banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Penta Teknoloji, 2022’ nin ilk çeyreğinde Güçlü Büyümesine Devam Etti

Penta Teknoloji, 2022 yılının ilk üç aylık döneminde konsolide cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artırarak 1,9 milyar TL’ye ulaştırdı.

Ekonomi 11.05.2022, 12:45 Melike Kaya Bayram
51
Penta Teknoloji, 2022’ nin ilk çeyreğinde Güçlü Büyümesine Devam Etti

Bilgisayar, yazılım, baskı çözümleri, sunucu, veri depolama ve ağ ürünleri başta olmak üzere 30 yılı aşkın süredir dünyanın önde gelen teknoloji markalarını ve bilgi teknolojileri ürünlerinitüketicilerle buluşturan PentaTeknoloji, 2022 ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyurdu.

Penta Teknoloji’ninyılın ilk üç ayında konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artışla 1,9 milyar TL oldu. Aynı dönemde brüt kârını 147 milyon TL’ye yükselten Penta Teknoloji’nin FAVÖK’üyüzde 67 artışla 108 milyon TL, FAVÖK marjı ise yüzde 5,6 olarak gerçekleşti.Yılın ilk üç ayında 1,3milyon TL konsolide net kâr elde eden Penta Teknoloji, geçtiğimiz sene Mayıs ayında halka arz sürecini tamamlamıştı.

ERÜNSAL: “BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Büyümeyi yılın ilk çeyreğinde devam ettirmeyi başardıklarını belirten Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, 2022 yılının ilk üç ayını şöyle değerlendirdi: “Geçtiğimiz yıllarda hızlanan dijital dönüşüm hamleleri hem global hem de yerel pazarın olgunlaşmasını tetikledi. Bu ivme aynı zamanda birçok sektörün de itici gücü olarak teknoloji yatırımlarını hızlandırdı. Artık teknoloji, gerek kurumların gerekse bireysel tüketicilerinin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Biz de kalkınmanın en önemli bileşeni haline gelen bilişim sektöründebüyümemizi sürdürüyoruz. 2022 yılı ilk çeyrek sonuçlarımız da,ülke ekonomisine kattığımız değeri göstermesi açısından memnuniyet verici. 2022 yılının ilk üç aylık dönemindeciromuzu bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 oranında artırmayı başardık.Şirketimize değer katarken, ülkemizin teknoloji ve dijitalleşmede her geçen gün daha dailerlemesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@