banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Atf Forwarding Abd Taşımalarını Artırıyor

ABD ile Türkiye arasında hızla büyüyen dış ticaret, yerli lojistik firmalarının bu ülke taşımalarına ilgisini artırdı.

Endüstri Güncel 08.08.2022, 15:30 Melike Kaya Bayram
48
Atf Forwarding Abd Taşımalarını Artırıyor

Türk ihracatçısı son yıllarda Amerika’yı âdeta yeniden keşfetti. TÜİK verilerine göre Türkiye’nin ihracatında 2019’da beşinci sırada bulunan ABD, geçen yıl ikinci sıraya yükseldi. İhracat artışındaki güçlü ivme Ocak-Mayıs2022’de de sürdü. Bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri’neihracat yüzde 31’lik artışla7,1 milyar, bu ülkeden ithalat yüzde 33’lük yükselişle6,2 milyar dolara çıktı. ABD, Türkiye’nin ihracatındaki sıralamasını bu yılın ilk 5 ayında da korudu. Dünyanın en büyük ekonomisine aylık ihracat rekoru ise 1 milyar 778 milyon dolar ile nisanda kırıldı.

Lojistik sektöründe 20 yıldan uzun süredir entegre hizmetler sunan ATF Forwarding’in Genel Müdürü Haldun Kavrar, geçen yıl doğru stratejiler satış hacimlerini 2 kat artırdıklarını, güçlü büyümeyi bu sene de sürdürmek için ABD pazarına odaklandıklarını belirtti.

ABD’nin alternatif arayışı Türk ihracatçısına yaradı

ABD’li şirketlerin özellikle pandemi sonrası Çin dışında alternatif tedarikçi arayışına girdiğini hatırlatan Kavrar, “Bu da Türkiye’nin ihracatına önemli bir katkı sağladı. Lojistik sektörü için ABD’ye ihracat ve ithalat taşımalarında önemli fırsatlar doğdu. ABD’de yerleşik bir firmanın Çin’de yerleşik bir üreticiden verdiği siparişin, alıcı firmanın deposuna varışı 110 günü buluyor. Bu süreç Türkiye için daha hızlı işliyor.Biz de hem bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek hem de iki ülkenin ticaret artışına destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

Kavrar, Türkiye-ABD hattında deniz ve hava yolu taşımacılığında kapıdan kapıya teslimat yapabildiklerinin altını çizerek, “Küresel lojistik ağlarından JAS ForwardingWorldwide’ınTürkiye’deki tek yetkili acentesiyiz. IATA acentesi olmanın da gücüyle ihracatçı ve ithalatçı firmalara hızlı, güvenli ve maliyet etkin çözümler sunuyoruz.”değerlendirmesinde bulundu.

“Baltimore’dan İzmir’e enerji paneli ekipmanı taşıdık”

Standart konteyner taşımacılığının yanı sıra proje taşımacılığında da uzman olduklarını vurgulayan Kavrar, “Bir süre önce ABD’nin Baltimore Limanı’ndan yüklediğimiz enerji paneli ekipmanlarını, mafi treyler üzerindeki dev kasalar içinde önce İzmir Limanı’na oradan da kara yoluyla Samsun’a taşıdık.” bilgilerini de paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@