banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Borsa İstanbul’da Gong Barem Ambalaj İçin Çaldı

30 yıla yakın tecrübesiyle ambalaj sektöründe öneme sahip Barem Ambalaj, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreninin ardından borsada işlem görmeye başladı.

Ekonomi 12.08.2022, 10:30 Melike Kaya Bayram
128
Borsa İstanbul’da Gong Barem Ambalaj İçin Çaldı

Borsa İstanbul’da gong, İzmir, Gaziantep ve Karaman’daki üç üretim tesisinde yılda yaklaşık 100 bin ton fiili üretim kapasitesine sahip olan ve 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Barem Ambalaj için çaldı. Talep toplama sürecinde 277 bin 158 yatırımcıdan 2,4 kat talep toplayan Barem Ambalaj, bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda, "BARMA” koduyla işlem görmeye başladı. Halka arz sürecini başarıyla tamamlayan şirketinhalka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu.

Borsa İstanbul’da düzenlenen Barem Ambalaj Halka Arz Gong Töreni’ne Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Barem Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taşyanar ve İnfo YatırımYönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp ve İnfo YatırımGenel Müdürü Tarkan Akgül katıldı.

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Barem Ambalaj, üç bölgede yer alan üretim tesisleriyle, istihdama, üretime, yatırıma ve ihracata çok önemli bir katma değer sağlıyor. Ülkemizin en büyük bin sanayi şirketi içinde yer alan Barem Ambalaj, üretimini entegre bir yapıda gerçekleştirebilmek için büyüme sürecini yeni ortaklarından aldığı güçle devam ettirecektir.Bu büyüme sürecinde kağıt üretim tesisi kurmaya planlaması ve güneş enerjisi kullanmaya başlaması bu yolda atacağı en önemli adımlardır. Barem Ambalaj ülkemizin en büyük bin sanayi şirketi içinde yer akmaktadır. Sanayicilerimizin büyümelerini ve yatırımlarını Borsa İstanbul aracılığıyla halka arz ile finanse etmeleri ülkemiz ekonomisi için çok önemlidir. Bu anlamda Borsa İstanbul olarak biz de sanayicilerimize sermaye piyasalarının sunduğu imkanları anlatmaya ve borsa sanayici buluşmaları toplantılarını yapmaya devam edeceğiz.Barem Ambalaj bu halkla arzında yaklaşık 378 milyon Türk Lirası halka arz tutarı ve 277 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli şirketlerimizin değerli yöneticilerine, değerli aracı kurumlarımızın değerli yöneticilerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Barem Ambalaj’a Borsamız ailesine hoşgeldiniz diyor, sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Halkla açık bir şirket olmanın sorumluluğuyla çalışacağız”

Barem Ambalaj’ı halka açmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten Barem Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taşyanar, “Barem Ambalaj, 1999 yılında bir apartmanın zemin katında 70 metrekarelik bir alanda hayata başladı. Bugün 840’dan fazla kişiye istihdam sağlanan, 20’den fazla ülkeye ihracat yapan ve hedefleri daha büyük olan bir şirket haline geldi. Şirketimiz ofset baskılı ambalaj üretimi yapıyor. Gıda ürünleri başta olmak üzere tekstilinden elektrikli ev aletlerine kadar ambalaj ve kutu kullanılan her yerde varız. Türkiye’yi üç bölgede üretim yaparak çepeçevre sarmalıyoruz. Navlun fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde Türkiye’yi en kısa yoldan saran stratejik yatırımlarımızın olması bizi bir adım daha öne çıkarıyor. Bununla beraber 3 fabrikamızın çatılarına kurduğumuz güneş enerji santralleri ile de enerji maliyetlerimizi de aşağı çekmeyi başardık. Yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2022 yılında ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almayı hedefliyoruz. Satışlarımızın yaklaşık yüzde 20’sini ihracat oluşturuyor. Şu anda 26 ülkeye ihracatımız var. Bu rakamı önümüzdeki yıllarda yüzde 50 seviyelerine çıkarmayı istiyoruz. Halka arzımıza katılan tüm yatırımcılarla birlikte süreçte emeği geçen Sermaye Piyasası Kurumu’na, Borsa İstanbul’a, Merkezi Kayıt Kuruluşu’na, Takas Bank Aracı Kurumu’muza, İnfo Yatırım’a ve Barem Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum. Halkla açık bir şirket olmanın sorumluluğuyla çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Aracılık ettiğimiz halka arz büyüklüğü 936,1 milyon TL’ye ulaştı”

İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ise “İnfo Yatırım olarak sermayenin tabana yayılmasının, şirketlerimizin ürettikleri değerleri yatırımcıların ilgisine sunmasının, paylaşmasının, birlikte büyümesinin, ekonomimiz açısından ne derece önemli olduğunun farkındayız.Geride bıraktığımız yıl içerisinde beş halka arza imza attık. 2022 yılında ise Hun Yenilenebilir Enerji, Gezinomi ve Gürsel Turizm şirketlerinin halka arzına aracılık ettik.  Şimdi ise 2022 yılında dördüncü halka arzımızı başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Böylece 2022 yılında aracılık ettiğimiz toplam arz büyüklüğümüz 936,1 milyon TL’ye ulaştı.Barem Ambalaj’ın yatırımcıdan gördüğü ilgiden mutluluk duyuyor, Barem Ambalaj halka arzının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, başta İnfo Yatırım’a güvenerek bizlerle iş birliği yapan Barem Ambalaj Ailesi’ne, yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımıza, değerli kurumlarımız, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank’ın tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@