banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Oldu

Yüksek katma değerli ürünler üreten Elektra Elektronik,Ar-Ge merkezi olma yolunda son beş yılda cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ ye harcadı.

Endüstri Güncel 11.04.2022, 16:00 11.04.2022, 15:03 Melike Kaya Bayram
91
Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Oldu

Trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, Ar-Ge merkezi olma sürecini tamamladı. Ar-Ge merkezi olan şirket, bu kapsamda yüksek katma değerli ürünler üretmeye artan bir ivmeyle devam edecek. Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, Ar-Ge merkezi olmalarına ilişkin gelecek dönem hedeflerini açıkladı.

ORTA GERİLİM SARGILI ELEMAN ÜRÜNLERİNE VE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERECEK

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik’in 42 yıllık tecrübesive güçlü mühendis kadrosuyla inşaat, endüstri, raylı sistemler, otomasyon, medikal, askeriye ve denizcilik sektörlerine yüksek katma değer sunduğunu belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci,“Şirket olarak, tüm çalışmalarımız neticesinde Ar-Ge merkezi olmayı başardık. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında günümüz ihtiyaçları ve teknolojisinin yanı sıra önümüzdeki 10 senenin planlarına odaklandık. Bugüne kadar yerli ve yabancı birçok projeye imza attık. Yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre DynamiX’in üretimini gerçekleştirdik. Mühendisliğini, tasarımını ve üretimini tamamen bünyemizdeki uzman mühendis kadrosuyla gerçekleştirdiğimiz bu ürünle, enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunuyoruz. Ar-Ge merkezi olmamızla önümüzdeki dönemde orta gerilim sargılı eleman ürünleri ve denizcilik sektörüne yönelik niş ürünler geliştirmeyeağırlık vermeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.



AR-GE EKİBİNİN SAYISINI 22’YE ÇIKARDI, ÇALIŞANLARI İÇİN TEŞVİKLER OLUŞTURDU

Ar-Ge çalışanlarının sayısını 22’ye çıkardıklarını açıklayan Büyükdeğirmenci, “Elektra Elektronik olarak, Ar-Ge ekibimizi şirketimizin bir yatırımı olarak görüyoruz. Çalışanlara yapılan yatırımın mükemmel iş ve projeler olarak geri döndüğünü düşünüyoruz. Şirketimizde, Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere çeşitli teşvikler bulunuyor. Bu teşvikler; çalışanlarımızın ulusal ve uluslararası kongrelerde sunumlar yapmasını, dergi yayınları çıkarmalarını, yeni projeler üreterek teşviklerden yararlanmalarını ve lisans üstü eğitimlerine devam ederek kendilerini geliştirmelerini destekliyor.”dedi.

“TÜBİTAK TEYTEB DESTEKLİ ÜÇ PROJEMİZİN AR-GE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Şimdiye kadar iki adet TÜBİTAK TEYDEB projesini tamamladıklarını belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, “Toplamda aldığımız destek 5 Milyon TL’yi aştı. Türkiye’de TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) destekli üç projemizin Ar-Ge çalışmaları sürüyor. İki adet yeni aktif proje başvurumuz bulunuyor. Ve bu projelerimizde hakem atamaları yapıldı. Bir yandan da teknoloji geliştirme süreçlerimizde bize son derece faydalı olan üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@