banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Gıda prosesinde uzman çözüm ortağı

Delta Vana ve Otomasyon, gıda prosesinde uzman mühendis ekibiyle operasyonun, talep edilen standartlar ölçeğinde, hızla ve sürekli çalışır durumda kalmasını sağlar.

Dijital Dönüşüm 25.05.2022, 15:50 Serkan KIRAÇ
252
Gıda prosesinde uzman çözüm ortağı

Gıda prosesi, endüstriyel üretim prosesleri arasında en hassas bölümlerden biridir. Gıda ve içecek endüstrisinin titizlikle oluşturulmuş kuralları, tutarlı bir kalite, istikrarla uyulması gereken standartlar ve prosesler içerir. Gıda ve içecek üretiminde tarımdan sağlanan hammaddelerin hazır gıdaya dönüştürülmesi ve saklanması için uygulanan kurutma, dondurma, pastörizasyon gibi işlemler

prosesin farklı yönlerini oluşturur. Hammaddeler, ürünlerin tüketim alışkanlıkları, raf ürünleri farklı olsa da, kalite standartlarını hızla gerçekleştirmek önemlidir. İdeal bir gıda prosesi, sektörün talep ettiği hızı uygun kalite standartlarıyla ve süreklilikle sağlamalıdır. Bu kural, tedarik sürecinden, tüketime kadar sektörün içinde yer alan tüm paydaşlar için geçerlidir.

Gıda ve içecek proseslerinde sektörün talep ettiği kaliteyi ve hızı aynı anda yakalamak ancak uzman mühendis ekiplerinin, gıda üretimine özel geliştirilmiş çözümleri optimize ederek kullanmasıyla mümkündür.
           

Delta Vana ve Otomasyon, gıda prosesinde uzman mühendis ekibiyle operasyonun, talep edilen standartlar ölçeğinde, hızla ve sürekli çalışır durumda kalmasını sağlar. Delta Vana ve Otomasyon’un sağladığı Flowserve ve Honeywell çözümleri, ürünlerden konfigürasyona kadar, gıda ve içecek endüstrisinde optimum verimlilik sağlamak için tasarlanmıştır. Optimum verimlilik için tasarım; sistemin az çaba sarf ederek veya boşa çaba harcamadan hızlı bir şekilde çalışması anlamına gelir.

Kesintisiz bir üretim prosesi oluşturulması, gıda ve içecek projelerinin bir diğer önemli parçasıdır.

Kalite standartlarına uyumlu ve kesintisiz bir üretim prosesi dizayn edilmesinin yanı sıra, gıda ve içecek prosesleri hijyen kriterleri de titizlikle sağlanmalıdır.

Günümüzde gıda sektöründe faaliyet gösteren tesislerde farklı yoğunluk ve fazdaki akışkanların kontrolü için hijyenik tip özel sertifikalı (FDA, 3A) vanalar ve saha enstrümanları gereklidir. Delta Vana ve Otomasyon bu sektörde müşterilerine talepleri doğrultusunda son derece kaliteli ve kalıcı çözümler sunar. Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Delta Vana ve Otomasyon’un uzman mühendis kadrosunun titizlikle projelendirdiği ürünler sayesinde uygulamadaki olası problemleri elemine ederek çalışmalarına katma değer sağlar. Delta Vana ve Otomasyon’un mühendislik ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, gıda sınıfı kauçuk ve gözeneksiz metallerle insan sağlığına uygun contalar geliştirilmiştir. Üretilen çözümler, operasyonel kaliteyi sağlamak için gerekli USDA ve 3A gereksinimlerini karşılar.

Gıda üretim proseslerinde tercih edilen çözüm ortağı, özellikle prosesin kendi dinamiklerine uyumlu bir mühendislik inşası yapabilen ve kalıcı çözümler üreten uzmanlığa sahip olmalıdır. Delta Vana ve Otomasyon’un uzman mühendisleri, çözüm ortağı olarak dahil olduğu gıda ve içecek proseslerine özel kalıcı ve uzun ömürlü çözümler geliştirir.

Delta Vana ve Otomasyon, son dönemde nişasta, yağ üretimi ve süt üretim tesisleri için yürüttüğü kapasite artırımı projelerinde, maksimum cv kapasitesinde, vana çapını ve maliyetleri minimize eden, kompakt, hafif, yüksek performans ve güvenilirliğiyle öne çıkan, bakım kolaylığına sahip, geniş kullanım aralığında, zor uygulamalarda mükemmel performans sağlayan, özel bağlantı çeşitlerine sahip Flowserve ürünleriyle mühendislik çalışmalarında bulunmuş, globe kontrol, v-ball, on/off ve Honeywell PT, DPT, TT transmitterleri sağlamıştır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@