banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

En Zorlu Şartlarda Bile Türk Ekonomisi İçin Üretmeyi Sürdüreceğiz

İbrahim Zengin, yatırım hedeflerini değiştirmeyeceklerini belirterek, “Pandemi etkisi ile birlikte maalesef kozmetik sektöründe daralma yaşandı."

Endüstri Güncel 25.03.2021, 13:07 Melike Kaya Bayram
458
En Zorlu Şartlarda Bile Türk Ekonomisi İçin Üretmeyi Sürdüreceğiz

Türkiye ekonomisi zorlu günlerden geçiyor. Kur baskısı giderek artarken, piyasalardaki belirsizlik ve pandemi gerçeği şirketlerin uzun ve kısa vadeli stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Kozmetik sektöründe Türkiye’nin ihracat liderliğini göğüsleyen Giz Kozmetik’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin zorlu süreci değerlendiren açıklamalarda bulundu.

‘YATIRIM PLANLARIMIZ ERTELEMEYECEĞİZ’

80’den fazla ülkeye renkli kozmetik malzemeleri ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade eden İbrahim Zengin, “Önümüzdeki 1-2 yıl boyunca yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte pandemi ve değişken döviz kurları gibi bizleri zorlayan değişimler maalesef yaşanmakta ancak yatırım planlarımızı etkilemeyecek. İhracat odaklı üretim hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Pandemi etkisi ile dövizdeki hareketlilik dengeleri değiştirecek’

Pandemi etkisi sona ermeden, döviz kurundaki belirsizliğin kozmetik sektörünü etkilediğini söyleyen Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zengin, “Pandemi etkisi ile birlikte maalesef kozmetik sektöründe daralma yaşandı, bu daralmanın etkileri henüz geçmemişken dövizdeki hareketlilik ile birlikte dengeler tekrar değişecek. İhracat odaklı bir sektör olduğumuza inanıyorum. Bu nedenle tüm olumsuzluklara rağmen genel tablo itibariyle kozmetik sektörünün geleceği oldukça parlak ve yurtdışında ilk sıralarda yerini almaya hazır” ifadelerini kullandı.

‘İHRACAT GÜCÜMÜZÜ KORUYACAĞIZ’

İçeride yaşanan tüm olumsuzluklara karşı aktif oldukları ihracat pazarlarında güçlerini koruyacaklarının altını çizen İbrahim Zengin, “Aktif olarak çalıştığımız ihracat pazarlarında gücümüzü korumaya devam ediyoruz. Yeni ürün çalışmalarımız ise hız kesmeden devam ediyor. Ürün gamımızı ve satış hacmimizi hedef ülkelerde giderecek arttırıyoruz. Üretim durmayacak, satış yapabileceğimiz yeni pazarlar bulmaya ve manevra alanımızı geniş tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@