banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

E-Ticaret Ve E-İhracata Başlayacaklara Önemli Tüyolar

Seyhun Özkara, e-ticaret değişim ve büyüklüklerinde Almanya’nın dikkat çekici bir seyir sergilediğine ve tüketici alışkanlıklarının değişmesine dikkat çekti.

E-Ticaret Ve E-İhracata Başlayacaklara Önemli Tüyolar

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, ekonomik beklentilerin tüm dünya genelinde olumlu seyretmediğini vurgulayarak, “Dünyadaki e-ticaret değişimlerine ve büyüklüklerine baktığımızda ise Almanya dikkat çekici bir etkiye sahip. Çünkü Almanya'da online alışveriş yapanlar son dönemde harcamalarında "sadece temel ihtiyaçlara yönelik" bir yaklaşımla alışveriş yapmaya başlamışlar ve bu da e-ticaret hacimlerine doğrudan etki etmiş gibi gözüküyor. Alman e-ticaret derneği BEVH tarafından 6 Nisan Perşembe günü yayınlanan bir rapor, 2023 yılının ilk çeyreğinde online ürün ve mal satışlarının 2022 yılının aynı çeyreğine kıyasla %15 düştüğünü gösterdi. Öte yandan işletmelerin e-ihracat ile Almanya’da tüketici alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler ve online gıda perakendeciliğinde yaşanan artıştan pay alması ve lehine çevirmesi mümkün.” dedi.

Raporu değerlendiren Özkara, “Rapora göre bu çeyrek, aslında Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesine rağmen pozitif büyümenin yaşandığı son çeyrek oldu gibi gözüküyor. İnsanlar moda, mücevher ve eğlence ürünleri gibi acil ihtiyaç olmayan alımları erteliyor. Günlük ihtiyaçlar ya da evde günlük kullanım için kullanılan ürünlerde ise durum oldukça iyi görünüyor. Almanya’daki bu tüketim davranışı bizim Türkiye'deki tüketim davranışımıza göre epey farklılık gösteriyor.Rapora göre, moda sektörü %20,8 ile satışlarda en büyük düşüşü yaşarken, "Günlük Ürünler" %3 ile en düşük gerilemeyi yaşadı. BEVH tarafından takip edilen tüm kategoriler arasında ise sadece bir tanesi "Online Gıda Perakendeciliği" %3,7 oranında artış gösterdi.” şeklinde konuştu.

İşletmeler e-ihracat ile ürünlerini dünyanın her yerine satabiliyor

E-ihracat hakkında bilgiler de veren Özkara, “Yerel ve global piyasaları dikkate alırsak, e-ticaret'e yeni girmek isteyen henüz dijitalleşmemiş işletmeler için tohumların atılması için önemli dönemler. E-ticaret pandemi öncesi bir gereklilikti ancak artık işletmeler için bir zorunluluk haline geldi.  Ayrıca e-ihracat, işletmelerin ürünlerini internetten yurt dışına satarak küresel ticaretten pay almalarını sağlayan bir ticaret türü. E-ihracat ile işletmeler ürünlerini online satış kanalları üzerinden dünyanın dört bir yanına satabiliyor. Şu an ki dönem de bunun için ideal bir dönem. IdeaExport ürünümüzle bu işlemleri yapmak da çok kolay. IdeaExport ile web siteleri birden fazla dile çevrilebilirken, istenilen ülkeye satış yapılabiliyor. Çeviri modülü ile Google, Yandex, Bing, Aliexpress, Amazon gibi firmaların çeviri servisleri anında kullanılabiliyor. Site içeriği otomatik olarak çevirip, tüm metinler üzerinde manuel olarak düzenlemeler yapılabiliyor.160'dan fazla para birimi ile çalışabilir, alınan ödemeler Avrupa Merkez Bankası güncel kurundan çevrilebiliyor. Türkiye’de kullanılan kredi kartı, kapıda ödeme, havale ve EFT gibi ödeme sistemlerinin tümünü kullanılabiliyor. Ziyaretçiler web sitenize girdiği lokasyona bağlı olarak sitenizin gösterim dili ve para birimi değiştirebiliyor. Ziyaretçilerin bulunduğu coğrafi konuma ve tarayıcı diline göre özel bir karşılama mesajı göstermek de mümkün. İstenilen ülke ya da para birimi özelinde, ürün fiyatlarında yüzdesel ya da rakamsal olarak değişiklik yapılabiliyor. Sitedeki çeviriler arama motorları tarafından indekslenebiliyor ve kopya içerik sıkıntısı oluşturmuyor.”diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@