banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Cobot Uygulamaları Üreticinin Hayal Gücü İle Sınırlı

Her sektörden üreticilere esneklik sağlayan cobot’lar, robot pazarındaki yükselişini sürdürüyor.

Endüstri Güncel 16.12.2021, 13:54 Melike Kaya Bayram
210
Cobot Uygulamaları Üreticinin Hayal Gücü İle Sınırlı

Her ölçekten üreticilere esnek otomasyon imkânı sunan cobotlar küresel pazardaki büyümesini sürdürüyor. Statista verilerine göre, 2020 yılında yaklaşık 600 milyon dolar değerinde olan cobot pazarının, gelecek yıllarda iki katından fazla artması ve 2026 yılında 1,4 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Endüstrideki uygulama alanlarını gelecek yıllarda arttıracağı düşünülen cobot’ların, üreticinin hayal gücüne bağlı olarak uygulama alanlarının değişebileceği öngörülüyor.

COBOT’LAR HER TÜRLÜ UYGULAMADA KULLANILABİLİR

Cobot’ların; hızlı kurulumu, kolay programlaması, esnek ve güvenli kullanımıyla robot pazarındaki payını her geçen gün artırdığını belirten Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, cobot’ların; montajdan boyamaya, paletlemeden paketlemeyevidalamadan cilalamaya, enjeksiyon kalıplamadan kaynağa kadar akla gelebilecek her türlü uygulamada kullanıldığını söyledi.

ÜRETİMDE ESNEKLİĞİ ARTIRIYOR

Risk analizine bağlı olarak hiçbir güvenlik bariyerine ihtiyaç duymadan insanlar ile yan yana çalışabilen cobot’ların yeniden programlanabilir özelliğiyle gelecekte daha fazla uygulamada kullanılacağını belirten Gök, “Son derece hafif olan cobot’lar, üretim düzenini değiştirmeden birden çok üretim hattında kullanılabiliyor. Üretim sürecinde ihtiyaç halinde basit bir programlama ile başka bir iş için uygulanabilmesi üreticiler için verimliliği artırıyor. Düşük enerji tüketimi ve hızlı yatırım dönüşü 220V enerjiyle kullanan cobot’lar, yeni bir enerji yatırımına ihtiyaç duymadan tesislere entegre edilebiliyor” dedi.

COBOT PROGRAMLAMAYI ÖĞRENMEK 87 DAKİKA SÜRÜYOR

Dileyen herkesin cobot kullanmayı öğrenebileceğini kaydeden Gök, “Universal Robots’un internet sitesinden 7/24 ulaşılabilen UR Akademi ile isteyen herkes çevrim içi, Türkçe ve e-sertifikalı eğitimler ile yaklaşık 87 dakikada cobot programlamayı öğrenebiliyor. Cobot'ların kullanıcı dostu sezgisel el kumandası olmasının yanı sıra robot kolunu elle hareket ettirerek de programlama imkânı sunuyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@