banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Form’dan Şişecam Üretim Tesisine, Sıfır Enerji Tüketimli Havalandırma Sistemi

Form Endüstri Tesisleri, Şişecam’ın Bursa Yenişehir’de yer alan düzcam üretim tesisinin doğal havalandırma ihtiyacını GAL havalandırma sistemleriyle karşılıyor.

Endüstri Güncel 05.08.2021, 12:00 05.08.2021, 11:19 Melike Kaya Bayram
124
Form’dan Şişecam Üretim Tesisine, Sıfır Enerji Tüketimli Havalandırma Sistemi

Form,56 yıllık tecrübesi, yerli üretime verdiği değer ve başarılı ortaklıkları ile yangın güvenliği, doğal havalandırma ve doğal aydınlatma konularında endüstriyel tesislerin güvendiği marka olarak öne çıkıyor. 2016 yılı başlarında GAL Ventilation firmasıyla lisans sözleşmesi imzalayan Form, Alman Lisanslı ürünleri İzmir Pancar OSB’deki fabrikasında üretiyor.

GAL havalandırma üniteleri, sanayi tesislerinin zorlu koşullarına özel tasarımıyla öne çıkıyor.  Bakım gerektirmeyen ünite, yüksek aerodinamik verimlilikleri sayesinde elde edilen yüksek hava geçiş katsayıları, problemli havalandırma ihtiyaçları olan bölgelerde en verimli havalandırmanın sağlanmasına olanak tanıyor.

ŞİŞECAM TESİSİ SIFIR ENERJİ VE SIFIR İŞLETME MALİYETİYLE DOĞAL HAVALANIYOR

Bursa Yenişehir’de bulunan Şişecam düzcam üretim tesisi, RIF-P model GAL marka ünitelerle doğal yoldan havalandırılıyor. 4 parça halinde toplamda 108 metre uzunlukta tedariği gerçekleştirilen havalandırma üniteleri, üretim hattında oluşan 13.000 kW ısıyı, sıfır enerji tüketimiyle bina dışına aktarıyor. Düzcam üretim tesisinde doğal havalandırma yoluyla saatte 1.700.000 m³ debide hava değişimi sağlanıyor. Tamamen doğal yollarla sağlanan endüstriyel havalandırma sayesinde herhangi bir işletme maliyeti veya enerji tüketimine gerek duyulmuyor. Sistemin Aralık 2021’de devreye alınması planlanıyor.

GAL duman tahliye ve doğal havalandırma ünitelerialüminyum, cam ve demir-çelik gibi yüksek ısı açığa çıkaran üretimlerde ve ayrıca kimyasal proseslerde, her türlü iklim koşulunda çalışabilen,etkili birhavalandırma sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@