banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Hedef Portföy Sentiment Serbest Fon

Piyasa hareketlerini ‘Davranışsal Analiz’ yönetimi ile analiz ederek değere dönüştüren "HGV-Hedef Portföy Sentiment Serbest Fon" yatırımcıların alımına açıldı.

Ekonomi 01.07.2022, 14:30 Melike Kaya Bayram
1221
Hedef Portföy Sentiment Serbest Fon

Sentiment Serbest Fon,portföyü içinde yatırım yapılacak varlıkların seçimi ve ağırlıklarının belirlenmesi sürecinde, davranışsal analiz algoritması olan Sentiment Algo kullanılıyor. Yatırımcıtercihini en çok etkileyen faktör olan “fiyat” bilgisini algoritmalarında kullanmayan Sentiment Algo, pay piyasası veri analitiklerini kullanarak, piyasanın kitlesel davranışlarını ve ruh halini ölçmeyi sağlayan göstergeler oluşturuyor. Fiyat ve hacim odaklı yaklaşımlardan farklı olarak, piyasanın anlık yönelimini ortaya koyan bu göstergeler, fonun optimum portföye ulaşmasını sağlıyor.

Hedef Portföy Genel Müdürü Ercan Güner, HGV-Hedef Portföy Sentiment Serbest Fon’unu orta düzeyde risk algısı olan, algoritma ile akıllıca yönlendirilmiş aktif portföy yönetimden yararlanmak isteyen, tek bir yatırım fonu ile çeşitli varlıklara yatırım yapmak isteyenve düşük volatilite ile mevduat üstü getiri hedefleyen nitelikli yatırımcılar için doğru bir seçenek olduğunu değerlendirdi.Güner, konuya ilişkin olarak “Piyasa şartları doğrultusunda en etkin ve uygun portföye ulaşmak için varlık çeşitlendirmesi yapan, Sentiment Algo algoritmasını kullanarak piyasa davranış trendlerini yatırımcılar için getiriye dönüştüren bu yeni fonumuzla,piyasaya sunduğumuz yenilikçi ürünlere bir yenisi ekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@