banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Ve Sap Türkiye İşbirliğiyle 360 Derece Dijital Dönüşüm Projesi: Vitramax

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, SAP Türkiye işbirliğiyle “Vitramax” adı verilen dijital dönüşüm projesini hayata geçirerek uçtan uca dönüşüm yolculuğunu tamamladı.

Endüstri Güncel 03.06.2021, 11:30 Melike Kaya Bayram
663
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Ve Sap Türkiye İşbirliğiyle 360 Derece Dijital Dönüşüm Projesi: Vitramax

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (EYAP), SAP Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen Vitramax projesi ile uçtan uca dijital dönüşümünü tamamlayan akıllı işletmeler arasına katıldı. Dijital çağın ihtiyaçlarına cevap vermek ve rekabet avantajı kazanmak amacıyla iş süreçlerini standardize etmek, daha etkin yönetmek, bu süreçlere esneklik sağlayarak yalınlaştırmak hedefiyle 18 Kasım 2019da başlayan Vitramax dijital dönüşüm projesi, 1 Ocak 2021 itibarıyla canlıya alındı. Talep ve tedarik zincirini birleştiren Vitramax; operasyondan üretime, tedarik zincirinden finansa, şirketin her departmanına dokunarak EYAP’ın iş süreçlerine çeviklik ve verimlilik getirdi. Vitramax ile iş süreçlerini geliştirerek etkileşimli hale getiren EYAP, SAP çözümlerini entegre ederek sevkiyatlarda %30’a kadar hızlanma sağladı. Süreçlerde verimlilik sağlanırken, müşteriye geri dönüş süresinde de %70 hız kazanıldı.  

VİTRAMAX İLE HİÇ BİTMEYECEK BİR YOLCULUĞUN İLK DURAĞINDAYIZ”

Projeyle ilgili bilgi veren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan şunları söyledi: Vitramax bizim için yalnızca bir SAP uygulama projesi değil, aynı zamanda iş hedeflerimizi teknolojiyle buluşturarak yeniden tanımladığımız bir dijital dönüşüm projesi. Akıllı dijital araçların gücünü verimliliğe dönüştürdüğümüz proje, iş süreçlerimizi yalınlaştırırken ekiplerimize de hız kazandırdı. Vitramax ile hiç bitmeyecek bir yolculuğun ilk durağına ulaştık. Seramik sektöründeki 60 yılı aşkın deneyimimiz ve pazardaki lider konumumuz, SAP’nin sunduğu dijital yetkinliklerle yeni fırsatlara kapı aralayacak. Projenin yalnız Türkiye’de değil, stratejik öncelikli pazarlarımızın arasında yer alan İngiltere, Almanya ve Fransa’da da hayata geçirilmesinde emeği geçen SAP Türkiye, Vektora, Felece, Improva, GoLive ve Eczacıbaşı Bilişim’e teşekkür ederiz.”

 

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise Sektörünün köklü kurumu Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Vitramax projesi, talepten başlayarak üretim ve tedarik zincirine, satış kanallarından müşteri deneyimine uzanan büyük bir yolculuğu kapsıyor. Bu yolculuğun tüm değer zincirlerinde katma değer yaratan, bulutun hız ve çevikliği ile son teknolojileri buluşturan, uçtan uca bir dijital dönüşüm projesi olan Vitramax ile EYAP da dijital dönüşümde çok önemli bir adım daha attı. Günümüzde hem sürdürülebilir büyüme, hem de rekabette öne çıkmak için dijital dönüşüm artık bir zorunluluk haline geldi. EYAP da 13 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 300 kişilik bir ekibin ortak çalışmasıyla canlıya aldığı bu projeyle ülkemizde de büyük bir başarı hikayesine imza attı ve öncü oldu. SAP Türkiye olarak ülkemizin dijitalleşmesi adına da son derece önemli bu dönüşüm yolculuğunda Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’ne katkıda bulunmaktan ve yol arkadaşlığı yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

MÜŞTERİNİN TÜM HİKAYESİ UÇTAN UCA İZLENİP YÖNETİLİYOR

2018 yılında dijital dönüşüm projesini başlatan EYAP, müşteri hikayesini üretimden faturaya uçtan uca izleyebilmek ve yönetebilmek hedefiyle SAP’nin müşteri deneyimi çözümleriyle ilerlemeye karar verdi.

      

2020 YILININ EN BÜYÜK DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİ

SAP Türkiyenin 2020 yılında imza attığı en büyük projelerden biri olan Vitramax, 13 ay gibi kısa bir zamanda yaklaşık 200 kişilik Eczacıbaşı ekibi; 100 kişilik, 5 farklı yüklenici firma ve İngiltere, Almanya, Fransa ofisleri dahil olmak üzere 5 şirket ile yürütüldü. Proje kapsamında SAP S/4HANA çözümleri ile tedarik zincirinden müşteri deneyimine, tüm süreçler başarılı bir şekilde dijitale taşındı. SAP Müşteri Deneyimi ürünlerinden Commerce Cloud (E-Ticaret Platformu), Sales Cloud (Satış Yönetim Platformu), Service Cloud (Servis Yönetim Platformu), Marketing Cloud (Pazarlama), Field Service Management (Saha Servis Yönetimi)’nin yanı sıra fiyatlama ve promosyon çözümlerinin devreye alındığı projede, çok kanallı bir yapı kullanılarak tüm müşteri etkileşimleri tek bir platformda toplandı ve 360 derece deneyim olanağı sağlandı. EYAP ayrıca, SAP’nin yeni nesil saha yönetimi çözümünü Türkiyede ilk kullanan şirket oldu.

Birbiriyle konuşan modüller aracılığıyla mağazaya gelen ya da yetkili servis hizmeti alan bir müşterinin tüm geçmiş bilgilerine SAP Service Cloud (Servis Yönetim Platformu) üzerinden ulaşılabiliyor. Müşteri tekilleştirmesiyle mağazadan satış yapılan müşteri ile yetkili servislerin hizmet verdiği müşteriler takip edilebiliyor. Türkiye’de ilk defa canlıya alınan SAP FSM | Field Service Management (Saha Servis Yönetimi) çözümüyle birlikte, müşteri talep ve şikayetleri teknisyen yetkinliklerine göre atanıyor; yetkili servis kendi ekibini sistemde yönetebiliyor ve merkezi olarak süreç izlenebiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@