banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Avansas, şirketlerin 2020 yılındaki alışveriş verilerini açıkladı

İş yeri alışverişine 56 milyon dakika harcadık.

Ekonomi 11.02.2021, 09:00 10.02.2021, 20:35 Melike Kaya Bayram
949
Avansas, şirketlerin 2020 yılındaki alışveriş verilerini açıkladı

Koronavirüs pandemisiyle birlikte alışveriş alışkanlıklarındaki değişim e-ticarete ilgiyi artırdı. Geçen yıl yüzde 65 büyüme yakalayan sektörde iş yeri alışverişinin de ilk tercihi e-ticaret oldu. Avansas 2020 yılı verilerine göre, tüketiciler geçen yıl iş yeri alışverişine 56 milyon dakikadan fazla zaman harcadı. 2019 yılına kıyasla yeni kullanıcı sayısı yüzde 68 artarken, en çok satılan ürünler arasında hijyen ürünleri, dezenfektan, çay, Türk kahvesi yer aldı.

İş yeri alışverişinde yeni bir dönem başlatan Avansas; 2020 yılı iş yeri alışveriş trendlerini açıkladı. Kağıt ve kırtasiye malzemesinden hijyen ürünlerine, gıda ve mutfak gereçlerinden teknolojiye kadar tüm ihtiyaçlarını online ortamda karşılayan Avansas’ın 2020 yılı değerlendirmesine göre; şirketlerin online alışveriş sepetini en çok gıda, kırtasiye ve hijyen ürünleri doldurdu. 2020 yılında içecek ürünlerinde en çok Türk kahvesi, çay ve filtre kahve tercih edildi. İçecek ürünlerini; karton bardak, ıslak havlu, deterjan, çamaşır suyu, maske ve dezenfektan izledi.

KASIM VE ARALIKTA REKOR SİPARİŞ

Değerlendirme sonuçlarına göre, 2020 yılında en çok satış yapılan aylar Kasım ve Aralık olurken, alışverişler en çok haftanın ilk iki günü gerçekleşti. Sipariş sayısı ise 2019 yılına kıyasla 2020'de yüzde 50 arttı.

Satın alma sonrası bekleme derdine son veren Avansas, 23 ilde 1 iş gününde teslimat yapmasıyla iş dünyasının vazgeçilmezi olmayı başardı. 2020 yılında iş dünyası, alışveriş için 56 milyon dakikadan fazla zamanı Avansas.com’da geçirdi. 2019 yılına kıyasla, Avansas’ın yeni kullanıcı sayısında ise yüzde 68 oranında artış yaşandı.

Avansas üzerinden 2020 yılında en çok satın alınan ürünler ise şöyle oldu: Maske, dezenfektan, çay, Türk kahvesi, filtre kahve, klasör, kâğıt havlu, karton bardak, şeffaf dosya, ıslak havlu, küp şeker, tuvalet kağıdı, fotokopi kağıdı, su, deterjan ve fosforlu kalem.

Koronavirüs pardemisi nedeniyle alışveriş tercihlerinin internete kayması, ürün çeşitliliğine de yansıdı. Yapılan açıklamaya göre; siteye 2020’de çeşitli kategorilerden 2500’ü aşkın yeni ürün eklendi ve ürün sayısı 5500’ü aştı.

2020’DE ‘ÇALIŞILAN HER YER İŞ YERİDİR’ BİLİNCİYLE HAREKET ETTİK

2020 yılında e-ticaretin hızlı büyümesini sürdürdüğünü ve ürün çeşitliliği, hızlı teslimat, ödeme seçenekleriyle tüketicilere yeni bir deneyim sunduğunu belirten Avansas Genel Müdürü Sedat Anak, "E-Ticaret sadece 81 ildeki bireysel tüketicilerimizin değil, bulaşma riski nedeniyle iş dünyasının da vazgeçilmezi oldu. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin (ETİD) verilerine göre geçen yıl e-ticaret sektörü, yüzde 65 büyüme elde ederek 250 milyar TL'lik hacmi yakaladı. Özellikle dijitalleşmenin ve talebin artmasıyla e-ticaret platformları tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak adına yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye öncelik verdi. Avansas olarak biz de bu dönemde ‘Çalışılan Her Yer İş Yeridir’ diyerek müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını hijyenik ve en hızlı şekilde karşılamak üzere 1 iş gününde teslimata öncelik verdik” dedi.

Müşterilerine kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşatmak için çalışmalarını sürdürdüklerine değinen Anak; ‘Yılın En İtibarlı İş Ortağı’ araştırmasında elde ettikleri yüksek skorla ‘Müşteri Deneyiminde Mükemmellik’ ödülü, e-ticaretin en iyilerinin değerlendirildiği ECHO Awards’da ise ‘Ofis/Kırtasiye’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olduklarını da aktardı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@