banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Abalıoğlu Yağ, İzmir’in İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu arasından 5.oldu

Abalıoğlu Yağ, EBSO tarafından, 2021 yılı üretim ve satış performanslarına göre 100 büyük sanayi kuruluşu arasında İzmir’in en büyük 5. firması seçildi.

Endüstri Güncel 01.06.2022, 13:15 Melike Kaya Bayram
357
Abalıoğlu Yağ, İzmir’in İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu arasından 5.oldu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 2021 yılı üretim ve satış kriterlerine göre belirlediği 100 büyük sanayi kuruluşu listesini açıklandı. Listede, üretimi ve merkezi İzmir'de olan firmaların Türkiye genelindeki üretim rakamları değerlendirmeye alındı. Üç farklı noktadaki,geniş kapasiteli ve yüksek teknolojili bitkisel yağ tesisiyle Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, listede 5. sırada yer aldı.

Yem hammadde sektöründe yenilikçi ve öncü kuruluş olan Abalıoğlu Yağ, ürettiği soya küspesi, soya yağı ve soya kabuğu ile büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve balık yemi üreten firmalar için önemli bir tedarikçi konumundayken, gıda tarafında ise “Abalı” markasıyla bitkisel yağ sektöründe ayçiçek yağı başta olmak üzere geniş bir ürün çeşidi sunuyor.

Kuruluşundan bu yana üretime ve yatırıma kesintisiz devam ettiklerini belirtenAbalıoğlu Yağ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Boz,şu açıklamalarda bulundu;“Abalıoğlu'nun 1969 yılından bugüne uzanan sanayicilikteki köklü geçmişi ve deneyiminin sonucu olarak İzmir'de kurulan şirketimiz, kuruluşundan kısa süre sonra Türkiye yem sektörünün lider hammadde tedarikçisi haline geldi. Bu liderliği, Abalıoğlu Yağ’ın işine gösterdiği özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırıma bağlıyoruz.İnsanların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine katkıda bulunmak misyonuyla bitkisel yağ alanında büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.İzmir Çiğli’deki 25 bin metrekare alan üzerinde kurulu üretim tesisimize ek olarak, yine İzmir Çiğli’de 10 bin metrekare kullanım alanına sahip ek tesisimizin 2023 yılında faaliyete geçecek olmasının heyecanı içindeyiz.‘İzmir'in En Büyük Sanayi Kuruşları’listesinde 5. sırada yer almaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yeni yatırımlarımızla İzmir’e ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@