banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 51 Milyar TL’ yi Geçti

Bireysel emeklilik katılımcı sayısında sektör ortalamasının üzerinde büyüyen şirket, geçen yıla göre aktif büyüklüğünü yaklaşık yüzde 43 oranında artırdı.

Ekonomi 01.02.2022, 12:15 Melike Kaya Bayram
73
Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 51 Milyar TL’ yi Geçti

Anadolu Hayat Emeklilik, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı. Bireysel emeklilik katılımcı sayısında sektör ortalamasının üzerinde bir performansla büyüme kaydeden şirket, bir önceki yıla göre aktif büyüklüğünü de önemli ölçüde artırdı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, 2021 yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede;“Salgının yarattığı belirsizliklerin günlük hayatımızı etkilemeye devam ettiği 2021 yılında da bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörlerinde büyüme devam etti. Şirketimiz bu dönemde de istikrarlı büyümesini sürdürdü. Aktif büyüklüğümüz 51,5 milyar TL seviyesine ulaşırken, özkaynaklarımız 1,8 milyar TL seviyesini aştı. Net kârımız 685,6 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 42 oranında arttı. Hayat sigortası varlığımız ise 5,3 milyar TL seviyesine ulaştı” diye konuştu.

“DİJİTALLEŞME TÜM HIZIYLA DEVAM ETTİ”

Dijitalleşme alanındaki yenilikçi çalışmalara hız verdikleri bu dönemde, hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin online satışına devam ettiklerini açıklayan Ertürk, “Online satışa sunduğumuz ürünlereTürkiye İş Bankası mobil bankacılık uygulaması İşCep üzerinden de erişilebilmesini sağladık. Dijitalleşen hizmetlerimizin hem müşterilerimiz hem de müşteri adayları tarafından erişilebilirlik, hız ve kullanım kolaylığı açısından olumlu değerlendirildiğini görüyoruz. Portföyümüze eklediğimiz Sürdürülebilirlik Hisse Senedi ve Teknoloji Sektörü Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonlarımızı müşterilerimizin beğenisine sunduk” dedi.

“MÜŞTERİ SAYIMIZ 4 MİLYONU AŞTI”

2021 yılında müşteri sayılarının 620 bin kişi daha artarak 4 milyonu aştığını ifade eden Ertürk,“Haziran 2021 itibarıyla hayata geçen 18 yaş altının BES’e dahil edilmesi düzenlemesi sonrasında oluşan yeni pazarın lideri olduk.2020 yılında BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne kabul edilen ilk ve tek sigorta ve emeklilik şirketi olarak 2021 yılında da endeksteki yerimizi koruduk ve sürdürülebilir gelecek için çalışmalarımıza devam ettik. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (United Nations Global Compact -UNGC) ve sürdürülebilir bir finansal sistem yaratmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım İlkeleri’nin (United Nations PrinciplesforResponsibleInvestment-UN PRI) imzacısı olduk. Anadolu Hayat Emeklilik olarak inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme vizyonumuzla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya, bireylerdeki tasarruf alışkanlıklarını derinleştirme konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@