banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Arçelik Ceo’su Hakan Bulgurlu, Applia Yeni Başkanı Seçildi

Dünya çapında 12 markasıyla ev teknolojileri alanının öncü şirketlerinden biri olan Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu önemli bir göreve geldi.

Endüstri Güncel 30.06.2022, 11:45 Melike Kaya Bayram
119
Arçelik Ceo’su Hakan Bulgurlu, Applia Yeni Başkanı Seçildi

Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma vizyonu ve küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atan Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin (APPLiA) yeni başkanı olarak seçildi. Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa’da inovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan girişimi “CEO İklim Liderleri İttifakı ve Amstel Diyalogları” üyesi de olan Hakan Bulgurlu, görevi son dört yıldır APPLiA Başkanlığı görevini yürüten ve BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter H. Göetz'den devraldı.

Bulgurlu yeni görevinde sürdürülebilirlik gündemini ileriye taşımaya, iklim liderliği ve karbondan arındırma yolculuğunda ivme yaratmaya ve APPLiA’nın küresel etki alanını büyüterek sektörü ve iş dünyasını bu misyon etrafında birleştirmeye odaklanacak. Hakan Bulgurlu,Sofya'da düzenlenen APPLiA Genel Kurulu'nda dernek üyelerine hitap ettiği konuşmasında, “Birlik olarak, çocuklarımıza daha iyi bir gezegen bırakmak için, belirlenen enerji verimliliği hedeflerini ilerletme konusunda büyük bir sorumluluğumuz var. Bu bağlamda, genç nesillerin rolü çok önemli çünkü mevcut sorunlar yarının tüketicilerinin hayatlarını doğrudan etkileyecek” dedi.

Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan APPLiA’nın toplamda 24 üyesi bulunuyor. Avrupa Birliği’nde hane halkı için yenilikçi, sürdürülebilir politikaları ve çözümleri teşvik eden APPLiA, yıllık 53 milyar Euro ciro, 1,6 milyar Euro'nun üzerinde Ar-Ge yatırımı ve yaklaşık 1 milyona yakın kişiye sağladığı istihdamla sektörü ekonomik bir güç merkezi haline getirme misyonuyla çalışıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@