banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Danışma Kurulu, EGİAD’ın Arkasında Yıkılmaz Bir Kale

Egiad Danışma Kurulu’nda 3 aylık periyot ve planlanan projeler aktarıldı.

Endüstri Güncel 29.06.2021, 13:25 Melike Kaya Bayram
123
Danışma Kurulu, EGİAD’ın Arkasında Yıkılmaz Bir Kale

Hem kentin hem ülkenin sorunlarının tartışıldığı bölgenin en etkin kurulları arasında yer alan EGİAD Danışma Kurulu, pandemi sebebiyle zoom üzerinden gerçekleşti. Mart ayında göreve gelen 16. Dönem yönetim kurulunun ilk Danışma Kurulu Toplantısı olarak gerçekleşen etkinlikte, derneğin yeni komisyonları, stratejik çalışma alanları, gerçekleşen ve planlanan faaliyetleri aktarıldı. Danışma Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğindeYönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer’in açılış konuşmalarıile başlayan etkinlikte, EGİAD ve EGİAD Melekleri olarak 3 aylık periyotta 30’a yakın faaliyet, webinar ve ziyaretin gerçekleştirildiği görüldü. İzmir’in kanaat önderlerinin katılım gösterdiğiDanışma Kurulu’nda pandemi koşullarındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin işleyişi de değerlendirilerek, yol haritası belirlendi. Sürdürülebilirlik, Yeşil Mutabakat ve bu kapsamda AB uyum süreci, dijitalleşme, girişimcilik çalışmalarının üzerinde durulan toplantıda, geleceğe yatırımın bu başlıklardan geçtiği ifade edildi.

DANIŞMA KURULU, EGİAD’IN ARKASINDA YIKILMAZ BİR KALE

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer konuşmasına, Danışma Kurulu’nateşekkür ederek başladı. Bir yönetimi başarılı kılan şeyin doğru karar alma becerisi ve bu kararları alırken kimlere danıştığının büyük önem taşıdığını belirterek, “Vizyonu belirlerken, stratejiyi ortaya koyarken ve bunları günlük hayata geçiren eylem adımlarını atarken birçok belirsizlikle mücadele ederiz. Bazen iki husus arasında seçim yapmak, bazense duruma özel ve yaratıcı çözümler bulmak için kararlar almamız gerekir. Bu kararları doğru kılansa kimlere danıştığımız ve kaç kişinin aklıyla çözüm aradığımızdır. Ne mutlu bize ki Danışma Kurulu, bilgisi ve deneyimiyle EGİAD’ımızın arkasında yıkılmaz bir kale gibi duruyor” dedi.

EGİAD 16.Dönem hedefinin, derneği bu zor dönemden güçlenerek çıkartmak ve ismine yakışır şekilde öncü, yenilikçi, cesur hatta cüretkâr adımlar atılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Yelkenbiçer, bu hedefleri yerine getirip getirmediğini ölçme yönteminin “iyimserlik” olacağını vurguladı. Yelkenbiçer şu şekilde konuştu: “Eğer biz EGİAD olarak bulunduğumuz ortamda ve giriştiğimiz işlerde toplumumuzda iyimserlik yaratabiliyor, kurumların ve kişilerin geleceğe biraz daha güvenle bakmasına katkıda bulunabiliyorsak, ancak o zaman hedefimizi yerine getirmişiz demektir.Hedeflerimizi yerine getirme sürecinde belirlediğimiz 2 ana temamız bulunmaktadır. Bunlardan ilki olan dinamizm, bizim yenilikçi, girişimci, enerjik ve taşları yerinden hareket ettirme gücü olan yönümüzdür. Rekabetin artık yerel ya da ulusal değil, yalnızca küresel olduğunun bilinciyle ne yaptığımız işlerde ne de iş yapış şekillerinde dünyadaki en iyi örneklerden daha azıyla yetinmeyen bir yaklaşım sergilememiz gerekiyor. Yaratıcı olmak, ilkleri hayata geçirmek bizim için bir lüks değil mecburiyet. İş hayatımıza Z kuşağının daha fazla üyesini ve daha başarılı bir şekilde entegre etmek, katkı alacağımız ve iş birliği yapacağımız beyinlerin yalnız İzmir’de yaşayanlar olmadığı, EGİAD üyeliği veya partnerliği kavramının da sınırlar ötesinden gerçekleşebileceğini göstermek istiyoruz. Dinamizmden sonra ikinci ana temamız ise sürdürülebilirliktir. Ama moda olduğu ve toplumsal destek aldığı için değil, samimiyetle ve akılcılıkla sürdürülebilirlik. Dinamizm bizim adeta itici gücümüz, enerji üreten motorumuzken, sürdürülebilirlik de denge unsurumuz olarak bizi hizada tutuyor.”

