banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Ditaş 50. Yılını kutluyor

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi olan Ditaş 50 yılı geride bıraktı.

Endüstri Güncel 06.10.2022, 14:30 Melike Kaya Bayram
18
Ditaş 50. Yılını kutluyor

Kurulduğu günden bu yana hem Türkiye ekonomisine hem de Niğde’nin kalkınmasına destek olmaya devam eden; kalite, tasarım, Ar-Ge, teknoloji yatırımları ve sürdürülebilirliğe verdiği önem ile öne çıkan Ditaş,50. yılını Niğde’de bulunanfabrikasında çalışanları ile kutladı. 50 yıllık köklü geçmişini bir çok başarı ile taçlandıran şirketin 50. yıl kutlamasında Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde SGK İl MüdürüNail Van, Niğde İş Kur İl Müdürü Ali Bingül, Türk-İş Aksaray İl Temsilcisi ve Türkmetal Sendikası Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, MESS Hükümet ve Üye İlişkileri DirektörüOzan Mimaroğlu yanı sıra Doğan Holding CEO’su ve Ditaş Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, Doğan Holding Yönetimi, Ditaş Yönetim Kurulu Üyeleri  ve Ditaş Genel Müdürü Osman Sever de yer aldı.

Niğde Valisi Mustafa Koç “Bu özel günde, Ditaş’ın 50. yılını kutlarım. Hem Niğde ilimiz için hem de sektör adına Ditaş lokomotif bir işletme olma özelliğini taşıyor. Sağladığı büyük istihdam ile ilimizde önemli bir yeri bulunuyor. Bundan dolayı bu çalışmalarını 50 yıl sürdürdükleri için Ditaş’ı tebrik ederim” dedi.

Türk-İş Aksaray İl Temsilcisi ve Türkmetal Sendikası Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, “Ditaş bünyesinde yer alan dostlarım, üretime bir ömür verenler ve bu tecrübeye sahip olanlar sizlersiniz. İlimiz Niğde ve Türkiye ekonomisi adına çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Ditaş, Türkiye pazarında Niğde’yi başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar uzlaşmacı bir yönetim anlayışına sahip olan Ditaş ile iyi ilişkilerimiz devam etmektedir. Hepinizin huzurunda emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim” dedi.

Grubumuz sanayi alanında faaliyet gösteren değerli şirketlerinden Ditaş’ın 50. Kuruluş yıldönümünden duyduğu mutluluğu ise yayınladığı mesajı ile dile getiren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı “Türkiye’nin ilk rot üreticisi ve en büyük araç üreticilerinin A sınıfı tedarikçisi olma bayrağını elinde tutan Ditaş, 50 yıllık köklü geçmişini birçok başarı ile taçlandırmıştır. Doğan Holding’in benimsemiş olduğu insan, toplum ve çevreye katkı sağlayacak ‘sorumlu yatırım’ anlayışını ilk günden benimsemiş olan Ditaş, tüm yatırımlarını bu çerçevede hayata geçirerek sürdürülebilirlik konusunda da sektörüne öncülük etmektedir. Bu başarıların ardındaki en büyük güç ve rol şüphesiz sizlerin. Duyduğunuz güçlü aidiyet duygusu ve verdiğiniz emeklerle Ditaş’ın büyümesine sunduğunuz katkılar gurur verici. Bu uzun soluklu yolculukta birlikte yürüdüğümüz siz çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.

Doğan Holding CEO’su ve Ditaş Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş yaptığı konuşmada ise, “Doğan Grubu bugün tüm şirketleri ile 15.000 kişiye istihdam sağlıyor. Sanayi ve özellikle ihracat potansiyeli olan katma değerli sanayiye yatırım yapmaya, bu alanda istihdama da devam ediyoruz. Ditaş, dünya çapında da en saygın firmalara ihracat gerçekleştiriyor. Ditaş, kurulduğu günden bu yana hem Türkiye ekonomisine ve otomotiv tedarik sanayine hem de Niğde’nin kalkınmasına destek veren bir şirketimiz. Aslında 50 yıllık geçmişi ile Türk Sanayisinin önemli yapı taşlarından da biri, aynı zamanda da Grubumuzun en dinamik şirketlerinden bir tanesi. Hedeflerimizden biri Ditaş’ı daha da büyütmek. 50 yıl, yarım asırlık bu başarıların ardındaki en büyük güç siz çalışanlarımızın. Bunun için siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasında, 50. yılını hep birlikte kutladıklarından dolayı mutlu olduğunu belirten Ditaş Genel Müdürü Osman Sever ise “Ditaş’ın yarım asırlık hikayesinde farklı sayfalarda dahil olan, şirketimizin bugüne gelmesine emek ve değer katan tüm paydaşlarımızı, çalışma arkadaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İleri görüşlü yatırımcı bilinci ile hareket eden Niğdeli hemşerilerimizin 1970’li yıllarda yaptıkları girişimle kurulan Ditaş, ülkemizin ilk otomotiv tedarik sanayi şirketlerinden biri olma özelliği taşıyor. Ayrıca Anadolu’da kurulan öncü sanayi şirketlerinden. Yaptığımız yatırımlar ile birlikte, şirketimizi büyütmeye sizlerle devam ediyoruz. Hem üretim altyapısına hem de operasyonel gelişime dönük teknoloji yatırımlarımız çerçevesinde robotik hatları devreye alarak verimlilik, sürdürülebilirlik ve kalite hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. İkinci 50. Yıllık yolculuğumuza başladığımız bugünde ilk 50 yıllık dönemimizde Ditaş’a emek veren gelmiş geçmiş tüm çalışma arkadaşlarıma, tedarikçilerimize, müşterilerimize ve bizi bağrına basan Niğde’mize ve Niğde halkına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından uzun yıllardır Ditaş’a hizmet eden ve değerli katkılar sunan çalışanlara çiçek takdimi gerçekleştirildi. 50. yıla özel 50 adet hediye çekilişi sonrasında ise çalışanlar ile 50. Yıl pastası kesildi ve ardından çalışanlar ile birlikte yemek yendi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@