banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

“Ara eleman sorununun çözümü için el birliği ile hareket edilmeli”

Özgür Ünlü, talepteki artıştan memnuniyet duyduklarını, ancak üretimin olmazsa olmaz unsuru ara eleman konusundaki yetersizlik için endişelendiklerini belirtti.

Endüstri Güncel 31.10.2022, 15:30 Melike Kaya Bayram
11
“Ara eleman sorununun çözümü için el birliği ile hareket edilmeli”

Piyasaya sunduğu yerli ve milli alçak gerilim şalt ürünleriyle ithal ürün hâkimiyetinin azalmasına katkıda bulunan ve büyüme ivmesini sürdürmeye kararlı olan Sigma Elektrik, elektrik malzemeleri üretimindeki ara eleman açığını gidermeye çalışıyor. Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü,arz-talep dengesini kurmak için üretim yapmak gerektiğini, üretim için ise ara elemana ihtiyaç duyduklarını belirterek “Yüksek işsizlik oranlarına rağmen ara eleman bulmakta zorlanıyoruz, çünkü kalifiye eleman yetişmiyor” dedi.

Talep var, arz var, ara eleman yok

2021 yılında yüzde 90’a yakın büyüyen, 2022 yılında yüzde 100 büyümeyi hedefleyen Sigma Elektrik, halihazırda 300 kişi istihdam ediyor. Özgür Ünlüpiyasadan artarak gelen talebi karşılamak için daha fazla ara eleman istihdamının şart olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Sigma Elektrik olarak gelişen üretim teknolojilerine hızla uyum sağlıyoruz ama bu teknolojiyi kullanabilecek eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz. Bu sorunun altında Türkiye imalat sektörünün genelinde yaşanan işçinin vasfı ile işin vasfının örtüşmemesi yatıyor. Alaylı elemanlar yeni teknolojilere kolayca uyum sağlayamıyor. Üretimde yer alabilecek gençlerise tercihlerini ‘beyaz yaka’ olmaktan yana kullanıyorlar.”

“Köklü Çözüm için el birliğiyle çalışmalıyız”

Devletin ara eleman açığı sorununa çözecek eğitim programlarına daha fazla ağırlık vermesi çağrısında bulunan Özgür Ünlü,Sigma Elektrik olarak hızlı çözümler bulmaya yöneldiklerini belirterek şöyle dedi: “Ara eleman ihtiyacımızı karşılamak için insan kaynakları politikalarımızıdaha etkin bir şekilde kullanmaya başladık. İşkur’un işçiye iş yerinde verilmesi gereken eğitimin maliyetlerini karşıladığı özel programı da halihazırda gözden geçiriyoruz. Ülkemizin daha hızlı ve sağlam şekilde büyümesi için üretime, üretimin yetişmiş insan gücüne ve ara elemana ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacı gidermek için el birliğiyle çalışmamız gerektiğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@