banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

1 Milyar Dolarlık Pazarda Yerli Oyuncu

Hastalık tedavi sürecini dijital görüntüleme sistemleri ile kolaylaştıran Argenit, geliştirdiği yerli yapay zeka sistemleri ile sağlık sektörüne katkı sağlıyor.

Endüstri Güncel 23.12.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
168
1 Milyar Dolarlık Pazarda Yerli Oyuncu

Sağlık bilişimi alanında yapay zekadestekliçözümler sunan Argenit, hastalara erken teşhis konulmasını ve doğru tedavinin belirlenmesini sağlayarak tedavi başarısının artmasını sağlıyor. Alanında Türkçe dil desteğine sahip yazılımlar geliştirilen tek firma olan Argenit,laboratuvar verilerini dijitale taşıyor. Argenit tarafından geliştirilen kromozom analiz sistemi, down sendromundan kansere kadar birçok genetik hastalığın tanısını doğru olarak belirlemede yüzde 99.9başarıya sahip.

GENETİKTE DÜNYANIN İLK DÖRDÜ ARASINDA 

Dünyada sadece dört ülke tarafından üretilebilen yüksek teknolojili kromozom analiz sistemi, genetik hastalıkların tanısında “altın standart” olarak nitelendiriliyor.Kromozom analizi, ülkemizde yıldayarım milyona yakıntest sayısıyla30 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip bir pazar.Kanser teşhislerinde  kullanılan son teknolojilerden bir diğeri olan dijital patolojinin ise 2025 Dijital Patoloji Pazarı Raporu’na göre, 2017’de 389,9 milyon dolar olanpazar hacminin, 2025’te yaklaşık 2 kat büyüyerek 992,1 milyon dolara çıkması bekleniyor.Toplam büyüklüğü bir milyar dolara yakın olan bu iki pazarda yerli bir oyuncu olan Argenit, geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile tanı sistemleri üretiyor.

KANSER TANISINDA YERLİ İNOVASYON

Kromozom analiz sistemininsağlıkta dijitalleşmeye yeni bir boyut kazandırdığına vurgu yapan Argenit’in kurucu ortaklarından Burak Buyrukbilen, “Yapay zeka algoritmaları tıpkı yüz tanıma sistemi gibi kanser hücrelerini tanıyabiliyor. Tanıda hata payını azaltan dijital görüntü analiz sistemimiz, tedavi süreçlerinde başarı yüzdesini artıran bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Sağlık sektörüne sunduğumuz yerli ve milli ürünlerimizle dışa bağımlılığı azaltmak hedeflerimiz arasında.Yerli çözümlerimiz ve sağlıkta kendi kaynaklarımızı kullanmamızdan dolayıerişilebilirlik, uygun maliyet, Türkçe dil desteği ve 7/24 teknik destek sağlamamız Argenit’i ayrıcalıklı kılıyor.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@