banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Kurumsal Yatırımcılar Dijital Varlıklara Hakim Olmaya Hazırlanıyor

Huobi Global CFO’su Lily Zhang, kurumsal yatırımcıların dijital varlıklar alanında artan hakimiyetini değerlendirdi.

Ekonomi 07.09.2022, 18:15 Melike Kaya Bayram
17
Kurumsal Yatırımcılar Dijital Varlıklara Hakim Olmaya Hazırlanıyor

Son aylardaki kripto piyasalarındaki çalkantı, istikrarsız piyasalar konusunda başarılı olduğu bilinen bir yatırımcı kategorisini çekti: Hedge fonları. Kantitatif teknoloji şirketi SigTech tarafından ikinci çeyrekte yapılan bir anket, hedge fon yöneticilerinin yaklaşık üçte birinin, dijital varlıkların önümüzdeki üç yıl içinde hisse senetlerini ve sabit geliri aşarak en büyük alfa üretme fırsatı sunacağına inandığını gösteriyor.

Ancak, gözlerini kripto para birimlerine çeviren sadece hedge fonları değil; emeklilik fonları ve sigorta şirketleri gibi diğer kurumsal yatırımcılar da harekete geçmeye hazır görünüyor.

Kurumsal yatırımcıların artan hakimiyeti

Kanada merkezli dijital para varlık yöneticisi Grayscale Investments tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerinde baskın oyuncular olarak perakende yatırımcıları yerinden etme ihtimalinin yüksek olduğunu ve profesyonel yatırımcıların %71'inin kurumların yedi yıl içinde dijital varlıkların %60'ını elinde tutmasını beklediğini ortaya koydu.

Bu bulgular, kurumsal müşteri tabanımızda kademeli ancak net bir değişimin olduğu Huobi Global'de gördüklerimizi yansıtıyor. Eskiden kurumsal staking’e sadece kripto yerlileri hakimken, şimdi daha geniş kurumsal pazardan artan ilgi görüyoruz. Bunlara, varlıklarını önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde stake etmeyi planlayan varlık yöneticileri ve büyük ölçekli serbest yatırım fonları gibi geleneksel finansal kurumları dahildir.

Yakın zamanda, Huobi Global'in araştırma kolu, gelişmelerine ve öngördükleri fırsatlara daha fazla ışık tutmak için dünya çapında 20'den fazla kurumsal yatırımcıyla görüştü. Mevcut odak alanları, sıfır bilgi kanıtı, yeni Katman 1 zincirleri ve ara katman yazılımına vurgu yapan altyapı projelerini içeriyor. Uygulamalar açısından, DeFi açık ara favori olmakla birlikte;DeFi, GameFi ve sosyal ilk üç sırada yer alıyor.

Kurumsal ve perakende yatırımcılar nasıl farklılaşıyor?

Kurumsal yatırımcıları çekme ve elde tutma yeteneği, perakende yatırımcılardan farklı olarak ihtiyaçlarının sağlam bir şekilde anlaşılmasını gerektirir. Bunlar, aşağıdakiler gibi önemli alanları içerir:

  • Velayet: Varlık güvenliği, meydana gelen sayısız kripto soygunu göz önüne alındığında en önemli endişe olarak ortaya çıktığından, anahtarları kimin elinde tutacağını anlamak önemlidir.
  • Uyumluluk: Pek çok profesyonel ve kurumsal yatırımcı, düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle paralarını düzenlemeye tabi olmayan bir borsaya yatıramadığından, lisanslı borsalar kilit öneme sahiptir.

  • Ölçek ve likidite: Bu, kaymayı önlerken büyük pozisyonlara hızlı bir şekilde girip çıkabilmesi gereken daha büyük kurumsal yatırımcılar için özellikle önemlidir.

Huobi kurumsal yatırımcıları nasıl destekliyor?

Huobi Group, varlıkların güvenli bir şekilde saklanması veya risk izolasyonu ihtiyacı olan müşteriler için uyumlu sanal varlık saklama hizmetleri sağlayan Huobi Trust adlı bir dijital varlık güven hizmet sağlayıcısı işletmektedir. Huobi Trust, Hong Kong Güven Yönetmeliği kapsamında kayıtlı bir Tröst Şirketidir ve ayrıca Hong Kong Güven veya Şirket Hizmet Sağlayıcısı (TCSP) lisansına sahiptir.

Kurumsal müşteriler tarafından temsil edilen muazzam fırsatın farkında olarak, Huobi Trust'ı daha fazla kurum için uyumlu bir ağ geçidi haline getirmek için daha fazla lisans ve uluslararası sertifika için başvurmasını istiyoruz.

Müşterilerin varlık güvenliği konusundaki katı gereksinimlerini karşılamak için Huobi Trust, küresel olarak dağıtılan çoklu imzalı soğuk cüzdanlar, donanım güvenlik modülünde askeri düzeyde güvenli özel anahtar depolama, uluslararası düzeyde kabul görmüş kara para aklama önleme sistemi ve çoklu güvenlik koruma mekanizmaları gibi sektör lideri teknolojiler kullanır.

Huobi Trust'ın ürün işlevlerini çeşitlendirmek ve güçlendirmek için temel saklama işlevlerini birleştirmeye, cüzdan yeteneklerini geliştirmeye, özelleştirilmiş hesapları desteklemeye, özelleştirilmiş risk kontrol önlemleri sağlamaya ve sürekli daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Huobi Trust, varlık saklama ve DeFi bağlantılı ürünler gibi daha katma değerli işlevler sunacak.

Kripto endüstrisi daha da büyüyüp olgunlaştıkça, bu hamleler, artan kurumsal ilgi dalgasında sektördeki en son proje ve gelişmeleri ilerleten Huobi Trust'ı, uyumlu sanal varlıklarla çeşitlendirilmiş güven hizmetlerinin endüstri lideri sağlayıcısı olarak güçlü bir şekilde konumlandıracak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@