banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Astor, Önümüzdeki 5 Yılda İhracatını Satışlarının Yüzde 40’ına Çıkarmayı Hedefliyor

Elektromekanik imalat sanayi sektöründe öncü konuma gelen Astor, ürünlerini daha fazla coğrafyayla buluşturup ülke ekonomisine sağladığı katkıyı güçlendirecek.

Endüstri Güncel 12.08.2022, 09:30 Melike Kaya Bayram
28
Astor, Önümüzdeki 5 Yılda İhracatını Satışlarının Yüzde 40’ına Çıkarmayı Hedefliyor

Elektromekanik imalat sanayi sektörünün öncü şirketlerinden Astor, Güç Transformatörü, Dağıtım Transformatörü, Ortave Yüksek Gerilim Anahtarlama Ürünleri olmak üzere Ankara’daki fabrikasında üretime hız kesmeden devam ederken, yüksek kalitedeki ürünlerini yurt içi ve dışındaki müşterilerle buluşturuyor. Dünyanın 72 ülkesine ihracat gerçekleştiren Astor, yeni pazarlarla beraber ihracat hacmini ve gelirlerini artırmayı hedefliyor.

“5 yıl içinde ihracatımızı yüzde 40’a çıkaracağız”

Ülkemizin geleceği için ihracatın stratejik önem taşıdığını vurgulayan Astor Genel Müdürü Enver Geçgel, "Ülke ekonomimizin büyümesinde önümüzdeki en önemli fırsatı ihracat olarak görüyoruz. Astor olarak ülke ihracatımızın gelişimine katkı sağlamak ve ihracat hedefine yaklaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her geçen yıl ihracatımızı yaklaşık 2 kat artırmayı başardık. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ihracatımızı toplam satışlarımızın yüzde 40’ı seviyesine çıkarmak" dedi.

“ABD pazarına girmeyi hedefliyoruz

Avrupa ve ABD pazarına odaklandıklarını belirten Enver Geçgel, "Öncelikli hedefimiz Avrupa pazarında gelişmiş ülkelere olan ihracatımızı yüzde 25 oranında artırmak. Aynı zamanda ABD pazarına girerek bu pazarda da emin adımlarla büyümeyi amaçlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıliçinde ABD’ye önemli ölçüde ihracat yapacağımızı öngörüyoruz. Bununla beraber elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinde hem verimlilik hem de güvenirlik açısından transformatör ve anahtarlama ürünlerini yenilemek zorunda olan ülkelerin, yenileme projelerinde ürünlerimizle yer almak da hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı elektrik üretiminin her geçen yıl daha da kritik öneme sahip olduğu günümüzde, yeni yatırımlarda da ASTOR marka ürünlerin kullanılması önemli stratejilerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

“Akım ve Gerilim Transformatörü için yakında seri üretime başlayacağız”

Astor’un önümüzdeki dönem yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Enver Geçgel, şöyle konuştu: “Yatırımlarımızda Ar-Ge’ye büyük bir pay ayırıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızda özellikle dünyada üretimi kısıtlı özgün transformatör ve anahtarlama ürünlerine odaklanıyoruz. Yakın zamanda yeni ürün gamımız olan Akım ve Gerilim Transformatörünün Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak seri üretime geçeceğiz. Öncelikle kendi üretim ihtiyaçlarımız için kullanacağımız bu ürün gamı ile verimlilik ve kalite adına önemli gelişmeler sağlayacağımızı düşünüyoruz.

Kısa süre önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan elektrik Şarj Ağı kurma ve işletme lisansımızı aldık. Bu doğrultuda en az 50 şarj istasyonu kurmayı hedefliyoruz. Astor üretim tesisleri çatısında Güneş Enerji Santrali (GES) kurulu gücünü 6,6 MW’dan 20 MW üzerine çıkarmak için çalışmalara başladık. İlgili yönetmeliklerle yapılması planlanan değişikliklere bağlı olarak çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Yenilikleri sürekli takip eden firmamız karbonnötr olma hedefi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Üretim verimlilik, kalite ve kapasite artışları için ise robotik üretim sistemleri başta olmak üzere ihtiyaçları analiz ederek devam eden yatırımlarımız mevcut. Planladığımız devam eden yatırımlarımızın tamamen devreye girmesi ile üretimde kaliteyi en üst noktaya taşımayı, verimliliğimizi ve kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte özel transformatörlerin testlerini yapabilmek ve üretim artışına bağlı olarak test ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni test laboratuvarları da yatırım planımız arasında yer alıyor.”

“Türkiye’nin elektrikli teçhizat imalatı alanında en büyük 9’uncu şirketiyiz”

Astor olarak müşterilerine yüksek kalitede ürün sunmak ve satış sonrası hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Astor Yönetim Kurulu Strateji ve Finans Danışmanı Dr. Can Pamir,"Bin 400'ün üzerinde çalışanımızla müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek kendimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz.Türkiye'nin önemli listelerinde her geçen yıl konumumuzu yükseltmemiz doğru stratejiyle çalıştığımızı gösteriyoruz. İstanbul Sanayi Odası Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 yılı araştırmasında üretimden satışlar bakımından 147’nci en büyük firması olan Astor, elektrikli teçhizat alanında ülkemizin en büyük 9’uncu şirketi oldu.Orta ve yüksek gerilim trafo ve ekipman üretiminde ise ciro bakımından lider şirket olduk.Capital Dergisi'nin bu ay açıklanan en büyük 500 şirketi araştırmasında ise geçtiğimiz yıla oranla 100 basamak birden yükselerek bu araştırmada 257’nci sırada yer aldık.  Aynı stratejiyle ve Ar-Ge merkezli büyüme hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@