banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

FANUC, CRX Serisi Cobot’larla Üstün Robotik Vitrinini Geliştiriyor

FANUC, CRX serisi iş birlikçi robotları sayesinde çeşitli uygulamalara güvenli, kullanımı kolay, güvenilir ve çok yönlü çözüm sunuyor.

Endüstri Güncel 08.09.2022, 17:00 Melike Kaya Bayram
11
FANUC, CRX Serisi Cobot’larla Üstün Robotik Vitrinini Geliştiriyor

İmalat sürecine entegre ettiği çok yönlü teknolojilerle fabrika otomasyonuna çözümler getiren Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC,robotik vitrininin önemli parçalarından biri olan CRX serisini geliştirmeye devam ediyor. En kapsamlı iş birlikçi robot yelpazesine sahip seri, FANUC’un gelecekte daha fazla şirketin cobot'larla otomasyon yapmasına yardımcı oluyor.

CRX serisi, en zorlu işlemleri basitçe çözüyor

FANUC’un CRX serisi cobot'ları denetim, makine yükleme ve boşaltma, paketleme, paletleme, taşlama, kaynak ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için güvenli, kullanımı kolay, güvenilir ve çok yönlü bir çözüm sunuyor. Akıllı sensörlerle donatılmış serideki cobot’lar, bir kişi veya nesneyle temas ettiği anda pahalı koruyucu cihazlara ihtiyaç duymadan güvenilir bir şekilde durarak güvenliği sağlıyor. İnteraktif programlama, kullanıcıların noktaları elle yönlendirme veya sürükle-bırak simgeleri içeren bir tablet arayüzü aracılığıyla öğrenmeye olanak tanıyan seri, sekiz yıla kadar bakım gerektirmeden çalışıyor. CRX cobot’lar standart 100 V/240 V güç kaynağıyla çalışırken, yaklaşık 400 W ortalama güç tüketimiyle (25 kg taşıma yükünde) enerji tasarrufunu mümkün kılıyor. Seri, FANUC’un iRVision gibi birçok ek işlevini desteklerken henüz ilk robotunu kullanmayanlar da dahil olmak üzere daha fazla verimlilik arayan şirketler için en doğru çözümü veriyor.

CRX cobot’lar AGV ile daha yetenekli

Kullanıcı ihtiyaçları ve mevcut şartlar doğrultusunda geliştirilen CRX cobot’lar, hafif olması sayesinde AGV (Otomatik Kılavuz Araç) ile birlikte kullanılabiliyor. Takım tezgahlarında malzeme yüklemesinin alt bölümlerinde manuel olarak yapılmasını ortadan kaldıran bu geliştirmenin ardından, malzeme beslemeleri doğrudan makine takımlarına tamamen otonom modda gerçekleştiriliyor. Akıllı lojistik yazılımı ile donatılmış olan modeller, farklı çalışma alanları arasında engelleyici güvenlik çitleri olmadan yolunu buluyor. Bunun yanı sıra insanlar veya aniden ortaya çıkan diğer engellerin rotasını kesmesinden etkilenmeden önlem alıyor. Mobil CRX cobot ayrıca siparişle ilgili malzemeleri güvenli ve güvenilir bir şekilde doğrudan ilgili işleme makinesine getirirken, yüklemeyi de bağımsız bir şekilde gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@