banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

FANUC ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin İş Birliği İle Gençlerden Robotlara Dokunuş

FANUC’un Bahçeşehir Üniv. ile gerçekleştirdiği CO-OP markalı eğitim programıyla, öğrenciler “FANUC Robot and Automation Technologies” dersi aldı.

Endüstri Güncel 23.12.2021, 17:30 Melike Kaya Bayram
125
FANUC ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin İş Birliği İle Gençlerden Robotlara Dokunuş

Dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC,nitelikli iş gücünün gelişmesi adına eğitim kurumlarıyla olan yakın temasını sürdürerek üniversite öğrencilerinin iş hayatına daha donanımlı hazırlanması için atılımlarına devam ediyor. FANUC’un Bahçeşehir Üniversitesi ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucu, CO-OP markalı ders programı kapsamında Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri FANUC Robot and Automation Technologies dersi aldı. Ders kapsamında öğrencilere FANUC teknolojilerinden bahsedilerek, FANUC marka robotların kullanımı, mekanik yapısı, programlanması öğretildi. Öğrenciler ders kapsamında teorik eğitimin yanında eğitim hücreleri ile birlikte uygulama yapma imkanı da buldu.

ÖĞRENCİLER, ENDÜSTRİYEL ROBOT İLE TANIŞIP KENDİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

FANUC ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen CO-OP dersinin içeriği, derse katılacak öğrencilerin dönem sonunda FANUC robotlarının kullanımı ve öğrenilmesi konusunda dönemi başarı ile bitirmesi hedeflenerek hazırlandı. Böylelikle ders içeriğinde tüm robot bileşenlerinin öğrenciler tarafından tanınması, robotların programlanması ve kullanımı konusunda başarılı olması ileriye yönelik bir hedef haline geldi. FANUC Programlama dersi ile bu dersi seçmiş olan öğrenciler, endüstriyel robot ile tanışıp robot programlama konusunda kendilerini geliştirmiş oldular. Eğitim robotlarının üniversite bünyesine götürülmesi,öğrencilerin derse olan ilgi ve katılımınıarttırdı. Bu sayede 20 kişilik olan ders kontenjanı 25 kişi olarak revize edildi. Öğrenciler hem fiziki olarak bir endüstriyel robot ile tanışırken hem de birinci elden robot programlama deneyimi kazanmış oldu. Geçmiş dönemlerde anlatılan teorik robotik derslerini, gerçek robot üzerinde hem programlama yaparak hemde analiz ederek geliştirdiler.

FANUC’UN BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İLE OLAN İŞ BİRLİĞİNDE YENİ ADIMLAR

Öğrencilerin iş hayatına daha hazır mezun olmaları için çalışmalarını sürdüren FANUC’un faaliyetleri;Bahçeşehir Üniversitesi’ne ders konuklukları, öğrencilere FANUC bünyesinde staj imkanı sunma ve öğrenci etkinliklerine sponsorluk şeklinde devam edecek.Gösterilen ilgive öğrencilerin gerçek robot üzerinde öğrenim görmeleri için CO-OP dersinin devamlılığı sonraki dönemlerde de sağlanacak. Bahçeşehir Üniversitesi ile FANUC’un işbirliğibahar döneminde öğrencilere FANUC CNC dersi verilmesiyle geliştirilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@