banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Alcas Metal 2022’de Büyüklüğünü 2’ye Katladı

Cirosunu % 105 oranında artıran Alcas Metal, toplam 10 milyon dolarlık yatırıma imza attı, gelirlerinde ihracatın payını da yüzde 67’den yüzde 80’e çıkardı.

Endüstri Güncel 10.03.2023, 12:30 Melike Kaya Bayram
415
Alcas Metal 2022’de Büyüklüğünü 2’ye Katladı

Alüminyumda Türkiye’nin en büyük üreticilerinden Alcas Metal, 2022 yılında cirosunu yüzde 105 artırarak 1 milyar 150 milyon TL’ye ulaştırdı. Şirkete büyümeyi getiren ağırlıklı yurt dışı satışları oldu. 2021 yılında gelirlerinin yüzde 67’sini ihracattan elde eden Alcas Metal, 2022 yılında bu oranı yüzde 80’e ulaştırdı.

10 şirketle faaliyet gösteriyor

Alcas Metal, 1991 yılında Abdullah Yılmaz ve Mehmet Yılmaz kardeşler tarafından alüminyum profil pazarlamak amacı ile İstanbul Güneşli'de 80 metrekare bir depoda ilk faaliyetlerine başladı. 1997 yılında giydirme cephe ve doğrama alanına giriş yapan şirket, 2004 yılında ekstrüzyon yatırımı gerçekleştirdi. 2005’te Çorlu Velimeşe beldesinde 2 bin 760 metrekarelik kapalı alanda alüminyum profil üreten ekstrüzyon hattını devreye aldı. Sonraki yıllarda da yatırıma ara vermeyen Alcas Metal, 2006 yılında bir boya hattı, 2007 yılında heloksal hattı kurdu.
Bugün 36 bin metrekare kapalı alanda 5 ekstrüzyon hattı ile tam entegre bir şekilde üretimi gerçekleştiren şirket, alüminyumda Türkiye’nin sayılı tesisleri arasında yer alıyor, yurt içinde ve yurt dışında toplam 10 şirketle faaliyet gösteriyor.
Alüminyum profilin kullanıldığı her alana üretim yaptıklarını belirten Alcas Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, mimari ürünlerde Türkiye'nin önde gelen üreticisi konumunda yer aldıklarını söylüyor.

Satın alma iştahımız yüksek, Avrupa’da büyüyeceğiz”

Alcas Metal geçmişte olduğu gibi bugün de yatırımlarla büyüyor. Büyüklüğün ikiye katladığı 2022 yılında da şirket, 10 milyon dolarlık bir yatırıma da imza attı. Bu yatırımlarla da ihracat pazarlarında önemli bir ivme kazandı.
Geçtiğimiz yıl özellikle Orta Doğu ve Afrika pazarlarının önemli bir büyüme kaydettiğini belirten Mehmet Yılmaz,  2023 yılında da ihracattaki büyümelerinin devam edeceğini söylüyor.
Yılmaz, bu yıla ilişkin büyüme planlarını şöyle açıklıyor: “Gelirlerimizde ihracatın payını bu yıl yine yüzde 80-85 bandında tutacağız. İhracatta odağımızda Avrupa var. Avrupa’da daha fazla büyümeyi planlıyoruz. Büyürken yatırımlarımız da devam edecek. Yeni bir ekstrüzyon hattı satın alacağız. Satın alma iştahımız yüksek. Yurt içinde ve yurt dışında iyi bir fırsat çıkarsa bu fırsatları değerlendireceğiz. Ayrıca güneş enerjisinde yaklaşık 10 MW’lık bir yatırımımız olacak.”

“Risklerden kaçınırken fırsatları değerlendiriyoruz”

Hem yurt içinde hem yurt dışında ekonomik konjonktür nedeniyle 2023’un zorlu bir yıl olacağına da değinen Yılmaz, böyle dönemlerde iyi yönetimin öne çıkacağını ifade ediyor. Bu kapsamda borçluluğa da çok dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Mehmet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor:
Biz özsermayemizle yatırım yapmayı tercih eden bir şirketiz. Bu nedenle neredeyse sıfır borçlu olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İhracat odaklı bir şirket olarak küresel resesyondan etkilenmemek için müşteri sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Sermayemizi de mevduatta tutmak yerine yatırıma dönüştürmeyi tercih ediyoruz. Böylelikle risklerden kaçınırken fırsatları da değerlendiriyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@