banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Vakıfbank, E-Belediye’ye Geçiş Sisteminde De Öncü Banka Oldu

VakıfBank, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda oluşturulan, yerel hizmetlerin vatandaşa sunulmasını sağlayan e-Belediye sistemine hızla geçen bankalardan oldu.

Ekonomi 17.09.2021, 14:30 17.09.2021, 12:18 Melike Kaya Bayram
141
Vakıfbank, E-Belediye’ye Geçiş Sisteminde De Öncü Banka Oldu

Türkiye’nin yenilikçi ve inovatif ürünleriyle sektörüne öncülük edenbankası VakıfBank, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-Belediye sisteminin en aktif paydaşlarından biri olarak tüm belediyelere destek olmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Toplam 63 modülden oluşan projede, tüm modüllerin yılsonuna kadar hayata geçmesi planlanıyor.

VakıfBank’ın yeni e-belediye sisteminetamamen hazır ve uyumlu olduğunu belirten VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol,Belediyelerin verimliliğine sağladığı katkı, vatandaşlara tanınan kolaylık ve toplam tasarrufu ile Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan e-Belediye sistemine geçiş hızla devam ediyor.T.C. İçişleri Bakanlığı, Belediyelerin kendi bütçelerinden temin ettikleri yazılım lisansları, sistem donanımları ve entegrasyonların önüne geçilmesi ile yılda en az 2 milyar TL kaynak tasarrufu sağlanacağını belirtmektedir.” dedi. Güçlü altyapısı ile VakıfBank’ın sisteme dahil olan en hızlı bankalardan biri olduğuna dikkat çeken Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“VakıfBank olarak güçlü altyapımız ve yenilikçi nakit yönetimi çözümlerimiz ile e-Belediye sistem entegrasyonunu tamamladık. Bunu başaran ilk bankalardan biriyiz. Belediye Bankacılığı konusunda uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizi nakit yönetimi ve kamu tahsilatları alanındaki güçlü teknolojik altyapımız ile birleştirerekbelediyelerimizin ihtiyaç duyduğu tüm çözümleri mevzuata uygun olarak en hızlı şekilde hayata geçiriyoruz. Eylül ayı başı itibarıyla 35 belediye işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştiriyor. Yakın zamanda tüm belediyeler bu sisteme entegreolarak bu modülleri kullanmaya başlayacak.

TAHSİLAT MODÜLÜ HAYATA GEÇTİ

Tüm belediye teşkilatlarını ilgilendiren yeni e-Belediye sistemi, belediyeleri tek veri tabanına dayalı ortak bir altyapıda bir araya getiriyor. Standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortama taşıyan ve böylece yerel hizmetlerin bu ortamda vatandaşa sunulmasını sağlıyor.

Aşama aşama hayata geçirilen modüller sayesinde belediyelerin muhasebe ve bütçenin yanı sıra çeşitli beyan, tahakkuk, tahsilat ve ödeme gibi mali işlemlerin de sistemden yürütülmesi mümkün hale geliyor. Yakın zamanda hayata geçen tahsilat modülü ile belediyeler su tahsilatı, işyeri beyanlı vergiler, çevre temizlik vergileri, ilan ve reklam vergileri gibi tüm ödemeleri VakıfBank aracılığıyla tahsil edebiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@