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, derneğin stratejik çalışma alanlarını da ayrıntılarıyla değerlendirdi. Sürdürülebilirlik, Girişimcilik, Dijitalleşme, EGİAD Global, Z Kuşağı ve Geleceğin İş Dünyası, Sanayi başlıklarında gerçekleşen planlamayı aktaran Yelkenbiçer, çeşitli kurumlarla gerçekleşen iş birliklerini de özetledi. EGİAD Melekleri’nin gerçekleştirdiği faaliyetleri de sunan Yelkenbiçer, “İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Hazine Müsteşarlığı’na akredite ilk melek yatırımcı ağı olan EGİAD Melekleri, Türkiye’de iş insanları derneği olarak bir STK bünyesinde kurulan ilk akredite melek yatırım ağıdır.44 Melek Yatırımcı, 25 Melek Yatırımcı Girişimci Buluşması, 16 yatırım, 2 bin üzerinde girişimci değerlendirmesi, 8 Milyon TL yatırım ile örnek bir kurum olmayı başarmıştır. Bunun dışında dernek olarak gerçekleştirmeyi planladığımız faaliyet alanlarını da şu şekilde özetleyebilirim. Z Kuşağı ve Geleceğin İş Dünyası Seminerleri, Ortak Satın Alma Faaliyetleri, Yeşil Mutabakat Çalışmaları, Yeşil Ofis, Döngüsel Ekonomi Çalışmaları, Think Tank Raporu, Dijitalleşme CheckUp, Hayat Okulu, Dış Ticaret Elçileri, Akdeniz Şehirleri, Girişimcilik temalarında AB ve ABD Projeleri, Sıfır Atık Projesi, EGİAD Ticaret Köprüsü, Üniversite - Sanayi - STK İşbirliği olarak çeşitli projelerimiz işler olacak” dedi.

YEŞİL MUTABAKAT UYARISI

EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, Kemalpaşa Lojistik Köyü, Yeşil Mutabakat ve İzQbaşlıklarında değerlendirmede bulundu. Kentte devam eden tüm projelerde daha çok ortak akıl oluşturmaya, hep birlikte kenetlenmeye ve hızlı hareket etmeye ihtiyacımız var diyen Özgener, özellikle Yeşil Mutabakat konusunda üye işyerlerini bilinçlendirmenin önemine değinerek, “Bu konu, ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi yakından etkileyecek. Tüm dünyayı kapsayan bu yeni anlayış ve üretim biçimi dönüşümünün getireceği riskli süreci zamanında planlayamazsak, en önemli ihracat partnerimiz olan AB ve dönüşüme adım atan ülkeler ile ihracat yönlü ciddi kayıplar yaşamamız olası hale gelecek. Ayrıca, AB’nin sınırda karbon vergisi uygulamasına başlamasıyla yüklü bedeller ödemek zorunda kalabiliriz.İzmir Ticaret Odası olarak da kentimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum sürecini kolaylaştırmak ve verimli bir şekilde geçirmek üzere çalışmalara başladık. Son olarak geçtiğimiz hafta düzenlenen aylık olağan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda bu konuyu ele aldık.Yeşil Mutabakat ile ilgili çalışmaların işbirliği içerisinde tüm paydaşların katılımıyla yapılmasını, Valiliğimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, İzmir’deki Oda, Borsa, Birliklerimiz, İzmir Kalkınma Ajansı ve deneyimi olan Üniversitelerimizin içinde yer alacağı ve katkı sağlayacağı bir yapının hızla oluşturulmasını önerdik.  Bu konuyla ilgili olarak sizlerin de işbirliği ve desteğini almaktan, birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağız.Önümüzdeki dönemde yeşil ekonomi anlayışı çerçevesinde, yenilenebilir ve temiz enerji, çevreye zarar vermeyen sanayi faaliyetleri, otonom ve elektrikli araçlar, dijital dönüşüm öne çıkacak. Bu konuları birlikte değerlendirmeye ve sinerji yaratarak ortak bakış açılarını hızla geliştirmeye ihtiyacımız var” dedi.

KEMALPAŞA LOJİSTİK KÖY PROJESİ DEĞERLENDİRMESİ

Kemalpaşa Lojistik Köyü Projesi ile ilgili de bilgi veren Özgener, ülke ve kent ekonomisinin refahı, ihracatçı ve sanayicinin faydası ve lojistik sektörünün gelişmesi adına Kemalpaşa Lojistik Köy Projesi’nin çok doğru ve değerli bir proje olduğuna vurgu yaptı. Özgener şu şekilde konuştu: “İzmir’de sadece Alsancak Limanı’nda bulunan “supalan sahası”, kentin ana arterlerinden biri üzerinde olması sebebiyle şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. Tır Gümrüğü’nün, Kemalpaşa Lojistik Köyü’nde konumlandırılmasıyla birlikte, limanın ana işlevi olan elleçleme dışındaki tüm operasyon merkezi Kemalpaşa olacak.Tır Gümrüğü’nde yapılacak geçici depolama alanı ile karayoluyla giriş-çıkış yapan tüm araçların gümrük işlemleri burada gerçeleşecek. Ayrıca, bu lokasyonda konuşlanacak gümrük laboratuarı ile analizi zorunlu ürünlerin işlemleri tamamlanarak, tüm operasyonun tek bir yerden yürütülmesi sağlanacak.Lojistik sektörünün kümelenmesinde, kurumsallaşmasında ve ihracatçılarımızın maliyetlerini düşürmesinde önemli rol oynayacak Kemalpaşa Lojistik Köyü projesini önemsiyor ve yakından takip ediyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@