banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Kalekim Finansal Başarısını Üçüncü Çeyrekte Sürdürdü

Yılın ilk dokuz ayındaki net dönem karı yüzde 186 artışla 274 milyon TL’ye ulaştı.

Ekonomi 21.10.2022, 17:30 Melike Kaya Bayram
28
Kalekim Finansal Başarısını Üçüncü Çeyrekte Sürdürdü

Geniş ürün yelpazesi ile yapı kimyasalları sektörünün küresel oyuncuları arasında yer alan Kalekim, 2022 yılının 9 aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime göre Kalekim, küresel resesyon endişesi ve enerji krizi ile artan maliyet artışlarına rağmen 2022 yılının üçüncü çeyreğinde de başarılı performansını sürdürdü.

“Avrupa ve Orta Doğu’da yeni yatırımlar için önemli adımlar attık”

Kalekim’in yapı kimyasalları sektöründeki başarısına her çeyrekte bir halka daha eklediğini belirten Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, “Pandemi, küresel resesyon endişesi, savaş ve enerji krizine rağmen 2022 yılının ilk iki çeyreğindeki ulaştığı finansal başarısını üçüncü çeyrekte de devam ettirerek, gücünü ve potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Bu başarıda şüphesiz geçen yılın sonlarına doğru ve bu yılın başında yaptığımız yatırım ve iş birliklerimizin çok önemli katkılarını gördük. Yurt içi ve yurt dışına yönelik faaliyetlerini başarı ile sürdüren Kalekim Lyksor Kimya A.Ş., Eylül ayında üretim rekoru kırarak, önemli bir başarıya imza attı.Özellikle ciro noktasında gerek Mardin’deki ek hat yatırımımızın gerekse de yüzde 75’ini satın aldığımız sektörünün güçlü firması Kalekim Lyksor Kimya A.Ş.’nin bize çok daha önemli katkılar yapacağını öngörüyoruz.

Bunlarla birlikte bu dönemde de yeni yatırım ve iş birlikleri noktasında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Mevcut iş modelimiz doğrultusunda Romanya’da yerel bir partner ile yüzde 50 ortaklı kurduğumuz Kalekim Romania S.A.’nın kuruluşu Eylül ayı içerisinde tescil edildi. Yine Eylül ayı içerisinde en büyük ihracat pazarımız olan Irak’taki faaliyetlerimize katkı amacıyla Duhok şehrinde bir şube açma kararı aldık. Yapı kimyasalları, boya ve sıva başta olmak üzere şirketimizin faaliyet gösterdiği alanlarda satış ve pazarlama yapacak olan Kalekim Romania S.A.’nın ve Duhok Irak Şubemizin hem Doğu Avrupa hem de Orta Doğu’daki faaliyetlerimizde bize çok önemli katkılar yapacağına inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@