştürüyor

Dijital dönüşümde ilk atılacak adımın doğru partneri bulmak olduğunu belirten Maray Makina Genel Müdür Yardımcısı Servet Şavran, işletmelerin maliyetlerini düşürmek için bakım 4.0 kapsamında işletmelerin akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürülmesine talip olduklarını söylüyor.

Dijital Dönüşüm 04.10.2021, 17:05 Serkan KIRAÇ
517
Bakım 4.0 kapsamında işletmeleri dijital fabrikalara dönüştürüyor

Fabrikaların dijital dönüşüm yolculuğunda Bakım 4.0’ın yeri ve doğru araç ya da yöntem seçiminin önemi üzerine Bakım 4.0 ve IIoT konularında uzman Emerson partnerliğiyle akılcı çözümler sunan Maray Makina markasının Genel Müdür Yardımcısı Servet Şavran ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Dijital fabrikalar için bakım çözümleriniz ve faaliyetleriniz nelerdir?
Maray Makina Mühendislik, Türk sanayisinin Endüstri 4.0’a geçişinde, kaliteli ve güvenilir hizmetler sunarak, ülkemize ve sanayimize artı değer katmayı hedef edinerek en güncel teknolojileri anahtar teslim projeler ile sunmaktadır.

Dijital fabrikalar için bakım çözümleri noktasında, Bakım 4.0, IIoT ve bulut teknolojilerinin yol haritası ve gelişim yolculuğunda Maray Makina Mühendislik olarak her zaman bu rotanın ve yolculuğun içinde yer aldık ve bu konuda her türlü gelişim aşamaları ve gelişimleri daha da ileriye taşıma misyonu rolümüzün önem ve sorumluluğu ile yolumuza devam ediyoruz.

Maray Makina Mühendislik olarak Bakım 4.0 kapsamında IIoT ve bulut teknolojilerine öncülük eden; dünyada sektörünün devi durumunda olan EMERSON ile birlikte, işletmelerini Endüstri 4.0 kapsamında akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürüyoruz.

Günümüz dünyasında bilişim ve dijital teknolojinin geldiği noktada, istenilen mekânda, istenilen zamanda, istenilen her türlü bilgiye erişimin mümkün olduğu bu imkânın, Türk sanayisinde, hiçbir endüstri farkı olmaksızın tüm işletmelerde, üstelik rekabetçi ortamın baş döndürücü gerçekliğinde yerini alması kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumu verimli ve anlamlı kılacak olan öncelikli aksiyon ise, dijital teknolojinin biran önce sektörlerle tanışmasındaki en hızlı karar ve akıllı-dijital işletmelere dönüşüm yoludur. Bu bağlamda halen birlikte yol aldığımız ve alacağımız tüm işletmelere diyoruz ki;

Sizlerin yapması gereken; Endüstri 4.0 için doğru partneri bulmak olacaktır. Maray Makina Mühendislik olarak Emerson firması ile birlikte, teknolojinin gelişimine paralel tecrübe, birikim ve donanımla, işletmenizin Bakım 4.0 kapsamında akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürülmesine talibiz.

Endüstri 4.0 devrimi, üretim ortamında her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayacağı için daha verimli iş modelleri ortaya çıkacaktır. Bugünün gelişmiş otomatik fabrikalarında bulunan birbirleriyle bağlantılı üretim makineleri, insan etkileşimleri, araçlar, nakliye konteynerleri, konveyör sistemleri ve diğer bileşenler Endüstri 4.0 ile birlikte binlerce sensor ve iletişim sistemiyle donatılacak bu sayede hız, verimlilik ve kalite artırılacaktır.

Almanya Ulusal Bilim ve Mühendislik Akademisi Endüstri 4.0 ile birlikte yeni üretim süreçlerinin verimliliğinin en az %30 gibi önemli oranda artıracağını öngörmektedir.

Gelecekte 5. sanayi devrimi ile artırılmış zeka, İnsan ve makine arasındaki işbirliği, Endüstri 5.0 (Toplum 5.0) için kısaca toplum odaklı insansız teknolojilerinden söz edeceğiz.X

Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm özel çözümleriniz ve hizmetleriniz nelerdir?
Maray Makina Mühendislik olarak; 2016 yılında dünyada sektörünün devi durumunda olan EMERSON firması ile Reliability Solutions ürünlerinin satışı, kurulumu ve devreye alınması için bir anlaşma yaptık ve şimdi bu alanda Türkiye'deki tek yetkili partneri ve temsilcisi durumundayız.

  1. EMERSON Online Durum İzleme Sistemleri Satışı, Kurulumu ve Devreye Alınması
  2. EMERSON Onlile Makine Sağlığı Koruma Sistemleri Satışı, Kurulumu ve Devreye Alınması
  3. EMERSON Bulut Tabanlı Kablosuz IIoT Çözümleri Satışı, Kurulumu ve Devreye Alınması
  4. EMERSON Plant web Optics Analytics; Varlık Yönetimi Performans Platformlarının Satışı, Kurulumu ve Devreye Alınması


Sektörün günümüzde en çok talep ettiği çözümler ve ürünler nelerdir, üretici ve son kullanıcıların güncel taleplerini sizden öğrenebilir miyiz?

