banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

2022’de De Dijital Dönüşüme Mentorluk Edecek

Global arenada 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren teknoloji şirketi Doruk 2022 yılı hedeflerini açıkladı.

Endüstri Güncel 15.12.2021, 08:30 Melike Kaya Bayram
62
2022’de De Dijital Dönüşüme Mentorluk Edecek

Geleceğin fabrikalarında yapay zekâ ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle “dünyanın en iyi çözümleri” olarak konumlanmayı misyon edinen Doruk, 2022 yılında ProManageile birçok fabrikayı dijital üretim merkezlerine dönüştürmeyi planlıyor.Son olarak dijitalleşmenin önündeki engelleri kaldırmak için geliştirilen ProManage Cloudve bilgisayarları görsel dünyayı yorumlamak ve anlamak için eğiten bir yapay zekâ uygulaması olan Computer Vision ile sektördeki dengeleri değiştiren şirket, yeni dönemde daha fazla sanayiciye ulaşmayı amaçlıyor. Kendilerine dünya markası olma hedefi belirlediklerini söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden,2017’de kurulan ve halihazırda faaliyette olan Amerika’daki şirketleri ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. ile global olarak genişlerken Chicago’daki MxD Teknopark bünyesinde küresel projelere imza atmak istediklerini söyledi.

2021 YILI DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE DÖNÜM NOKTASI OLDU

Pandemiyle birlikte artan dijitalleşme ihtiyacı doğrultusunda fabrikaların üretim yönetim mekanizmalarını dönüştürme talebinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyen Özden;“2021 yılının hem yeni normale adapte olmak isteyen sanayinin gelişimi hem de dijital dönüşüm için bir dönüm noktası olduğunu söyleyebiliriz. Doruk olarak özellikle ülkemizdeki girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’lerin üretimlerinde kayıp yaşamaması, verimliliklerini artırıp kâr potansiyellerini yükseltmeleri ve en önemlisi de fabrikadaki belli süreçleri manuel olmaktan çıkarıp otomatize edebilmeleri için akıllı iş çözümlerimizle yanlarında yer aldık.KOBİ’lerin hem global rekabet yapısına dahil olması hem de makro büyüme elde etmesi için dijitalleşmeleri önündeki engelleri kaldıran çözümler geliştirdik. Kamera görüntülerinin dijital veriye dönüştürülmesi teknolojisi olan ComputerVision ile birçok işletmenin dijital fabrikaya dönüşmesinde öncü bir rol üstlendik. Bu teknoloji, yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknikleriyle kamera görüntülemesinin anlamlandırılması sağlayan bir sistem. Ürün sayma, operasyon sayma, ürün kimliklendirme, yeniden işleme, manuel montaj gibi proseslerde operasyon adeti süresi ölçme, kalite kontrol ve montaj hattı boyunca ürün ve kalite uygunluğunu işletmelerin doğrulayabilmesini sağlıyor. Dijitalleşmenin temel dinamiğini oluşturan artırılmış gerçeklik, makine öğrenmesi, yapay zekâ, büyük veri ve analitik konularında yetkin kadromuzla birçok şirkete dijital dönüşüm mentorluğu hizmeti sunduk, sunmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DİJİTALLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER PROMANAGE CLOUD İLE AŞILIYOR

ProManage Cloud ileüretim yönetimini uzaktan yaparak KOBİ’lerin verimli ve kârlı üretime devam etmelerini desteklemeyi hedeflediklerini söyleyen Özden; “Fabrikalarda oyunun kurallarını değiştirecek kadar farklı ve rakipsiz olan ProManage Cloud, dijitalleşmenin önündeki birçok engeli ortadan kaldırarak KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerini kolaylaştırıyor. En başta az eforla kurularak iş gücü engelini ortadan kaldırıyor. Sadece bir adet makine ve bir aylık kullanımla başlanabilen ProManage Cloud, esnek makine adedi ve süre kullanıma kadar ölçekli şekilde büyütülebilen dünyadaki en ekonomik dijitalleşme sürecini başlatıyor. Veri tabanı ve server ihtiyacı olmadan sadece internet bağlantısıyla gelişmiş alt yapı sorununa da son veriyor. Üstelik fonksiyon ekleyebilme ve sistemi kendi ihtiyacına göre sürekli dönüştürme şansı sağlayarak yatırımın zamanla düşük fonksiyonlu kalma riskini de nötralize ediyor.Dijitalleşme yatırımlarını risk olmaktan çıkaran, faydaları kanıtlanmış bir çözüm olan ProManage Cloud, hazır şekilde üretim sahalarına teslim ediliyor.Bu ürünümüz sayesinde KOBİ’ler işletmelerini mobilden izleyebiliyor, üretim miktarını ve makinelerin çalışıp çalışmadığını takip edebiliyor. Ürünümüzün hem ülkemizde hem de yurt dışı pazarında faaliyetlerine de başladık. Önümüzdeki dönemde de hem ülkemizde hem de dünyada gelişime açık sektörlerdeki dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜM AVRUPA ÜLKELERİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Şirket olarak ABD, Rusya, Belçika, Romanya, Bulgaristan, Cezayir, Sırbistan ve Tataristan’a ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Özden; “Geçtiğimiz dönemde Amerika’daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp.isimli şirketimizin, Japonya merkezli ITO Corporation ile partnerlik anlaşması imzalamasıyla Asya Pasifik pazarına giriş yapmıştık. Şimdi ise orta ve uzun vadede tüm Avrupa ülkelerine ulaşmayı amaçlıyoruz.Bu noktadaki en temel hedefimiz dünyaya yayılmak ve üretim yönetim sistemleri alanında Türkiye’den çıkan öncü bir teknoloji markası olmak. DolayısıylaAmerika’daki şirketimizle ProManage ürünümüzü tüm dünya sanayisine tanıtmak ve entegre etmek bizim için çok önemli. Bu doğrultuda farklı sektörden dev firmaların yer aldığı Chicago’daki MxD Teknopark bünyesinde yer alarak bu firmalarla özellikle üretim yönetim sistemleri alanında ortak projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”diye belirtti.

HEDEF DÜNYANIN İLK 3 MES ÜRETİCİSİ OLMAK

ProManage Smart Manufacturing Solution Inc. firması ile ilgili yeni gelişmeleri de aktaran Özden; “2021 yılında ABD’deki firmamızın operasyonel faaliyetlerine başladık.Bu adımla vizyon olarak belirlediğimiz ‘Dünyanın ilk 3 MES üreticisi arasında olmak’ yolunda güçlü bir adım atmış bulunuyoruz. Bilindiği üzere ABD, dünyada yapılan tüm pazarlama, satış ve uygulama faaliyetlerinin merkezi olarak kabul ediliyor. Biz de ProManage'inyurt dışındaki operasyonlarının merkezi olarak ABD’yi konumlandırılıyoruz. ProManage olarak Amerika’da yerel üretim endüstrisini dijitalleşme yolu ile güçlendirme amacı ile kurulan DMDII'ın (Digital Manufacturing Design and Innovstion Institute) yeni adı ile MxD-R&D’nin partnerlerinden biriyiz. Devam eden ‘Manufacturing IT’ projelerinde konsorsiyum üyesi olarakAr-Geçalışmalarımıza son hızla devam edeceğiz” sözleriyle gündemlerinde yer alan hedeflerini özetledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@