banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

DHL Express'in Türkiye’deki 5 Aracından 4’ü Elektrikli Olacak

Elektrikli araç sayısını 29’a çıkaran DHL Türkiye, 2025 sonuna kadar Türkiye’deki araç filosunun yüzde 80’ini elektrikli araçların oluşturacağını açıkladı.

Endüstri Güncel 09.12.2022, 09:30 Melike Kaya Bayram
34
DHL Express'in Türkiye’deki 5 Aracından 4’ü Elektrikli Olacak

Bu yıl içerisinde Türkiye filosundaki elektrikli araç sayısını 29’a çıkaran DHL Express Türkiye, 2025 sonuna kadar Türkiye’deki araç filosunun yüzde 80’ini elektrikli araçların oluşturacağını açıkladı.

“Operasyonlarımızı sürdürülebilirlik gayelerimiz doğrultusunda tekrar şekillendiriyoruz”

Dünyanın öncü lojistik şirketi olarak sürdürülebilirlik önderi haline gelmeyi sorumlulukları ortasında gördüklerini vurgulayan DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, “DHL Express Türkiye olarak tabiat dostu lojistik konusunda bölümümüze öncülük ediyoruz. Emellerimize ulaşmak için işimizin her boyutunu sürdürülebilir kılmak üzere çalışıyor, operasyonlarımızı çevreyi koruyacak biçimde tekrar şekillendiriyoruz. Sera gazı emisyonunu 2030 yılına kadar 41 milyon metrik tondan 29 milyon metrik tona indirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda filomuzdaki tabiat dostu elektrikli araç sayısını da artırmaya devam ediyoruz” dedi. Direkt elektrikli araç almanın yanı sıra filolarındaki akaryakıtlı araçların bir kısmını elektrikliye dönüştürdüklerini de belirten Mustafa Tonguç, “Sürdürülebilirlik yol haritamız doğrultusunda 2023’ün sonuna kadar filomuzdaki elektrikli araç sayısını 59’a çıkarmayı, 2025 yılının sonuna kadar ise son teslimat etabı araçlarımızın yüzde 80’ini elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. Tonguç ayrıyeten, bu müddet içinde elektrikli araçların menzili mevcut duruma nazaran artarsa yüzde 80 olarak belirlenen amacın de yükseleceğini ekledi.

DPDHL Group’un filosunun yüzde 60’ı elektrikli araç olacak

Öte yandan, DHL Express’in bağlı bulunduğu DPDHL Group, 2030 yılına kadar küresel filosunun yüzde 60’ının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. Tüm dünyada “Sürdürülebilirlik Yol Haritası” doğrultusunda tabiat dostu elektrikli araç kullanımını artırmayı planlayan şirket bu kapsamda birinci olarak 2 bin adet yeni Ford E-Transit araç siparişi verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@