Şuan sektörde Bakım 4.0 kapsamında işletmeler daha çok Bulut Tabanlı Kablosuz IIoT Çözüm Ürünlerini tercih ediyorlar. Bunun sebebi; Kablosuz sistemlerin akıllı veriler elde etmek için kolay, hızlı ve uygun maliyetli çözümler sunmasıdır. Kablosuz çözümler, daha az kablolama, daha hızlı devreye alma ve kalibrasyon gerektirmeyen cihazlar içerir, kurulum süresini ve maliyetlerini % 50'nin üzerinde azaltır. Tehlikeli ortamlar için, Emerson'un kablosuz çözümleri önceden erişilemeyen alanları izleyebilirsiniz. Emerson Kablosuz IIoT teknolojileri ile % 99,99 veri güvenilirliği sağlar.

Ayrıca Varlık Yönetimi Performans Platformlarını tercih ediyorlar. Emerson Plant web Optics, varlık performanslarını görselleştirmek, analiz etmek ve Kestirimci Bakıma yardımcı olmak için tanılama ve analitik yapmak için, tesis içindeki varlıklardan gerçek zamanlı otomatik veri toplama özelliğine sahiptir. Bu eyleme dönüştürülebilir verilerle, Bakım, Planlı Bakım ve Kestirimci Bakımın, Bakım Yönetim Programları ile entegrasyonları ve iş akışları sorunsuz hale gelir. Varlık Yönetimi Performans Platformları, tesisteki ekipmanların sağlığının zirvede kalmasını her zamankinden daha kolay hale getiriyor. EmersonPlantwebOptics,, üretim varlıkları için performansa dayalı uyarılar ve otomatik KPI'lar sağlamak için birden çok uygulamadan gelen verileri varlık merkezli bilgilere bağlar. EmersonPlantwebOptics, tüm varlıklardan gelen verileri tek bir konumdan yöneterek varlık yönetimi ve iş akışınızı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Kullanıcılar şu konularda gerçek zamanlı bilgi alır:

  • Varlık durumu
  • Varlık sağlığı
  • Enerji maliyetleri
  • Emisyon kaybı
     


Sektör proseslerinde markanızın son dönemde gerçekleştirdiği en kapsamlı projenin detaylarını bizlerle paylaşır mısınız?

Maray Makina Mühendislik olarak Emerson firması ile birlikte işletmelerin Bakım 4.0 kapsamında akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürüyor ve anahtar teslim projeler sunuyoruz. 2016 yılından buyana birçok işletmenin Endüstri 4.0’a geçişinde, kaliteli ve güvenilir hizmetler sunarak ülkemiz sanayisine katma değerler kattık ve en güncel teknolojileri anahtar teslim projeler ile sunduk. Bunlar arasında altın madenleri, hidroelektrik santralleri, lastik fabrikaları, çimento fabrikaları vs. birçok sektörden işletme var. İşletmeler Bakım 4.0 için bizlerle iletişime geçsinler, Maray Makina Mühendislik olarak Emerson ile birlikte en doğru, en ekonomik, en güncel, en iyi teknoloji çözümleri sunarak, işletmelerinde varlık emre amadeliğini ve varlık güvenirliliğini arttıracağımızdan ve ihtiyaçlarına yönelik çözümleri anahtar teslim projeler ile sunacağımızdan emin olabilirler. Yapmaları gereken Endüstri4.0 için doğru partneri bulmak olacaktır. Maray Makina Mühendislik olarak dünyada sektörünün devi durumunda olan Emerson firması ile birlikte işletmenizin Endüstri4.0 kapsamında akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürülmesine talibiz.

Devreye alma sonrası sahada ne tür avantajlar sağlandı?
Bakım 4.0 sorunları oluşmadan önce tahmin etmek için, üretim ve bakım verilerini analiz ederek, varlık arızalarını önlemenin bir yöntemidir. Bu bağlamda Bakım 4.0 kapsamında dijital dönüşümlerini sağladığımız işletmelerAkıllı Fabrika, Dijital Fabrika, olarak da adlandırılan hale dönüşüyorlar. Bu sistem ve teknolojiler ile işletmeler, üretimi planlama, üretimi izleme, üretim performans takibi, bakımı planlama, duruş analizi ve kök neden analizi de yaparak işletmenin kayıplarını bulma ve yok etme imkânı yakalıyorlar. Geleceklerini öngörüyorlar, sağlam ve isabetli kararlar alıyorlar, kaliteli, hızlı ve az maliyetli ürünler üretiyorlar. Varlıkların ve bileşenlerinin farkındalık kazanmasını sağladılar. Üretimlerinin çevre dostu ve kaynak tasarrufu davranışlarıyla sürdürülebilir olmasını sağladılar. Enerji tasarrufları ile birlikte daha yüksek verimlilik sağladılar. Sistemlerin ve üretim makinelerinin sağlığının izlenmesinin ve arıza teşhisinin kolaylaştırılmasını sağladılar. Böylece hem ön görülmeyen arızaların önüne geçtiler hem de erken teşhis ile tespit ettikleri arızaları yöneterek ve zamanında planlı bakım günlerinde tespit ettikleri arızalara fokuslanarak, arıza sebebiyle gerçekleşen duruşları azaltarak, üretim kayıplarının önüne geçtiler. Varlık durumlarını son teknolojiler ile online izleyerek, erken arıza tespitleri ile bakım maliyetlerinin azaltılmasını sağladılar.

