banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Odeabank, 2021 Yılının İlk Çeyreğini Büyümeyle Tamamladı

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü,“Yılın ilk çeyreğinde göstermiş olduğumuz büyüme müşterilerimizin bize duymuş olduğu güvenin sonucudur” dedi.

Ekonomi 07.05.2021, 17:45 Melike Kaya Bayram
173
Odeabank, 2021 Yılının İlk Çeyreğini Büyümeyle Tamamladı

TÜRKİYE'NİN genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank,2021 yılının birinci mali dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Güçlü öz kaynak yapısı ve sağlam bilançosu ile ekonomiye katkı sağlamaya devam eden Odeabank, 2021 yılının ilk çeyreğinde net 42 milyon TL kâr elde etti.

Odeabank’ın 2021 yılının ilk çeyreğinde toplam aktifleri 41 milyar TL, toplam brütkredileri 22,3 milyar TL’ye ulaştı. Kredilerde ana fonlama kaynağı olan mevduatlar ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26‘lık artışla 27,3 milyar TL’ye yükseldi. Güçlü öz kaynak yapısı ve doğru aktif yönetimi sonucunda Odeabank’ın 2021 yılı toplam sermaye yeterlilik oranı yüzde 20,38, ana sermaye yeterlilik oranı ise yüzde11,52 olarak sektör ortalamalarının üzerinde gerçekleşti.

Müşterilere sunulan çeşitli yatırım fonları seçenekleri ile bankanın fon hacmi 2,2 milyar TL’ye yükselirken, vadesiz mevduatın toplam müşteri mevduatı içindeki payı yüzde 15,9 seviyesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl nakdiTL ticari krediler alanında yüzde 50 büyüme gösteren Odeabank, ticari kredilerdeki artış trendini devam ettirerek 2021 yılının ilk çeyreğinde de nakdi TL ticari kredilerde bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat büyüme kaydetti.

Bankanın 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, "Pandeminin bir neticesi olarak dünyada ve Türkiye’de yaşanan küresel gelişmelere rağmen bu yılın ilk üç ayında da müşteri odaklı çalışma stratejimizi başarıyla uyguladık. Verimliliğe ve risk yönetimine her zamankinden daha fazla önem vererek ülkemizin öncelikleri doğrultusunda faaliyet göstermeye devam ettik. Yılın ilk çeyreğinde göstermiş olduğumuz büyüme, müşterilerimizin bize duymuş olduğu güvenin sonucudur " dedi.

Mert Öncü: ‘Türkiye’nin en iyi tasarruf ürünleri sunan bankası olmayı hedefliyoruz’

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, 2021 yılı finansal sonuçları değerlendirmesinde şunları söyledi: “Odeabank olarak bireysel bankacılık tarafında tasarruf, yatırım ve mevduat alanlarına odaklanıyoruz.Müşterilerimizi iyi tanıyıp, risk, getiri beklentilerini yakından anlayarak, birikimlerinin korunmasına ve arttırılmasına yönelik ürün ve hizmetleri, uluslararası standartlarda profesyonel yaklaşımla sunuyoruz.  Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre, kişiye özel varlık önerileri sunuyoruz.Para politikasındaki sıkı duruşun korunacağı bu yıl; özellikle TL mevduat tarafında, tabana yaygın, sürdürülebilir büyüme öngörüyoruz.Sunduğumuz ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin ve bölgenin en iyi tasarruf ve yatırım ürünleri bankası olmayı hedefliyoruz.”

Mert Öncü,2021 yılında da dış ticaret firmalarına verdikleri desteği devam ettireceklerini vurguladı:“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dış ticareti desteklemeye devem edeceğiz. Bu yılın ilk çeyreğinde firmalarımızın, gerek işletme sermaye ihtiyaçlarının, gerekse de dış ticaret işlemlerinin finansmanına yönelik yaklaşık 3 milyar TL nakdi, 3,2 milyar TL gayri nakdi olmak üzere toplam 6,2 milyar TL kredi desteği sağladık.Ticari Bankacılık tarafında bu yıl da TL nakit kredilere odaklanmaya, dış ticaret ve nakit yönetimi alanlarına öncelik vermeye devam edeceğiz. Odeabank olarak Türkiye’de reel sektörü daha güçlü bir şekilde desteklemeye yönelik yeni finansman olanakları üretmeyi sürdüreceğiz. Dış ticaret işlemlerinde toplam ithalat ve ihracat hacmimizi sene sonuna kadar 3 milyar dolar seviyesinin üzerine taşımayı hedefliyoruz. Ülkemizin ihracat seferberliğine yakın zamanda açıklayacağımız yeni projelerle katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda özellikle yeni ihracat yapmaya başlayacak firmalarımıza destek olmak adına bu yılın başında Dış Ticaret ve Nakit Yönetimi Uzman hattımızı da devreye aldık.Bu süreçte ihracat yapan veya yüksek teknoloji üreten şirketlere odaklanacağız. Daha çok TL kredilerde büyümeyi öngörürken 2021 sonunda TL kredilerin toplam kredilerdeki ağırlığını artırmayı hedefliyoruz. 2021 yılında ihracat hacmimizi artırarak pazar payımızı da hedeflediğimiz seviyelere çıkarmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“2021 YILININ SEKTÖR AÇISINDAN DENGELİ GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”

Mert Öncü, Türk bankacılık sektöründeki gelişmelere de değindi:“2021 yılında büyümenin hem yurt içi talep hem de yurt dışı talep kaynaklı dengeli bir görünüm sergilemesini bekliyoruz. Özellikle ilk çeyrek sonlarından itibaren belirsizliklerin azalması, aşılamaların başlaması ile finansal koşullardaki iyileşmeye bağlı öngörülebilirliğin artması ve yatırımcı güvenindeki toparlanmaekonomik büyümeyi destekleyecektir. Yılbaşından bu yana TL’nin diğer para birimleri karşısında değer kazanmasıyla birlikte bankacılık sektörünün 2021 yılı için toplam aktif, toplam kredi ve toplam müşteri mevduatları büyümesinin yüzde 10-15 bandında gerçekleşeceğini düşünüyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@