banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Avrupa çapında Endüstri 4.0 Üretiminde Devrim Yaratacak İş Birliği

CEV, Avrupa Birliği projesi ‘ADDressForFuture’ ile geleceğin teknolojilerinden katmanlı üretime yönelik bir eğitim ve iş birliği platformu oluşturacak.

Endüstri Güncel 21.09.2022, 10:35 Melike Kaya Bayram
59
Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Avrupa çapında Endüstri 4.0 Üretiminde Devrim Yaratacak İş Birliği

 Meslekî ve teknik eğitim alanında global ölçekte öncü kuruluş olmayı misyon edinen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle gerçekleştireceği ADDressForFuture Projesini, Bursa’da düzenlediği basın toplantıyla tanıttı. Proje, AB “Erasmus + KA220 (Yetişkin Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları)” programı kapsamında alınan fonla gerçekleştirilecek.

Coşkunöz Holding ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, CEV’in 34 yılı aşkın zamandır nitelikli eğitim ve istihdama yönelik yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha eklediğini ifade etti. Aktaş, “Sanayi üretiminde geleceğin en önemli teknolojilerinden olan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretim yapılankatmanlı üretimi hem Türkiye’de hızlandırmak hem de Avrupa çapında ortak bir eğitim ve iş birliği platformu oluşturmak üzere ‘ADDressForFuture’projesini hayata geçirdik. Katmanlı üretim teknolojisi; otomotivden medikale, makine üretiminden savunma ve havacılığa kadar pek çok sektörde kullanılıyor. Sanayimizin dijital dönüşümüyle birlikte üç boyutlu yazıcı kullanabilen, katmanlı üretim mantığıyla düşünebilen nitelikli iş gücüne ihtiyaç her geçen gündaha fazla artıyor. Bu amaçla 2021 yılındaKatmanlı Üretim Eğitim ve Deneyim Merkezimizi (KÜME) açarak geleceğin mesleklerine yatırım yapmaya başladık. Şimdi de ‘ADDressForFuture’ projesi ile katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da proje detaylarıyla ilgili bilgi vererek “Daha önce açtığımız merkezimizle yurt dışında çok pahalı olan bu eğitimi yerelleştirerek, ülkemize hediye ettik. ‘ADDressForFuture’ ise AB ile bu alanda ortak müfredat ve politikalar oluşturulmasına imkan sağlayacak bir platform olacak. Vakıf olarak amacımız, finansal zorluk yaşayan bireylere, mesleklerinde bir adım öne çıkabilmeleri ve iş bulabilmeleri için ücretsiz fayda sağlamak" diye konuştu.

Projeyle Avrupa çapında eğitim bölgesi oluşturulacak

‘ADDressForFuture’ Projesi ile 3 boyutlu baskı alanında eğitimler verilecek ve ‘katmanlı üretim’ alanında Avrupa çapında bir eğitim bölgesi oluşturulacak.30 ay sürecek projede ortak müfredatla fırsatı olmayanlar da katmanlı üretim eğitimlerine dahiledilerek nitelikli eğitim almaları sağlanacak. Ayrıca imalat sanayinin katmanlı üretim teknolojisine yönelik farkındalığı ve uygulama seviyesinin artırılması da projenin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Önemli kuruluşlar proje ortağı

CEV’in koordinatör olduğu projenin ortakları arasında Türkiye’den ve Avrupa’dan pek çok önemli kuruluş yer alıyor. Bu kuruluşlar; Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi, infoTRON Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Üretim ve Ticaret A.Ş., Madrid Politeknik Üniversitesi (İspanya), Bolonya Üniversitesi (İtalya), İspanyol Kaynak ve Birleştirme Teknolojileri Derneği (CESOL), Avrupa Toz Metalurjisi Derneği (EPMA) (Belçika) ve LOT-CONSULT EOOD (Bulgaristan – sağlık ve iş güvenliği hizmetleri). 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@