banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Kalıp koruma sistemi ile verimini artırıyor ve makine ömrünü uzatıyor

Kalıp koruma sistemini devreye aldıktan sonra hataları önleyerek verimsizlik maliyetlerinin önüne geçtiklerini belirten TKG Otomotiv Adapazarı Üretim Mühendisi Murat Bayrak, kalıp koruma sistemi sayesinde bakım giderlerinin azaltılabileceğini, verimliliğin artırılıp daha kaliteli parça üretimi ve daha uzun ömürlü makine üretiminin sağlanabileceğini vurguluyor.

Dijital Dönüşüm 06.04.2022, 15:05 Serkan KIRAÇ
871
Kalıp koruma sistemi ile verimini artırıyor ve makine ömrünü uzatıyor

TKG Otomotiv Adapazarı Üretim Tesisi Ziyaretimizde; devreye alınan kalıp koruma sistemi ile işletmede elde edilen  avantajları Üretim Mühendisi Murat Bayrak ve 3S Teknik Satış ve Dış Ticaret Koordinatörü Özgür Dinçer ile birer söyleşi gerçekleştirme fırsatı bulduk.

Sektör tecrübenizi ve birim faaliyetlerinizi tanıyabilir miyiz?
Otomotiv sektöründeki kariyerim, TKG Otomotiv Grubu bünyesinde faaliyet gösteren TKG Otomotiv Adapazarı ile başladı. Otomotiv endüstrisi için pres, kaynak parçaları ve ısı kalkanları tasarlayarak üreten TKG Otomotiv Grubu, Adapazarı fabrikasında Toyota’nın Türkiye, Fransa, İngiltere, Çekya ve Rusya’daki fabrikalarına sac gövde parçaları imalatını yapıyor. Yaklaşık 4 yıldır TKG Otomotiv Adapazarı’nda Üretim (pres) Mühendisi olarak görev yapıyorum. Görevim kapsamında; iyileştirme ve verimlilik çalışmaları öncelikli olmak üzere, makine bazlı risk analizleri yapıyor, ekipman devreye alımı, ISO 16949 ve ISO45001-14001 gibi süreçlerin yürütülmesine katkı sağlıyorum.

3S Teknik ve Danışmanlık markası ile yollarınız nasıl kesişti, kendilerinden ilk talepleriniz neler oldu, projelendirme aşamasına kadar yürütülen fizibilite çalışmalarını sizden dinleyebilir miyiz?
3S Teknik satış ekibinden arkadaşlarımız, TKG Otomotiv Adapazarı’na yaptıkları ürün tanıtım ziyareti esnasında kalıp koruma sensörlerinden bahsetti. Ürünü değerlendirip verimli olabileceğini düşündüm ve bu alanda çeşitli araştırmalar yaptım. Araştırmalarımın çıktısını bir rapor halinde şirket yöneticilerimize sundum. TKG Otomotiv Grubu yenilikçi olmayı, inovasyonu, verimliliği oldukça önemseyen bir şirket. Bu anlamda şirket içinde fikirlerimizi, projelerimizi değerlendirmeye büyük önem veriyorlar. Bu süreçte de oldukça vizyoner bir yaklaşım göstererek bana çok destek oldular. Yapmış olduğumuz araştırmalar doğrultusunda bu ürünün verimli olduğunu gördük ve ürünü sipariş ettik.

Tasarım aşamasında her iki marka ile tesisiniz ekibi arasında nasıl bir sinerji oluştu, bu markaların sektör tecrübesi bu noktada size neler kazandırdı?
Kurduğumuz pozitif iletişimin işimize de yansıdığını düşünüyorum. Süreç sırasında oluşan profesyonel yaklaşımla problemlerin en kısa sürede çözülebilmesi için hızlı aksiyonlar alındı. Tüm süreçlerde birbirimize destek olarak ilerledik.

Talebiniz sonrasında süreç nasıl işledi? Projelendirme, devreye alma aşaması süreçleri nasıl yürütüldü sizden dinleyebilir miyiz?
3S Teknik şirketinden Tolga ve Gökhan Beyler ile Özgür Bey’in koordinasyonunda çalışıp olası hatalar, sensör bölgeleri ve kurulum üzerine toplantılar düzenleyerek ortaya çıkabilecek problemleri önceden belirledik. Bu olası problemler doğrultusunda aksiyon planlarımızı hazırladık. Bu şekilde devreye alma sürecini de sorunsuz ve aksaklık yaşamadan tamamlamış olduk.

Projenin gerçekleştirildiği hat ya da hatlarda hız, esneklik ve verimlilik adına devreye alma süreci sonrasında ne tür avantajlar elde edildi?
Kalıp koruma sistemi ile kalıp bakım giderlerini azaltabilir, verimliliği artırabilir, daha kaliteli parça üretebilir ve makinenin ömrünü uzatabilirsiniz. Hatta düşük stok ile çalışıyorsanız üretimi durdurabilecek arızaların önüne de geçebilirsiniz. Devreye aldıktan sonra sistemin algılayarak önlediği hatalar ile verimsizlik maliyetlerinin önüne geçmeye başladık. Kalıp çalışırken çelik cıvatalarının kopması sonucu kalıp içine düşen çeliği sistem yakalayıp presi durdurdu. Süreci kayıpsız, hatasız tamamladık diyebilirim.

Önümüzdeki dönemde 3S Teknik - Danışmanlık ile gerçekleştirmeyi planladığınız çalışmalar neler olacak?
Önümüzdeki süreçte diğer prograsif preslerde de satın aldığımız ‘Brankamp’ ürününü devreye almayı planlıyoruz. Uygun bulunması durumunda yeni çalışmalar da söz konusu olabilir.

