banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

‘Çevreci Yaklaşım Odağında Olmak İsteyenleri Çevreci Yapmaya Çalışıyoruz’

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu konuya dikkat çeken Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray, Ar-Ge çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı.

Endüstri Güncel 06.06.2022, 13:15 06.06.2022, 14:32 Melike Kaya Bayram
62
‘Çevreci Yaklaşım Odağında Olmak İsteyenleri Çevreci Yapmaya Çalışıyoruz’

Birleşmiş Milletlerin 1974 yılında Stockholm’de düzenlendiği Dünya Çevre Konferansı’nda ilan edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımı, doğa dostu bir sanayi üretimi ve ekosistemimizin korunması konularında farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Dünya Çevre Günü’nde, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarındaki potansiyeline değinen ülkemizin öncü enerji firması ÜÇAY Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray, ‘’Fabrikaların, AVM’lerin hastanelerin elektrik ihtiyacının karşılanması adına çatılarına ya da arazilerine güneş enerji sistemleri kurarak onların ihtiyaç duydukları elektriği çevreci bir yaklaşımla üretmelerini ve ürettikleri fazla elektriği de satmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu  onların kendi karbon ayak izlerini sıfırlamasına ve giderlerinin düşürülmesine yol açıyor ‘’ dedi.

‘Elektrikle Çalışan Araçları Kullanıp Doğaya Zarar Vermeyen Bir Operasyon Yürütmeye Çalışıyoruz’

Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelin Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında yüksek olduğunu belirten İlgin Eray, ‘’ÜÇAY Mühendislik’in 26 ilde bulunan 63 şubesi var. Bu şubelerin 2 tanesinin çatısının üzere Güneş Enerjisi Sistemikurduk. Diğer şubelerimize de bunu yapmaya başlıyoruz. Aynı zamanda şirkete 25 adet elektrikli araç satın alması yaptık. Bu araçlarla aslında tamamen yeşil enerjiyle kullanılan, elektrikle çalışan araçları kullanıp doğaya zarar vermeyen bir operasyon yürütmeye çalışıyoruz. Süreç içerisinde filomuzun tamamını elektrikli araçlardan oluşacak şekilde yenileme planlarımız var. ÜÇAY Grup olarak da elektrikli araç sarj istasyonu geliştirilmesi adına da bir lisans başvurusunda bulunduk. Lisans başvurusuyla da Türkiye genelinde elektrikli araçların kullanılması için oluşturulan şarj istasyonlarının kurulması ve işletilmesi operasyonunu yönetiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

“ÜÇAY Grup Olarak Geleceğimizi Yenilenebilir Enerji Ve GES İle İnşa Edeceğiz”

 Sektörde 90’lı yıllarda doğalgaz kullanımı başladı. Doğalgazlı iklimlendirme çalışmaları geçmiş 20 yılımızda da çok aktif olarak kullanıldı. Önümüzdeki süreçte ise fosil kaynaklı yakıtların sürdürülemez oluşu ve sıfır emisyon hedefi nedeniyle yenilenebilir enerji kullanımına yöneleceğiz. Sistemi artık elektrik enerjisiyle çözüp, elektriği de güneşten ya da rüzgârdan yenilebilir şekilde üreteceğiz. Isı pompasıyla da ısıtma soğutma sistemlerini ve sıcak su kullanımının tasarlanmasını sağlayacaklarını belirtenİlgin Eray, ‘’Biz sektörün bu noktada biraz daha evirileceğini, yeni bir vizyona geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kendi tarafımızda ekiplerimizin içerisindeki teknik personel sayısını artırıp, özellikle yenilenebilir enerjiyle alakalı eğitimler verip personel alımına başladık. Sektörün geleceğinde kendi vizyonunu, kendi dümenini bu yana çevirecek yapıların daha kuvvetleneceğini düşünüyoruz. Vizyonuna doğalgazın yanına ısı pompasını, güneş enerjisini, rüzgâr enerjisini ve alternatif enerji kaynaklarını alan yapıların çok daha iyi noktalara geleceğini öngörüyoruz. Hem Dünya’mız hem de bizler için yenilenebilir enerji kullanımı en iyi seçenek. Bu konuda farkındalık yaratmalı, yenilenebilir enerjinin evsel kullanımını teşvik etmeliyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@