banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

ABB'nin Yüksek Güçlü Batarya Teknolojisi, Madencilik Operasyonlarının Elektrifikasyona Geçişinde Önemli Bir Rol Üstleniyor

Endüstri Güncel 07.01.2022, 12:20 Melike Kaya Bayram
75
ABB'nin Yüksek Güçlü Batarya Teknolojisi, Madencilik Operasyonlarının Elektrifikasyona Geçişinde Önemli Bir Rol Üstleniyor

ABB ve Hitachi Construction Machinery şirketleri, özelleştirilmiş entegre enerji depolama sistemine sahip elektrikli sabit damperli kamyon geliştirmek için bir iş birliği anlaşması imzaladı. ABB'nin yenilikçi batarya teknolojisinin kullanılmasıyla birlikte, kamyonların dizelden tam elektrikli işletime geçmesi sağlanacak. Elektrikli kamyon, ihtiyaç duyduğu gücü katenerden çekerken eş zamanlı olarak entegre enerji depolama sistemini de şarj edecek.

ABB'nin yüksek güçlü ve uzun ömürlü enerji depolama sistemlerinin kullanılması, kamyonların boş ağırlığını azaltarak ilk yatırım ve işletme maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlayacak. Hareket halinde şarj olma kabiliyeti, maden kamyonlarının operasyonel verimliliğini ve üretkenliğini arttırırken şarj için durma gereksinimini ortadan kaldırır. Yokuş aşağı hareket ederken yapılan rejeneratif frenleme sayesinde mekanik enerji, kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürülerek enerji depolama sisteminin yeniden şarj olması sağlanır ve kamyonların genel verimliliği arttırılmış olur.

ABB Motion Traction Bölümü Başkanı Edgar Keller, “Verimliliği artırmak ve maden operasyonlarının tamamen elektrikli araçlar ile yapılmasını hızlandırmak için kapsamlı endüstri uzmanlığını ve yenilikçi teknolojileri bir araya getiren Hitachi Construction Machinery ile iş birliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi. “Çözüm odaklı iş birliği oluşturarak maden operatörlerinin üretim ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabiliriz”.

Madencilik endüstrisinde, sera gazı emisyonlarını azaltmak için madencilik makinelerini elektrifikasyonu yönünde artan bir eğilim var. Maden operatörleri, elektrifikasyona geçişi teşvik etmek ve süreci hızlandırmak için teknoloji liderleri arıyor. Madencilik maliyetlerini azaltmak ve verimlilik artışı kazanmak için, verimli teknolojilerin kullanılması ile CO2 emisyonlarının sınırlandırılmasına paralel olarak rekabetçi kalmak ve aynı zamanda yüksek performansı sürdürmek en temel amaçtır.

Hitachi Construction Machinery Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Sonosuke Ishii, “Her iki şirketin gücü ve bilgisi, bataryalı elektrikli damperli kamyonların erken gelişimini gerçekleştirmek için kullanılacak” dedi. “Ayrıca, ABB'nin enerji depolama çözümleri, statik şarjlı damperli kamyonlar için de kullanılabilir ve bu teknoloji, geleceğin yakıt hücreli elektrikli araçları için hazırdır. Her iki şirket de geleceğe odaklanarak gelişmeye devam edecek.”

Bu birliktelik, madencilik alanında karbon nötr bir geleceğe doğru enerji geçişini hızlandırmak için Hitachi Construction Machinery ve ABB tarafından Mart 2021'de imzalanan anlaşma sonrasındaki ilk iş birliğidir. İki şirket, madencilikte kullanılan ağır makinelerle ilişkili sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltacak çözümler geliştirmek için güçlerini birleştirmeye devam edecekler.

ABB Traction, ulaşım için yenilikçi tahrik sistemi teknolojilerinin lider sağlayıcısı olup yeni araçlar ve güçlendirmeler için eksiksiz bir ana tahrik sistemi dönüştürücüsü, yardımcı tahrik sistemi dönüştürücüsüve enerji depolama sistemi çözümü yelpazesi sunuyor. Böylece, sistem operatörleri optimum performans, enerji verimliliği ve minimum işletme maliyeti için tasarlanıp özelleştirilmiş tahrik sistemi dönüştürme çözümlerinden yararlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@