banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

FANUC, 1000’e Yakın Mühendislik Öğrencisine Robot Programlamayı Uygulamalı Öğretti

Fabrika otomasyonu alanında çalışmalarını sürdüren FANUC, robotlarla üniversite öğrencilerini buluşturduğu eğitim ve projelerine 2021 yılında da devam etti.

Endüstri Güncel 17.02.2022, 14:00 Melike Kaya Bayram
67
FANUC, 1000’e Yakın Mühendislik Öğrencisine Robot Programlamayı Uygulamalı Öğretti

Dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC,nitelikli iş gücünün gelişmesi adına eğitim kurumlarıyla olan yakın temasını sürdürerek 2021 yılında üniversite öğrencilerini robotlarla buluşturmaya devam etti. FANUC’un yaklaşık 1000 öğrenciyle online olarak sunduğu eğitimler, webinarlar ve çeşitli etkinlikler, genç mühendisleriniş hayatına daha donanımlıhazırlanmasına katkıda bulundu.Eğitimler sayesinde FANUC marka robotların kullanımı, mekanik yapısı, programlanmasını öğrenen öğrenciler, birinci elden robot programlama konusunda tecrübe kazanarak uygulama yapma imkanı da buldu.

FANUC EĞİTİMLERİYLE ÖĞRENCİLER ROBOT PROGRAMLAMA KONUSUNDA TECRÜBE KAZANDI

Öğrencilerin iş hayatına en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sunmak için gerekli etkinlik ve eğitimlere 2021 yılında da devam ettiklerini söyleyen FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Pandemi sebebiyle önlem amaçlı fiziksel eğitimler gerçekleştirmediğimiz2021 yılında online eğitimlerimizi sürdürdük. Üniversite sponsorluklarımızın yanı sıra ‘webinar’,‘vaka analizi’ ve ‘tea talk’ buluşmalarımız devam etti. Yıl süresince 1000’e yakın mühendislik öğrencisine ulaştık. Eğitimlerimiz sayesinde öğrenciler birinci elden robot programlama konusunda tecrübe kazanmış oldu ve özellikle bu alana ilgi duyanlardan çok olumlu geri dönüşler aldık. Robotları ve robot yazılımlarını henüz öğrenciyken kendilerine tanıtabildiğimiz için çok memnunuz” dedi.

EĞİTİMLER SONUCUNDA ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÖLÇÜLDÜ

Eğitimler sonucunda öğrencilerin farklı açılardan değerlendirildiğini ifade eden Yiğit, şunları söyledi: “Partneri olduğumuz üniversitelerde bizzat FANUC çalışanları eğitmen olarak görev alarak ara dönem projeleri veya test ile öğrencilerin başarısını ölçümledi. Vaka analizi veya ROBOGUIDE yazılım programımızın eğitimleri sonrası öğrencilere yazılımımızı ücretsiz açarak burada bir fabrika üretim simülasyonu çizmelerini yani gerçek bir proje oluşturmalarını istedik. Bize iletilen projelerden en başarılıları ise staj imkanı veya daha detaylı ileri seviye eğitimi ile ödüllendirdik. Bunun yanı sıraöğrenciler, FANUC ROBOGUIDE yazılım programının deneme sürümünü bilgisayarlarına indirdikleri için bolca pratik yapma imkanı da buldular.”

FANUC, 2022 YILINDA DA “EĞİTİM”İ ÖN PLANDA TUTACAK

FANUC’un üniversitelerdeki eğitimleri ve diğer etkinliklerinin 2022 yılında da artarak devam edeceğini belirten Yiğit, “Eğitimlerimiz ile daha çok üniversitede mühendislik öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz. CRX ürünümüzü projelerinde kullananODTÜ Tasarım Fabrikası ile bu yıl bir eğitim gerçekleştireceğiz. İTÜ OTOKON ile bu sene de bir VakaAnalizi buluşması planlıyoruz. Bunun yanı sıra İTÜRobot Olimpiyatları sponsorluğumuz bulunuyor ve drone kategorisinde de sponsoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi RLC Günleri’nde bu sene de sponsor olarak yer alacağız. Ankara’da OSTİM Teknokent Üniversitesi ile bir seminer ve eğitim planlamamız var.Geçtiğimiz yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nde CO-OP markalı ders olarak verdiğimiz robot programlama dersi partnerliğimizi daha çok öğrencimize ulaşacak şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@