banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Çimsa, Sektöründe Türkiye’nin En Mutlu İşyeri Seçildi

Çimsa, Happy Place To Work’ün Capital Dergisi iş birliği ile yaptığı Türkiye’nin En Mutlu İșyerleri Araștırması’nda çimento sektöründe 1. sırada yer aldı.

Endüstri Güncel 01.04.2022, 16:15 Melike Kaya Bayram
109
Çimsa, Sektöründe Türkiye’nin En Mutlu İşyeri Seçildi

Dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından  Çimsa,sektörün saygın araștırma șirketlerinden olan Happy Place To Work’ün Capital Dergisi iş birliği ile gerçekleştirdiği Türkiye’nin En Mutlu İșyerleri Araștırması’nda Türkiye çimento sektöründe 1. sırada yer aldı.Çimsa CEO’su Umut Zenar, ödüle ilişkin, “Yeni nesil insan kaynakları yaklaşımımız doğrultusunda sektörde en çok tercih edilen işveren markası olma hedefiyle gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımızın böyle bir ödülle taçlandırılması bizleri memnun etti. Öncü uygulamalarımız ile fark yaratmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

İnsanı odağına alan, dijital, şeffaf, yenilikçi, sürekli gelişen ve geliştiren projeler üretmeye çalıştıklarını belirten Umut Zenar, “Geleceğe yönelik planladığımız proje tasarımlarını, iş yapış şekillerimizin gelişim ihtiyaçlarına göre şirket içi eğitim ve gelişim programları ile şekillendiriyoruz.” dedi.

İŞTE EŞİTLİK İLKESİ HER ZAMAN ODAĞIMIZDA

Toplumsal cinsiyet çalışmalarına önem verdiklerini ve çalışanlara eşit imkanlar sunduklarını kaydeden Zenar, “İşte Eşitlik ilkesini odağımıza alarak kadın istihdamımızı artırmak için potansiyel projeler üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. “Womentoring Tersine Mentorluk Programı” ile çeşitli üniversitelerdeki kadın öğrenciler, içinde benim de bulunduğum yönetim kademesindeki çalışanlarımıza mentorluk yapıyor.  Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda, çevresel ayak izimizi azaltmayı, etkisi yüksek toplumsal projeler gerçekleştirmeyi ve mutlu iş yeri olmayı sürdürmek istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Umut Zenar, Çimsa’yı bu noktaya taşıyabilmek adına bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin de şu bilgileri verdi:

  • Adımlarımızı şirketimizin değerlerini odağımıza alarak atıyoruz. Her uygulamamızı Samimi, Tutkulu, Cesur, Katılımcı ve Sürekli Gelişen değerlerimizle şekillendiriyoruz.

  • İşin geleceğine uyum kapsamında, uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getirerek bu süreçte Çimsalıların fiziksel ve zihinsel sağlığını desteklemesi için “Çimsa Life” projesini hayata geçirdik.

  • Çalışanlarımızın 7/24 erişebilecekleri kişisel ve mesleki gelişimini destekleyen, eğitimlerin yer aldığı “Çimsa Akademi”yi oluşturduk.
  • Çalışanlarımızın rahat bir çalışma ortamında ve kendilerini şirketin bir parçası olarak hissetmeleri de bizim için çok önemli. Çalışanlarımızı karar süreçlerine dahil ederek çalıştıkları şirkete olan bağlılıklarını ve katkılarını hissetmelerini istiyoruz.

  • Tüm fabrikalarımızda“Mavi Yaka Sohbetleri” düzenleyerekmavi yaka çalışanlarımızla iletişime yoğunlaştık. Son anketimizde mavi yaka çalışanlarımızın şirkete bağlılık oranında ciddi bir artış sağladık.Hep birlikte bu oranı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz.

  • Çalışanlarımızın her konuda öneri, fikir ve sorularını anlık takip edip çözüme ulaştırmak için Whatsapp üzerinden “Çimsa Diyalog Hattı” kurduk. Bu hatsayesinde 2021 yılında toplam 350 konuyu çözüme kavuşturduk.

  • 2021 yılının başında çalışanlarımızın Çimsa’nın gelişimine katkı sağlayacak, Çimsa’yı ileriye taşıyacak, ortaya çıkmayı bekleyen fikirlerini paylaşabildiği “Ya Tutarsa” fikir platformunu oluşturduk. 2021 yılında Ya Tutarsa’ya 1534 fikir iletildi ve bunların 418’ini uygulamaya alarak ödüllendirdik. 

  • Ortak Kültür Yönetim Projesi ile şirket kültürümüzü hep birlikte şekillendiriyor, tüm çalışanlarımızın fikrini önemsiyoruz. Türkiye'de başlayıp globale yayılan gücümüze, dünyanın dört bir yanındaki Çimsalılarla güç katıyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@