banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Elite Naturel 2022 yılı net karını yüzde 233 artırdı

Dünyanın önde gelen organik ürün üreticilerinden Elite Naturel’in, 2022 yılında bir önceki yıla göre net karı %233 oranında artarak 126,6 milyon TL’ye ulaştı.

Ekonomi 16.03.2023, 09:30 16.03.2023, 09:02 Melike Kaya Bayram
39
Elite Naturel 2022 yılı net karını yüzde 233 artırdı

Tohumdan son yuduma kadar her aşaması sertifikalı organik ürünlerini 4 kıtada 23 ülkeyle buluşturan Elite Naturel, 2022 yılına ilişkin finansal raporunu açıkladı. Şirket, müşteri taleplerindeki artış ve artan döviz kurlarının da etkisiyle 2022 yılında 581,4 milyon TL ciroya ulaştı. Net dönem karını ise%233 oranında artırarak 126,6milyon TL net kar ile tamamladı.

                                                                                                                                                                    

2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Elite Naturel İcra Kurulu Başkanı Çağrı Eşmekaya, "2022 yılının beklentilerimizin üzerinde kapattık ve 2023 yılı hedeflerimizi revize ettik. 2030 yılında 860 milyar dolar seviyesine çıkması öngörülen bir pazara hitap ediyoruz. Elite Naturel olarak organik tarımı ve buna bağlı olarak gelişen organik ürünlerin insanlığa ve çevreye faydasını global ölçekte yaymayı hedefliyoruz. Artan talep doğrultusunda meyve işleme kapasitemizi yüzde 50 oranında artırarak üretim hacmimizi büyüteceğiz. Buna bağlı olarak yüzde 20 ek istihdam sağlamaya planlıyoruz. Plantasyon yatırımlarımız kapsamında toplam 4 bin dönüm alanda 920 bin adet organik meyve fidanı yetiştirmeyi planlıyoruz. Kısa süre önce faal hale getirdiğimiz Almanya merkezli Elite Naturel GmbH şirketimiz ile de Avrupa Birliği ve İskandinav pazarında büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yerel üretici ve organik tarıma destek

Sürdürülebilirlik, izlenebilirlik, esneklik ve düşük maliyet vizyonuyla çalışan Elite Naturel, kendi bahçelerinde mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri yüzde 100 soğuk sıkım teknolojisiyle organik olarak tarladan şişeye taşıyor. Yüzde 100 organik meyve ve sebze suları, meyve sebze püreleri, smoothieler, soğuk demleme bitki çayları, fonksiyonel ve arındırıcı içecekler ile çocuklar için atıştırmalıklar üreten şirket, organik ürünlerini Türkiye ve dünyadaki müşterileriyle buluşturuyor.

Türkiye’de organik kavramının anlam ve öneminin anlaşılması için Elite Organik Projeleri’ni hayata geçiren Elite Naturel, bu kapsamda "Çiftçiyi Dönüştür, Dünyayı Değiştir" ilkesi ile organik tarım alanlarının ve çiftçilerin büyümesine katkı sağladı. Çiftçilere, Adil Ticaret Sertifikası ile destek olan şirket, organik tohum, gübre gibi gerekli tüm materyalleri de hibe etti. Elite Organik Projeleri’ni devlete de sunan şirket, hazine arazilerinin organik tarım alanı olarak kullanılması için gerekli lisansları aldı. Şirket bugün yaklaşık 8 bin sözleşmeli çiftçisi ile toplam 766 bin hektar organik tarım arazisinden yılda yaklaşık 75 bin ton meyve ve sebze tedarik edebiliyor.

2022 yılında Ar-Ge çalışmalarına ayırdığı pay 1.8 milyon TL’ye ulaşan Elite Naturel, kalite ve gıda mühendisleriyle beraber farklı reçeteler üzerinde yoğun şekilde çalışıyor. Bu çalışmalar neticesinde ürünlerinde mükemmelliği sağlayan şirket, organik meyve ve sebzelerden yapılabilecek yeni ürünler için de çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji ihtiyacının yüzde 50’sini kendi ürettiği temiz enerjiden sağlıyor

Sürdürülebilirlik vizyonuyla yenilebilir enerji yatırımları da gerçekleştiren Elite Naturel, 2022 yılının ilk aylarında kendi Güneş Enerji Santrali'ni (GES) devreye aldı. Şirket, Ankara'daki meyve sebze işleme ve şişeleme fabrikasının çatısında hayata geçirdiği GES sayesinde tükettiği enerjinin yaklaşık yüzde 50'sini kendi ürettiği temiz enerjiden karşılıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@