banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Dünyanin En Büyük Etki Hizlandirma Programi Accelerate 2030’da Lider Mentor Desteği Çalişmalari Başladi

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda hızlandırma programı Accelerate 2030, Lider Mentor Desteği çalışmalarıyla devam ediyor.

Endüstri Güncel 20.09.2021, 14:00 Melike Kaya Bayram
87
Dünyanin En Büyük Etki Hizlandirma Programi Accelerate 2030’da Lider Mentor Desteği Çalişmalari Başladi

Türkiye’de üçüncüsü düzenlenen ve bu yıl Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) finansmanıyla; GİZ, Türkiye Girişimcilik Vakfı, Impact Hub Istanbul ve UNDP Türkiye iş birliğinde hayata geçirilen Accelerate2030 programının bire bir mentor görüşmeleri başladı. Lider Mentor Desteği çalışmaları kapsamında 15 lider mentor seçildi ve her biri, programda yer alan bir girişimle eşleştirildi.

Program kapsamında Lider Mentor Desteği çalışmalarına katılan 15 girişim arasında, projenin temel hedef gruplarından biri olan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler tarafından kurulmuş ya da göçmenlerin ihtiyaçlarını gözeten 3 girişim de bulunuyor. Programda ihtiyaçlarına uygun mentorlarla eşleşen söz konusu girişimler Türkiye'deki yerli ve yabancı restoranlar için çoklu dil desteği ve çevrimiçi yemek siparişi hizmeti sunan Joaan, kullanıcıları gıda güvenliği açısından sertifikalı ev yemeği üreticileriyle buluşturan çevrimiçi yemek sipariş ve teslimat platformu Cravehome ve topraksız tarımı kontrol etmek ve izlemek için akıllı üretim artırıcı sistem kiti sağlayan iFarm.

Fikir üretme aşamasının ötesine geçmiş ve toplumsal veya çevresel problemlerin çözümüne aracılık eden, halihazırda işleyen bir ürün ya da hizmete sahip ileri aşama girişimleri desteklemeyi hedefleyen Accelerate2030 programı, girişimlerin program mentorlarıyla yaptıkları bire bir çalışmalarla devam ediyorlar. Girişimciler, Lider Mentor Desteği çalışmaları kapsamında mentorlarıyla 4 ay boyunca her ay en az 6 saat olacak şekilde özel olarak görüşecekler.

Lider mentorların hepsi bir organizasyonu yönetme konusunda çok yönlü bir görüşe ve farklı uzmanlıklara sahip. Girişimlerle bire bir çalışma gerçekleştirecek mentorların aynı zamanda iş stratejisi veya seri girişimcilik gibi alanlarda kariyer geçmişleri bulunuyor.

Impact Hub İstanbul ve Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın geniş ağlarından seçilen mentorlar belirlenirken girişimlerin ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alındı. Mentorların belirli bir sektör (perakende, enerji gibi) veya konu/metodolojideki (iş stratejisi, İK, finans gibi) deneyimleri, ilgi alanları ve zaman taahhütleri de seçilmelerini sağlayan faktörler arasında.

Bu süre zarfında lider mentorların yanı sıra ek uzmanlar insan kaynakları, finans, hukuk vb. konularda bilgi ve deneyimlerini sunacak; belirli alanlarda sahip oldukları deneyimlerle girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik destek verecekler.

Accelerate2030, Lider Mentor Desteği çalışmalarının ardından özel sektör buluşmalarıyla devam edecek. Süreç boyunca girişimler, deneyim aktarımı ve potansiyel iş birliklerinin doğması hedefleriyle ihtiyaçları göz önünde bulundurularak seçilen özel sektör kuruluşlarıyla bir araya gelecekler. Accelerate2030 programına devam eden 15 girişim, özel sektör buluşmalarının ardından kurumsal sektör buluşmalarına katılacaklar.

Girişimlere deneyimlerini ve uzmanlıklarını sunacak mentorlar:

Ussal Şahbaz / Ussal Consultancy Yönetici Ortağı

Ayşe İnal / Kolektif House Danışmanı

Barış Okur / Viveka Kurucu Ortağı

Ceyhun Göcenoğlu / IBM İletişim ve Vatandaşlık Lideri

Esen Çağlar / Policy Analytics Lab Yönetici Ortağı

Erman Turan / Founder & MD - Addwise.Me Kurucusu ve Genel Müdürü

Baran Gürcan / GOOINN Ülke Müdürü

Dani Benreytan / insparkus Yönetici Ortağı

Ozan Sönmez / Zillion Pitches & SAGE HQ – Students Academy for Global Entrepreneurship Kurucu Ortağı

Burak Yaman / Eczacıbaşı Topluluğu Danışmanı

Berna Kırcı Aşıroğlu / DCUBE Yönetim Kurulu Başkanı ve Deriderim.com Kurucusu

Eren Öztürk / S360 Sürdürülebilirlik Danışmanı/Uygulayıcısı

Gülşah Seyhan / Topraktan.co Kurucu Ortağı

Yavuz Cingitas / GOOINN Kurucusu

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@