banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Doğan Holding 2023 yılı ilk dokuz ayında 7,6 milyar TL kâr elde etti

Doğan Holding’in 2023 yılı ilk dokuz ayında elde ettiği net kar ise %84 artışla 7,6 milyar TL’ye ulaştı.

Ekonomi 08.11.2023, 14:45 Melike Kaya Bayram
39
Doğan Holding 2023 yılı ilk dokuz ayında 7,6 milyar TL kâr elde etti

Doğan Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdiği konsolide finansal tablolara göre; 2023 yılı ilk dokuz ayında konsolide gelirleri 29,1milyar TL olarak gerçekleşti. Doğan Holding’in brüt kârı, 2023 yılı ilk dokuz ayında yıllık bazda %122artarak 6,4 milyar TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %104 artarak 4,5milyar TL’ye yükseldi. Doğan Holding’in net dönem kârı ise 2023 yılı ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre %84 artarak 7,6 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bu dönemde portföyündeki markalara olan talebin yüksek devam ettiği Doğan Trend Otomotiv, Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketi Galatawind ve sigorta sektörünün yenilikçi ve hızlı büyüyen oyuncusu Hepiyi Sigorta’nın performansları öne çıktı. Doğan Holding’in net dönem kârı, yüksek operasyonel performansın yanı sıra finansal gelirler ve Aytemiz paylarının satışından elde edilen karla birlikte %84 artışla 7,6milyar TL olarak gerçekleşti.

‘Mevcut işlerimizin yanına portföyümüzeyeni kattığımız ve kurduğumuz işlerimizde hızlı ve güçlü sonuçlarımıza katkı sağlıyor’

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârının (FAVÖK)’deki %104 artışla 4,5milyar TL olmasında odaklandıkları alanlarda şirketlerin güçlü operasyonel performanslarının etkili olduğunu belirtti. Göğüş şöyle devam etti:

“Doğan Holding olarak stratejik segmentlerimize odaklı bir şekilde portföyümüzü yönetirken güçlü finansal sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Özellikle yeni kurduğumuz ve yakın zamanda Doğan Holding bünyesine kattığımız şirketlerimizin performansı, uyguladığımız stratejinin başarısını kanıtlıyor.Otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinde MG markamızın artan pazar payıyla birlikte yıllık bazda %435 gelir artışı elde ettik. Sanayi ve ticaret segmentindeki gelirlerimizise geçtiğimiz yıl şirketlerimiz arasına kattığımız Karel Elektronik’in etkisi ile %96 arttı. Karel Elektronik’in devam eden kapasite ve modernizasyon yatırımları ileKarel’in iştiraki olan ve global bir elektronik şirketi olan Daiichi’nin etkileyici performansı ile önümüzdeki dönemler gelecek yıllara ilişkin beklentilerimizi güçlendirdi. Geçtiğimiz sene faaliyete başlayanve  kısa sürede sektöründe fark yaratan Hepiyi Sigorta, geçtiğimiz yıldan beri bölgesel faaliyetlerini arttırarak devam eden Doğan Yatırım Bankası ve Doğan Factoring’in de güçlü katkıları ile finansman ve yatırım segmentinin gelirleri geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayına kıyasla % 1.114 arttı.Doğan Holding için stratejik öneme sahip olan Galata Wind, bu yılın ilk dokuz ayında yatırımlarına devam ederken başarılı sonuçlar elde etti. Bu sayede elektrik üretimi segmentinde gelirlerimiz yıllık bazda %24 artış kaydetti.”

Artan üretim ve finansman maliyetleri ve farklı makro belirsizliklere rağmen dengeli ve çeşitlendirilmiş iş portföyünün katkısıyla karlılığın olumlu seyrettiğini belirten Göğüş, Holding’in net kârının geçen yılın aynı dönemine göre %84 artarak, 4,1 milyar TL’den 7,6 milyarTL’ye çıktığını vurguladı.

Pusulamız: Sürdürülebilirlik

Aktif portföy yönetimi anlayışıyla stratejik hedeflere ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Göğüş sözlerini şu şekilde noktaladı:

“64yıllık geçmişimizden aldığımız güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında tüm paydaşlarına sürdürülebilir değer yaratan bir yatırım holdingi olmaya devam edeceğiz.Stratejimiz doğrultusunda yenilenebilir enerji, sanayi, elektronik, otomotiv, sigorta ve yatırım bankacılığında elde ettiğimiz başarılı sonuçlarımızı organik ve inorganik yatırımlarla daha da güçlendireceğiz. Sürdürülüebilirliği pusulamız olarak kabul ederek yatırımcımıza, müşterimize, çalışanlarımıza ve en önemlisi ülkemize değer katarak büyümeye devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@