banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Ayvaz Yangın, Ürün ve Çözümleriyle TÜYAK 2021’deki Yerini Aldı

Ayvaz Yangın ile sektörün en önemli organizasyonu olan TÜYAK Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ndeki yerini aldı.

Endüstri Güncel 08.04.2022, 14:15 Melike Kaya Bayram
130
Ayvaz Yangın, Ürün ve Çözümleriyle TÜYAK 2021’deki Yerini Aldı

Yangın grubunda yüksek kaliteli ürünleri ve deneyimli mühendis kadrosuyla A’dan Z’ye anahtar teslim çözümler sunan Ayvaz, 31 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen TÜYAK 2021 organizasyonuna katıldı. Şirketin yangın konusuna odaklanan Ayvaz Yangın ekibi, Ayvaz ürün gamına son dönemde eklenen yeni ürün ve çözümleri misafirlerine tanıtma fırsatı buldu. Ada şeklinde tasarlanan “organizasyonun en büyük” standında Ayvaz Gazlı Söndürme Sistemleri, Pano İçi Söndürme Sistemleri, Ayvaz Akış Anahtarları, FM ve VdS Sertifikalı Sprinkler Bağlantı Hortumları ve FM Sertifikalı Kardan Mafsallı Kompansatörler ziyaretçilerin ilgisini topladı.

Sulu veya köpüklü söndürme yapmanın mümkün olmadığı müze, sanat galerileri, veri merkezleri ve elektrik panoları gibi yerlerde kullanılan Ayvaz Gazlı Söndürme Sistemleri’nin öne çıktığı fuarda ziyaretçiler şirketin FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonu hakkında da bilgi aldı. Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz Yangın Ürün Müdürü Cem Kahraman “2018 yılından beri gazlı söndürme sistemleri konusunda satış yapıyoruz. Hidrostatik testlerin de yapıldığı, Türkiye’nin ilk FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonuna sahibiz. Bu tesiste HFC-125 ve HFC-227 gazlarının yanı sıra, onlara alternatif ve çevreci özelliklere sahip Ayvaz-5-1-12 gazının da dolum ve satışını da gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ülke çapında birçok prestijli projede gazlı söndürme sistemlerimizle yer aldık” diyerek konuyla ilgili bilgi verdi. Gazlı söndürmenin stratejik elektrik-elektronik panolarında da kullanılandığını söyleyen Kahraman, Ayvaz’ın bu panolar içinözel bir söndürme sistemi geliştirdiğini belirtti. “Ayvaz Pano İçi Söndürme Sisteminin” yangın riski bulunan elektrik, trafo ve UPS panoları içinhızlı, etkin ve güvenilir bir çözümsunduğunu söyleyen Müdür; sistemdeki gaz silindirinin TPED, sistemin tamamınınise CE onaylı olduğunu; Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte ise LPCB onayı almayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye’nin ilk FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonu ile sektörde yine bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Kahraman, sektöre sundukları söndürücü gaz çeşitlerini genişlettiklerini de sözlerine ekledi. “Küresel ısınmaya karşı düşük etkili, ozon delme potansiyeli sıfır olan, renksiz ve kokusuz bir yapıya sahip FK-5-1-12 gazı çevre dostu olması nedeniyle özellikle gelişmiş ülkeler tarafından tercih ediliyor” diyen Müdür, “Hadımköy merkez fabrikamızda bulunan gazlı söndürme dolum istasyonunda bu gazın dolum ve satışını Ayvaz ve FIKE markaları altında gerçekleştiriyoruz. Kaliteli ürün, sistem ve mühendislik hizmetlerimizle prestijli projelerde rahatlıkla yerimizi alıyoruz. Bellona, Ankara Gazi Onkoloji Hastanesi, Bozüyük Devlet Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Küçük Çamlıca Radyo Kulesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi önemli yatırımlara imzamızı attık. Bu projelerin satış ve devreye alma süreçlerini ekip arkadaşlarımızla birlikte başarıyla yönettik” dedi.

Ayvaz Yangın standında tanıtılan ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören diğer ürün grubu ise sprinkler grubu ürünleri oldu. Dünyanın önde gelen markalarının yanı sıra Ayvaz markalı olarak da satışa sunulan sprinkler çeşitleri, FM ve VdS onaylı sprinkler bağlantı hortumları, deprem ve çökme gibi durumlarda boru hatlarının işlerliğini koruyan FM onaylı kardan mafsallı deprem kompansatörleri stantta sergilendi. Ayvaz’ın her geçen gün daha “yerli” hale getirdiği ürün gamına geçtiğimiz yıl eklenen Ayvaz Alarm Basınç Anahtarları, Akış Anahtarları, OS&Y ve NRS Gate Vana İzleme Anahtarları da ziyaretçilerden tam not aldı.Stantta dikkat çeken alanlardan biri de “Proje ve Tasarım Çözümleri” bölümü oldu. Ayvaz’ın BIM/Revit kütüphanesinin, 3D PDF çalışmaların, projeler için ürettiği 3D animasyonların ve VR gözlükle 360 derece panaromik uygulamaların gösterildiği bu alan ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.

Cem Kahraman,Ayvaz Yangın ekibi olarak TÜYAK 2021 organizasyonunu başarıyla geçirdiklerini söyledi. Bu organizasyonu gerçekleştiren ekibe, çalışmalarına her zaman destek veren Ayvaz yöneticilerine ve stantta görevli tüm çalışmala arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@