banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Doruk’tan Savunma Sanayisini Dijitalleştirecek Teknolojiler

Türkiye’de dijitalleşme pazarını inşa eden Doruk, savunma sanayisinin devlerini buluşturan SAHA EXPO 2021’de yer aldı.

Endüstri Güncel 17.11.2021, 15:45 Melike Kaya Bayram
515
Doruk’tan Savunma Sanayisini Dijitalleştirecek Teknolojiler

Dünyada 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümüne rehberlik eden Doruk, sektörün gelişimine destek olan fuarlara katılımını sürdürüyor.Son olarak Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’daüretim operasyonlarının yönetimini dijitalleştiren teknolojilerinitanıtan şirket, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yerli ve milli savunma ve havacılık sanayisinin itici gücü olmak amacıyla 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilenfuarda yer alan Doruk, dijital dönüşüm yatırımı yapmak isteyen profesyonellere çözümlerini tanıttı.

DİJİTALLEŞMEYİ KUTUYU SIĞDIRAN TEKNOLOJİ İLGİ GÖRDÜ

Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemler geliştirmek hedefiyle hayata geçirilen fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Doruk, dijitalleştirmede devrim yaratan özelliklere sahip ProManageCloud çözümüyle dikkatleri üzerine topladı. Katılımcıların yakın markajına giren bu teknoloji, şirketlere sadece dijitalleşmeyi değil geleceğin oyun kurucuları arasında yer almayı vadediyor. Ekstra makine yatırımına ihtiyaç duymadan, internet alt yapısı ile yönetilebilir bir işletmeye sahip olmayı sağlayan teknoloji, üretim yönetimini dijitalleştirirkenseri üretimde de kaliteyi koruyup verimliliği maksimize ediyor. “Akıllı Fabrika Dönüşümünüz Bu Kutunun İçinde” mottosuyla piyasaya çıkan ProManageCloud Kit ise firmalara dünyanın neresinde olursa olsun işlerini; Windows, Linux, iOS ve Android cihazlarıyla erişip yönetme yolu sağlıyor.

DOĞAL BEYİN FONKSİYONUNUN MAKİNE VERSİYONU COMPUTERVİSİON

Dört günlük fuar süresi boyunca yıldızı parlayan teknolojiler arasında yer alan ComputerVisionde savunma sanayisinin temsilcilerinin ilgisini çekti. Üretim operasyonlarının yönetimi, idari ve operasyonel süreçlerin dijitalleştirilmesini sağlayan bu teknoloji, kamera görüntülerini anlamlıverilere dönüştürüyor. ComputerVision; ürün tanıma/kimliklendirme, ürün sayma, yeniden işleme, manuel montaj gibi noktalarda operasyon adeti süresi ölçme, ürün kalite kontrol ve montaj hattı boyunca operasyon kalite uygunluğunu doğrulamak gibi işlevleri yerine getiriyor. Bu teknoloji ile doğal bir beyin fonksiyonunun makine versiyonunu yapan Doruk, milli savunma sanayisinin gelişimine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@