banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Şişecam’a 240 Milyon Euro’luk Sendikasyon Kredisi

Şişecam, sendikasyon kredisinin refinansmanı için Bank of America ve BNP Paribas önderliğinde 240 milyon Euro tutarında yeni bir sendikasyon kredisi kullandı.

Ekonomi 09.11.2022, 13:45 Melike Kaya Bayram
39
Şişecam’a 240 Milyon Euro’luk Sendikasyon Kredisi

Cam ve kimyasal sektörlerinin küresel oyuncusu Şişecam, 2019 yılında Türkiye ve Avrupa’daki yatırım ve işletme gereksinimlerini karşılamak için kullandığı 175 milyon Euro tutarındaki kredinin refinansmanı için 240 milyon Euro tutarında yeni bir sendikasyon kredisi kullandı. Bank of America ve BNP Paribas’ın önderliğinde 9 bankadan kullanılan sendikasyon kredisi için borç çevirme oranı yüzde 137 olarak gerçekleşti. İşlem, küresel dalgalanmaların oldukça fazla olduğu bir dönemde, uluslararası finans kuruluşlarının Şişecam’a duyduğu bir kez daha gözler önüne serdi.

Şişecam ilave kredi tutarını Türkiye ve Avrupa’daki yatırım ve işletme sermayesi harcamaları için kullanacak. Yeni sendikasyon kredisinin vadesi 3 yıl olacak. Uluslararası bankalar ve finans kuruluşları nezdinde her dönem kredibilitesi yüksek bir kurum olan Şişecam, küresel ölçekte dalgalanmaların yoğun yaşandığı bir dönemde gerçekleştirdiği işlem ile güçlü mali yapısından kaynaklanan finansal itibarını bir kez daha kanıtladı. Üretimden gelen gücünü sürdürülebilir büyüme yaklaşımı, ARGE yetkinlikleri ve dijital süreçleri ile harmanlayan Şişecam, bu işlem ile uluslararasıfinans piyasalarında büyüme performansına duyulan güvenive yükümlülüklerini yerine getirebilme kabiliyetini bir kez daha teyit ettirmiş oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@