banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Halka Arz Büyüklüğü 378 Milyon TL Oldu

Barem Ambalaj, İnfo Yatırım aracılığıyla 3 ve 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği halka arz sürecini tamamladı.

Ekonomi 09.08.2022, 09:00 Melike Kaya Bayram
46
Halka Arz Büyüklüğü 378 Milyon TL Oldu

İzmir, Gaziantep ve Karaman’daki üç üretim tesisinde yılda yaklaşık 100 bin ton fiili üretim kapasitesine sahip olan ve 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Barem Ambalaj’ın yüzde 20’lik payının halka arzı,“Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da gerçekleştirildi.

277 bin 158 yatırımcı katıldı

Barem Ambalaj’ın paylarının mevcut halka arzında 1,00 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 36 TL olarak açıklanmış olup, belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğü 378 milyon TL olarak gerçekleşti.Halka arz 2,4 kat taleple tamamlanırken, toplam 277 bin 158 yatırımcı katılım gösterdi.

“Yatırımcılarımızdan aldığımız güçle başarılarımızı sürdüreceğiz”

Başarı ile tamamlanan halka arza ilişkin açıklama yapan Barem Ambalaj Genel Müdürü Metin Kaya, yatırımcılardan 2,4 kat talep geldiğini hatırlatarak, “Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektördeki başarılı konumumuzu yatırımcılarımızdan aldığımız güçle artırarak devam edeceğiz” dedi. Halka arzdan elde edilecek net 255 milyon 750 bin TL tutarındaki fonun yüzde 45’lik kısmınıngerek stokların finansmanı gerekse de kapasite artırıcı ve modernizasyon kapsamındaki makine, ekipman ve teçhizat yatırımları kapsamında oluşan finansal borçların anapara ve faiz ödemelerinde kullanılacağını belirten Kaya, kalan yüzde 55’lik kısmının iseşirketin üretim faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için gereken ana hammaddelerden kağıt ve karton alımı kapsamında işletme sermayesi ihtiyacının finansmanında kullanılmasının planlandığını ifade etti.

“Her halka arzı başarıyla taçlandırıyoruz”

Aracı oldukları halka arzlarda her zaman büyük rakamları hedeflediklerini vurgulayan İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, “İstikrarlı yapımız ve sektördeki güvenirliliğimizlearacılık faaliyetlerini yürüttüğümüz her halka arzı başarıyla taçlandırmaya devam ediyoruz. 2022 yılında aracılık faaliyetlerini yürüttüğümüzdördüncü halka arzımız Barem Ambalaj yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Barem Ambalaj’ın halka arz sonuçlarına baktığımızda da 2,4kat fazla talep doğrultusunda 378 milyon TL’lik halka arz büyüklüğüne ulaştığımızı görüyoruz. Bu sonuç bizler için gurur ve mutluluk verici.Katılım sağlayan tüm yatırımcılarımızla birlikte süreçte emeği geçen Sermaye Piyasası Kurulu’na ve Borsa İstanbul’a teşekkür ederiz. İnfo Yatırım olarak kurumsal finansman alanındaki başarımızın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Liderlik vizyonumuzla sermaye piyasalarında önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Barem Ambalaj istikrarlı büyüme performansı sergiliyor

Sektöründeki son teknolojiye sahip üretim hatlarıyla 44 bin metrekaresi açık, 40 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 84 bin metrekarelik kurulu alana sahip olan Barem Ambalaj gıda, ambalaj, içecek ve temizlik sektörleri başta olmak üzere geniş tabana yayılmış sektör ve müşteri profiliyle Türkiye’nin önde gelen firmalarına hizmet veriyor. Şirket üretim maliyetleri arasında önemli yer tutan enerji giderlerini minimize edebilmek adına İzmir, Gaziantep ve Karaman’daki tesislerinde toplam kurulu gücü 3,6 MWh olan 2 milyon ABD Doları tutarındaki GES yatırımını cari yılın ilk çeyreği itibarıyla tamamlayarak Nisan 2022 sonu itibarıyla tüm tesislerde elektrik üretimine başladı.

2021 yılını 771,1 milyon TL gelir ve 122,2 milyon TL net kar ile kapatan Barem Ambalaj’ın bir önceki yıl geliri 412,1 milyon TL ve net karı ise 46,8 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Şirket, 2022 yılının ilk üç ayını ise 370,5 milyon TL gelir ve 87,5 milyon TL net karla kapattı. Barem Ambalaj’ın satış ve karlılığındaki artış, marjlarla da desteklenerek önemli bir finansal ve istikrarlı büyüme performansı sergiledi.

Şirket tarafından bir yıl bedelli sermaye artırımı yapmama, ortaklar tarafından da 1 yıl paylarını satmama taahhüdünün uygulanacağı halka arzda 5 iş günü boyunca geri alım taahhüdü de veriliyor. Şirket, önümüzdeki yıllarda dağıtılabilir karının nakit ve bedelsiz pay olarak dağıtılmasını öngörüyor.

Faaliyet karlılığı kanadında da iyi bir performans sergileyen Barem Ambalaj, 2021 yıl sonunda yıllık yüzde 148 artışla 179,8 milyon TL FAVÖK, 2022’nin ilk çeyreğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 319 artışla 103,4 milyon TL FAVÖK elde etti. 2022 yılı için 348,3 milyon TL’lik FAVÖK tahmininin 31.12.2022 finansallarındaki FAVÖK'ten daha düşük olması halinde, sapma oranı kadar ilave pay, Şirket ortakları Recep Taşyanar ve Şenferiye Taşyanar'ın hesaplarından yatırımcıların hesabına aktarılacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@