Özgür Bey markadan size gelen talep neydi, talep sonrası sizin öneriniz ne oldu? Projelendirme ve ürün / çözüm seçimi aşamasını sizden dinleyebilir miyiz?
3S Teknik Satış ve Dış Ticaret Koordinatörü Özgür Dinçer:
Yetkin saha mühendislerimizin TKG firmasını ziyareti sırasında Murat Bey’in belirttiği öncelikli talep, alt kalıp ve üst kalıp arasına yukarıdan çelik düşmesi sorunu yaşandığında; makineye bağlı olan kalıp modülleri zarar görmeden makinenin güvenli bir şekilde durdurulmasıydı. Aldığımız bu bilgi, önermemiz gereken özelliklerdeki makine seçimi konusunda oldukça önemliydi. İlgili sorunun çözümü için özelleşmiş kabiliyetlere sahip bir makine kullanılması gerektiğini Murat Bey’e bildirdik. Bizim için en önemli nokta, hata algılandığı anda hızlı bir tepki verilerek; presi bulunduğu konumda durdurmaktı. Presin tahrik ve kalıp özellikleri ve kinematik yetenekleri daha detaylı çalışıldığında; MarpossBrankamp’ın majör hatalarda hata oluştuğu anda makineyi durdurabilmek için geliştirdiği Super Stop özelliğinin nokta atış olduğunu anladık. Bu özellik sayesinde MarpossBrankamp cihazı, hatayı algıladığı anda pres ile haberleşerek 5 milisaniye içinde prese “dur” komutunu göndereceğini belirttik.

Belirttiğim gibi çıkış noktamız çelik düşmesinin ani bir reaksiyonla yakalanmasıydı. Sonrasında karşılaşılan minör hataları da incelemeye başladık. Zımba ve pim kırılması, çapaklı üretim gibi sac pres ile üretimin temel problemlerin üzerine çalışarak; gerekli olan cihaz modeli, sensör tipi, sensör sayısı, tercih edilmesi gereken özel opsiyonlar, kalıp özellikleri gibi konular yurtdışından temsilcisi olduğumuz MarpossBrankamp firması mühendislerinin destekleriyle netleştirdik. Ve uyguladık...

Projede oluşturulan veya devreye alınan çözümün teknik özelliklerini öğrenebilir miyiz?
Brankamp’ın 1977 yılından itibaren geliştirmeye başladığı ve 2012 yılından itibaren Marposs firmasının Brankamp’ı satın almasıyla birlikte daha da devleşen teknolojisinin temelinde piyezo-elektrik sensörlerin ürettiği sinyallerin birim zamanda MarpossBrankamp ünitesi tarafından öğrenilmesi ve sonrasında üretilen her bir parçanın öğrenilmiş değerlerle kıyaslanmasına dayanmaktadır.

TKG firmasının sorunları ve presinin yetenekleri göz önüne alındığında; hızlı haberleşme yeteneğine sahip olan X5 cihazını kullanmaya karar verdik. Ve bu cihaza 2 adedi kolonlarda ve sabit olarak; 6 adedi ise kalıplarda sökülebilir özellikte kullanılmak üzere toplam 8 adet sensör konulmasını uygun gördük. Bu sensörlerin görevlerinden biraz bahsetmek gerekirse; kolon sensörleri sürekli kolona bağlı kalarak, presi majör hatalara karşı sürekli korur. Kalıp sensörleri ise çapak, zımba kırılması gibi minör hataların yakalanmasında; sayısı ve konumu operasyona bağlı olarak kullanılır. 

Temelde sensör, hata beklenen operasyon bölgesine ne kadar yakınsa; hassasiyet bir o kadar yüksek olur. Bu sebeple otomotiv ve beyaz eşya gibi hassas sektörlerde üretim yapan kullanıcılarımı kurulum öncesinde her zaman şu şekilde bilgilendiririm: “MarpossBrankamp doğru kullanıldığı taktirde kurulumdan itibaren makineniz ve takımınız %100 koruma altında çalışacaktır ve MarpossBrankamp kurulmadan önce yaşanan hataların %60’ını hiçbir ek çalışma yapmadan yakalanacaktır. Kalan hataların %20-25 kadarını sensör konumuyla ufak oynamalar yaparak ve kalan %15-20’lik oranı ise ek mühendislik çalışmaları yaparak hatasız üretime yönelebilirsiniz. “

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
MarpossBrankamp Proses Kontrol Sistemleri’ni bu mülakatta yalnızca sac pres özelinde işlemiş olsak da kullanım alanları sac presten oldukça fazladır.

Tüm otomatik ve mekanik tahrikli preslerde bu uygulama yapılabilir. Özellikle yatay presler (bağlantı elemanları sektöründe kullanılan soğuk dövme tezgahları), ovalama tezgahları, sıcak dövme tezgahları da esas çalışma alanlarımızdandır.

Her ne kadar MarpossBrankamp cihazlarını yalnızca makine ve takım koruma, üretim kontrolü gibi noktalarda incelemiş olsak da sistem, verdiği çıktılar sayesinde; aşınma takibi, periyodik bakım takibi, kalıp tasarımının yorumlanması gibi birçok noktada da kazanç sağlayabilecek çıktılar vermektedir.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Bu ürünün süreçlerimizde kullanılması yönünde beni destekleyen yöneticilerime çalışanlarının fikirlerine kıymet veren, yenilikçi yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Makine, altyapı ve teknoloji anlamında kendini sürekli geliştiren ve yatırım yapan bir şirketiz. Bu anlamda şirketimizin bu alandaki yatırımları önemsemesi de bizim için büyük bir artı. Süreçte öğrendiğim değerli bilgiler, sabrı ve çalışkanlığı için 3S Teknik çalışanlarına da teşekkür ediyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@