Maray Makine’den bir çözüm edindikten sonra devreye alma sonrası süreç nasıl ilerliyor markanızda?
Biz anlayış olarak hizmet verdiğimiz her fabrikadaki, işletmedeki, tesisteki tüm varlıkları bu ülkenin milli serveti olarak görüyoruz. İşletmelerin zaman ve mali kayıplarını kendi kaybımız ve ülkenin ekonomik kaybı olarak görüyoruz. Maray Makina Mühendislik olarak kendimizi hizmet verdiğimiz her işletmenin, her fabrikanın, her tesisisin organizasyon yapısı içerisinde bir yerde ve yakınlıkta görüyoruz.

Türkiye’de Kestirimci Bakım alanında en geniş teknik ekibine sahibiz ve ülkenin her coğrafyasında, işletmelerin full-time üretim yaptıkları bilinci içerisinde, proaktif çalıştığımızı, yani 7/24 hafta sonu, tatiller dahil hizmet verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi 2016 yılından beri Emerson firması ile birlikte işletmelerinBakım 4.0 kapsamında akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürüyor ve anahtar teslim projeler sunuyoruz ve bu konuda gerekli tecrübeye ve bilgiye sahibiz.

Proje aşamasından başlayarak, satışaşamasına, montaj vedevreyealma aşamalarına kadar Maray Makina Mühendislik ve Emerson desteğini ve ayrıcalığını her aşamada,  fazlasıyla sunmak temel hedef ve ilkemizdir. Satış sonrası cihaz, sistem, program ve teknoloji eğitimlerimiz ile desteklerimiz sürekli olup, kurulan sistemlerden en bilinçli ve efektif şekilde verim aldığınız ana kadar bilgilendirme ve eğitimler devam etmektedir. Daha ileri aşamalarda 7/24 verdiğimiz teknik destekler ile devam edecektir. Değerli paydaşlarımız açısından çok önemsediğimiz ve öncelikli ilkemiz olan, satış süreci tamamlanan tüm projelerimiz, ürünlerimiz ve çözümlerimiz için gerek uzaktan, gerek yerinde işletmenizde tüm eğitim, kurulum ve entegrasyon hizmetlerini en iyi şekilde sunmaktayız. Eğitim, bakım, ve teknik destek hizmetlerimizde 7/24 yanlarında olduğumuzun bilinmesi, tüm ekip olarak ortak paydamızdır.

2022 yılı için yeni yatırım – yapılanma planlarınız nelerdir? Son olarak eklemek istedikleriniz ve ajandanızda yer alan konuları öğrenelim…

Maray Makine Mühendislik olarak, işimizin öneminin bilinci  ve sorumluluğu ile sürekli olarak kendimizi geliştirmek, daha mükemmel noktalara erişmek, ekip ruhu anlayışımızın temelidir.

Türk sanayisinin, güvenilirlik merkezli bakım alanında, en modern teknolojilere geçişinde;

  • Kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmaya devam edeceğiz
  • Kaliteli ve son teknoloji ürünler, projeler ve çözümler sunmaya devam edeceğiz
  • Ülkemize ve sanayimize artı değer katmayı hedef edinerek en güncel teknolojileri anahtar teslim projeler sunmaya devam edeceğiz
  • Ülkemizde Bakım 4.0 kapsamında hizmet veren mühendislik firmaları arasında en iyi ve en yenilikçi, marka değeri ile öne çıkan lider firma olmaya devam edeceğiz.
  • Endüstri 4.0 kapsamında son teknoloji çözümlerimiz ile Kestirimci Bakım uygulamalarıyla ve dinamik çalışma anlayışımızla çözüm ortağınız olmaya devam edeceğiz.

Endüstri 4.0 ve Bakım 4.0 kapsamında çözümler sunan, son teknoloji proje kurulumları yapan ve kestirimci bakım uygulamaları ile hizmet veren en büyük ve güvenilir firma olduğumuz noktasında ise şunları belirtmek isteriz; Maray Makine Mühendislik ailesi olarak, değerli müşterilerimizin teveccühleri sayesinde geldiğimiz bu konumu, yeni hedeflerimiz için bir sıçrama noktası olarak görüyor ve daha iyi hizmetler verebilmek için yeni yatırımlar yapmaya, son teknojileri ülkemiz sanayisi ile buluşturmaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@