banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

KOBİ’leri Dijital Dönüşüme Hazırlamanın 5 Etkili Yolu

KOBİ’lerin iç ve dış ticaretinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan sanayiplatformu.com, dijitalleşme hızına ivme kazandırıyor

Dijital Dönüşüm 16.02.2022, 14:00 16.02.2022, 12:38 Melike Kaya Bayram
280
KOBİ’leri Dijital Dönüşüme Hazırlamanın 5 Etkili Yolu

Sanayi 4.0 ile başlayan yeni ekonomik sistemde rekabetinhız kesmeden devam ettiğine ve global bir hâlalan rekabet ortamında dijital dönüşümün zorunlu olduğuna dikkat çeken Sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal; “Farklı birçok alanda maliyetleri düşüren ve iş süreçlerine hız kazandıran uygulamalar ve dijital alt yapılı sistemler, KOBİ’lerin işlerini yeniden yapılandırarak rekabet avantajı sağlıyor. Dijital dünyaya hızlı dahil olan KOBİ’ler iş verimliliğinde ciddi bir artış yakalayarak hem sektöre hem de ekonomiye daha fazla katkı sağlıyor” diyerek KOBİ’ler için dijitalleşmenin 5 temel yolunu açıkladı.

1-Dijitalleşme seviyenizi belirleyin

KOBİ’ler başta olmak üzere firmaların dijital dönüşüm iklimine entegre olabilmelerinin ilk yolunun mevcut dijital seviyelerini belirlemekten geçtiğini söyleyenLale Yumrukçal; “Aslında dönüşümvarılan bir hedef değil, devam eden bir süreç. Bu sürecin başlangıç noktasında ise kendini doğru tanımak geliyor. KOBİ’ler öncelikli olarak bilgisayar teknolojileri, insan kaynakları süreçleri, satış-pazarlama, üretim, lojistik ve depolama gibi iş süreçlerine dahil olan her adımı dijitalleşme çatısı altında analiz etmeli.Değişimi doğru bir şekilde yönetebilmek için doğru vizyon ve stratejilerin belirlenmesi büyük önem taşıyor. Firmalar süreci adım adım yürütmeli ve önce dijital alanda bir ayak izi bırakmalı. Türkiye’nin sektör odaklı dijital organize sanayi bölgesi sanayiplatformu.com olarak KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine ivme kazandırıyoruz. Şirketler, sanayiplatformu.com’a üye olarak kendilerine özel firma sayfası açabiliyor ve böylece dijital dönüşümün ilk adımını atmış oluyor. İşletmeler, sanayiplatformu.com uzantılı bu sayfaları web sitesi olarak mevcut ya da potansiyel müşterileriyle paylaşabiliyor. Böylece web sitesi olmayan ya da aktif olarak kullanmayan firmalar da avantajlı duruma geçebiliyor” dedi.

2-Dijitalleşmeyi kurum kültürü haline getirin

Dijitalleşmenin KOBİ’lerin her katmanına yayılmasının ve değer zincirini oluşturan her bir halka tarafından kabul görmesinin önemine dikkat çeken Yumrukçal; “Sadece yönetim tarafından benimsenen dönüşümle dijitalleşme sürecinin tamamlandığını sanmak yanlış bir bakış açısı. Çünkü dijitalleşme dinamik ve sürekli güncellenen bir alan.Dolayısıyla kurum içinde bu süreçler her zaman yönetimin ajandasında olmalı, gerekirse ilgili departmanlar kurulmalı. Bu noktada belirlenen dönüşüm stratejisi çalışanlara çok iyi anlatılmalı ve herkes bu dönüşüm sürecinde bir rolü olduğu konusunda bilinçlendirilmeli. İş gücünü dijitale entegre etmek zor bir süreç gibi görünse de bu noktada kullanıcı dostu platformlar firmaların işini kolaylaştırıp süreci hızlandırarak dönüşüme katkı sağlıyor. Sanayiplatformu.com’un kuruluş aşamasında en çok dikkat ettiğimiz konulardan biri yeni bir ticaret formu ortaya koyarkenaynı zamanda süreçlerin en kolay şekilde yürümesini sağlamakoldu. Bunun içinse son derece pratik, kolay ve sade bir ara yüze sahip olan kullanıcı dostu bir platformoluşturduk. Az eforla çok yol almayı sağlayan sanayiplatformu.comkolay ve hızlı bir şekilde tarafların ihtiyaçlarına cevap veriyor” diye belirtti.

