banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

BIM Tabanlı İnşaat Dijital İkiz Çözümü BIMCRONE 80 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

BIMCrone, Türkiye’nin ilk ve tek proptech yatırım fonu NeXT Proptech ve Neo Portföy’den 80 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Endüstri Güncel 08.06.2022, 16:00 Melike Kaya Bayram
233
BIM Tabanlı İnşaat Dijital İkiz Çözümü BIMCRONE 80 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek girişimlerinden, Nesrin Akın ve Sinan Öztabak tarafından kurulan BIMCRONE, bir yapının tüm süreçlerinin dijital ikiz üzerinden takibini mümkün kılan teknolojisi ile gerçek zamanlı saha yönetimi, maliyet-metraj takibi ve proje yönetimine imkân tanıyor. BIMCRONE ile oluşturulan model üzerinden, sahada bugün kaç kişi çalışıyor, hangi yapı elemanın hangi fiyattan hangi malzeme zayiat oranları ile hangi taşeron tarafından imalatı yapıldı, önümüzdeki hafta/ay/yıl ne kadar malzeme/bütçe gereksinimi olacağına ilişkin anlık olarak bilgi alabilmek mümkün. Sahadaki yöntem/model değişimlerini, piyasa fiyat değişimlerini kayıt altına alan sistem ile 4D, 5D simülasyon ve projeksiyon yapılabiliyor. Saas çalışan platform, yapının planlamadan, yapım, işletme ve yıkım süreçlerinde farklı fonksiyonlar ile inşaat sektörünü dönüştürüyor.

Yatırım, Türkiye’nin ilk ve tek proptech yatırım fonu NeXT Proptech ve Neo Portföy ‘den geldi. Bunun ilk adım olduğunu belirten Neo Portföy ’den Bekir Yener Yıldırım, daha yakın çalışma ile BIMCRONE’un hem Türkiye hem uluslararası pazardaki adımlarında iş birliği sözü verdi.

Yatırımın ürün ve iş geliştirmede kullanılacağını belirten Nesrin Akın, “Projelerin tüm yaşam döngüsünü dijital ikiz üzerine alarak yapılan çalışmalar ile elde edilen büyük faydalar Türkiye dışındaki pazarlarda çok daha önce fark edilmiş durumda. Bir yandan TR pazarında bunu geliştirirken diğer yandan UK ve Avrupa pazarı için de ilk adımlarımızı atacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@