banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Cognitiwe Yapay Zeka ile Perakende Şirketlerinin Raf Ve Stok Yönetimini Destekliyor

Cognitiwe, gıda israfının ortaya çıkmasını önleyip aynı zamanda müşterilerine raf ve stok yönetiminde destek olup ekonomik sürdürülebilirliği de katkı sağlıyor.

Endüstri Güncel 07.07.2022, 18:20 Melike Kaya Bayram
44
Cognitiwe Yapay Zeka ile Perakende Şirketlerinin Raf Ve Stok Yönetimini Destekliyor

İleri teknoloji ile geliştirilen Cognitiwe öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformu, dünyada ilk kez süpermarketlerdeki taze sebze ve meyve reyonlarında, kasaların içinde bulunan ürünlerin tanımlanmasına, kasa doluluk oranlarının tahmin edilmesine ve ürünlerin tazeliğinin kontrol edilmesine yönelik anlık veri üretiyor.

Sadece sebze-meyve reyonlarını değil, bir perakende mağazasındaki tüm rafları ve koridorları verilerle desteklediklerini aktaran Cognitiwe Kurucu Ortağı Attila Algan “Ürünlerimiz, mağaza içindeki mevcut kameralara entegre olup, anlık veriler üretirken, arka plandaki makine öğrenimi ile bu verileri aynı zamanda geleceğe yönelik öngörüler üretmek için de kullanıyoruz. Böylece mağazanın en efektif şekilde kullanılmasını, ürünlerin doğru miktarda, doğru zamanda ve doğru rafa konularak, müşteriye ulaşmasını da sağlayabiliyoruz” dedi.

Avrupa’da müşteriler bir markete girdiğinde ürünlerin yüzde 8’ini rafta görmüyor

Stokların doğru bir şekilde yönetilememesinin, önemli bir satış kaybına da yol açtığını vurgulayan Algan “Avrupa genelinde herhangi bir müşteri, herhangi bir markete girdiğinde, aslında markette olan, ama o an rafta olmayan 13 üründen birini göremiyor. Cognitiwe olarak ürünlerin satış hızını, dolayısıyla tüketimin ne kadar zamanda gerçekleşebileceğini hesaplayabildiğimiz için, ürün stoklarını da doğru bir şekilde yönlendirebiliyoruz” dedi.

Perakende markalarının e-ticaret sistemleriyle de entegre çalışabilen Cognitiwe, özellikle market siparişlerinde ihtiyaç duyulan raflardaki ürün stoğunun, gerçek zamanlı olarak takip edilmesini de sağlıyor.  6 farklı ülkede perakende ve üretim sektörlerinden toplam 5 müşterisi ve imza aşamasına gelmiş 10’dan fazla pilot projesi bulunan Cognitiwe, perakende de Migros ve MAF Carrefour, gibi yerel ve uluslararası müşterilerle çalışıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@