banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Avrupa’da Bankacılık Hizmeti Verilmesini Sağlayan Rackle, Solarisbank İle İş Birliği Yaptı

Türkiye’de ilk BaaS servis platformu hizmetini sunan Rackle, bankalar, e-para şirketleri ve fintechlerin Avrupa’ya kolayca açılabilmesini sağlıyor.

Ekonomi 24.02.2022, 10:15 Melike Kaya Bayram
67
Avrupa’da Bankacılık Hizmeti Verilmesini Sağlayan Rackle, Solarisbank İle İş Birliği Yaptı

Açık ve entegre bir bankacılık sistemi ile hızlı ve kolay kullanım sunan Rackle, Türkiye’de finans alanında hizmet veren şirketleri globale taşıyor. Bankalar, e-para şirketleri ve fintechlerin Avrupa’da bankacılık hizmeti vermesini sağlayan platform, Almanya merkezli Solarisbank ile yeni bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamındafintech sektöründe yer alan ve hizmetlerini yurt dışına taşıyarak geliştirmek isteyen finansal kuruluşlar, Rackle’ın sunmuş olduğu platform ile NeoBank uygulamalarını 1 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirebiliyor.

30’dan fazla Avrupa ülkesinde BaaS servisi sunabildiklerini belirten Rackle Kurucu Ortağı ve CEO'su Doğukan Gözeten, “Türk fintechler yurt dışına açılamadıkları için yatırım alma şansı bulamıyor. Geliştirdiğimiz Rackle platformumuz ve Solarisbank iş birliğimizle bu konuyu sorun olmaktan çıkarıyoruz. Tak-çalıştır Baa Sürünümüzle Rackle platformu üzerinden istenilen bankacılık modeli anında oluşturulabiliyor ve kısa sürede hizmet vermeye başlanabiliyor.Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde fintechler hizmetlerini global alana taşıyabiliyor. Yaptığımız iş birlikleriyle en kısa sürede bu hizmetimizi kıtaları aşacak şekilde genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Fintech şirketleri lisansı olsun veya olmasın Avrupa’ya taşınıyor

Lisansı olsun ya da olmasın fintech şirketlerinin birçok bankacılık ürününe ulaşabilmelerini sağladıklarını ifade eden SolarisbankUluslararası Satış Müdürü Rinse Jacobs, iş birliğine yönelik şu değerlendirmede bulundu: “Faaliyetlerini farklı coğrafyalara taşımak isteyen fintechlere yardımcı oluyoruz. Ekosistemimizde bankalar, kurumsal şirketler, büyük teknoloji şirketleri ve fintechler bulunuyor. Rackle ile yaptığımız iş birliği sayesinde Avrupa’ya açılmak isteyen firmalara yardımcı oluyoruz. Bu sayede fintechlerhem yatırım bulma imkanı hem de farklı coğrafyalarda genişleme imkanına kolay bir şekilde sahip oluyor.” 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@