3-Dijital bir çözüm ortağı bulun

KOBİ’lerin kaynak kullanımında tasarruf edebilmesi ve kaynakları en doğru şekilde yönetebilmesiiçin iş birliği seçeneğini devreye alması gerektiğini ifade eden Yumrukçal; “Firmalar özellikledijitalleşmek için kendi kaynaklarını kullanmak yerine bu eforu kendilerinin uzman olduğu işe harcayıp dijitalleşme süreçleri için kendilerine destek olacak bir çözüm ortağından yararlanabilirler. Bu anlamda platformumuz KOBİ’ler için gerçek bir çözüm ortağına dönüşüyor. Tamamen zaman ve kaynak tasarrufu prensibiyle çalışan sistemde tüm işlemler yalınve hızlı bir şekilde hallediliyor. Kullanıcılar, basit birkaçadımdan sonra sistemde yer alarak rahat bir şekilde işlemlerini yürütüyor. Eğer kullanıcılar sistemle ilgili bir noktada tıkanırlarsa web sitemizde yer alan dijital asistanlar aracılığıyla hızlı bir şekilde çözüm yollarını öğrenebiliyor. Tüm süreç, ekibimiz tarafından kontrol ve takip edildiği için herhangi bir şekilde çözümsüz sorun kalmıyor” dedi.

4-Talep ve teklif yönetimini dijitalleştirin

KOBİ’lerin iş süreçlerinde en önemli gündem maddesini oluşturan talep ve teklif yönetimininbüyük bir özenle takip edilmesi gerektiğini dile getiren Yumrukçal şunları söyledi: “Platformumuzun belki de en güçlü yanı talep ve teklif fonksiyonunun çok iyi çalışması… İşlerini büyütmek isteyen üreticilerin aradığı ürünü üreten ve/veya satan doğru firmalar listesine güvenli bir şekilde ve zaman kaybı olmaksızın tek yerden ulaşmayı sağlayan sanayiplatformu.com, ürün/hizmet talebi yaratarak firmaların alıcıya ulaşmasını kolaylaştırıyor. Firmalar; üye paneli sayesinde sitemiz üzerinden gerçekleştirdikleri tüm talep ve teklif işlemlerini kayıtlı hale getiriyor, geçmişe yönelik olarak maliyet karşılaştırması yapabiliyor. Taleplere teklif verme, üyelerle bağlantı kurma gibi birçok ayrıcalığı da içinde barındıran sistem, tedarikçilerin yeni müşteri kazanımıyla aktif ticaret yapmasına katkıda bulunuyor.”

5-Satın alma süreçlerini kolaylaştırın

Dijital dönüşümde kısa vadede hızlı dönüşler alabilmek için zamanın doğru kullanılması gerektiğini ve bu noktada ticari süreçlerin de dijitalleşmesi gerektiğini belirtenLaleYumrukçal; “KOBİ’ler için doğru alıcıyı bulmak, hatasız üretim gerçekleştirmek, iş hacmini büyütmek ve kaynakları verimli kullanabilmekbüyük bir çaba gerektiriyor. Ancak organize sanayi bölgelerinde ürün/hizmet için zaman harcamak, arama motorlarında ihtiyaç duyulan kaynağa en hızlı şekilde ulaşabilmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Üstelik bunu geleneksel yöntemlerle yapmak KOBİ’ler için hem zaman hem de para kaybına yol açıyor. Bu noktada KOBİ’ler Türkiye’nin dijital organize sanayi bölgesi sanayiplatformu.com’ da sektörün tüm paydaşlarıyla bir araya geliyor, kendileri için en uygun ürün/hizmet ve alıcıya ulaşıyor ve operasyonel destek alabiliyor. Bu sayede tüm süreç sorunsuz ve maksimum verimle tamamlanıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@