banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Four Essentials Mühendislik Toplantısı Aldağ A.Ş. Proje Ortaklığında Gerçekleşti

Four Essentials Mühendislik Toplantısı, Çırağan Palace Kempinski’de, “Mekanik Tesisat; Sürdürülebilirlik, Tasarruf ve Deprem Gerçeği” temasıyla gerçekleşti.

Four Essentials Mühendislik Toplantısı Aldağ A.Ş. Proje Ortaklığında Gerçekleşti

Dekogroup ve Aldağ A.Ş. proje ortaklığıyla düzenlenen Four Essentials Mühendislik Toplantısı, 2 Mayıs 2023’te Çırağan Palace Kempinski’de, “Mekanik Tesisat; Sürdürülebilirlik, Tasarruf ve Deprem Gerçeği” temasıyla gerçekleşti. Four Essentials 2023, mekanik tesisat ve inşaat sektörünün dört bileşeni olan; yatırımcı, tasarımcı, yüklenici ve tedarikçileri bir araya getirdi. Yoğun bir katılıma sahne olan organizasyonda açılış sunumunun ardından etkinliği düzenleyen Dekogroup kurucusu Evren Demirci ve Aldağ A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu’nun katıldığı açılış paneli yapıldı. Dağoğlu’na 6 Şubat depremlerinin ardından Aldağ’ın kurumsal tavrı, yeni hizmete açılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi ve Türkiye ekonomisinde yakın gelecekteki gelişmeler hakkında öngörüleri soruldu. Rebii Dağoğlu özetle şunları söyledi.

Bir doğal afet yaşandığı zaman, yapılması gereken şeyler az çok bellidir. Bir taraftan bu hazırlıkları yaparken, bir taraftan da gerekli birimlerle hızlıca irtibata geçmeniz lazım. Sonuçta doğru yönlendirilmeniz lazım ki, yapılan yardım fayda sağlasın. Biz depremin ikinci günü 3 yardım tırını organize ettik. Belirli STK'larla birlikte hareket ettik. Bunun yanı sıra İstanbul merkez, Akhisar fabrika ve bölge müdürlüklerindeki tüm çalışanlarımızı Kızılay'la koordineli olarak kan bağışına yönlendirdik. Depremzede ailelere İstanbul'da çeşitli adreslerde barınma imkânı sağladık. Hem devlet hem de sivil kurumlara maddi katkıda bulunduk.

Deprem bölgesine yaptığı ziyaretle ilgili soruları da yanıtlayan Dağoğlu; Deprem bölgesine şu ana kadar üç ziyaret gerçekleştirdiğini, ilk iki ziyarette durumun çok daha sıkıntılı olduğunu, son ziyaretinde ise tüm depremzedelerin çadırlara yerleştiğini ve güzel havanın da etkisiyle morallerin yüksek olduğunu, buna bağlı olarak depremzedenin olumlu ruh halinin kendisine de yansıdığını, depremzedeler yeni konutlarına geçene kadar bölgeye ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.

İUFM Türkiye’nin, bu projede ve bu kapsamda yer almak da bizim gurur kaynağımız

Four Essentials organizasyonundan iki hafta önce 17 Nisan tarihinde açılışı yapılan İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili bir soruyu Dağoğlu şu ifadeler ile cevapladı;

“İstanbul’un bölgesel ve küresel bir finans merkezi olmasını hedefleyen, yaklaşık 3,4 milyon metrekare alan üzerine kurulan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi; Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası gibi kamu bankaları, SPK ve BBDK gibi kamu kurumları, Borsa İstanbul ile Türkiye Sigorta Genel Merkezi'ni bünyesinde barındıracak. Ayrıca ofis alanları, AVM, kongre merkezi, akademi ve eğitim merkezi, rekreasyon ve idare binaları, beş yıldızlı bir otel ve ibadet alanları bu kompleks içerisinde yer alacak.

Ülkemizin uluslararası finans piyasalarında sınıf atlamasına olanak sağlayacak, böylesine geniş kapsamlı, modern ve üst düzey teknik özelliklerle donatılmış, Türkiye'nin prestijli projesinin %90'ınında bu sektörün yerli ve milli markası ALDAĞ ürünlerinin tercih edilmesi bizim için bir gurur vesilesidir.”

Sanayici önünü görebiliyorsa tedbirini alır

Türkiye’de seçim sonrasında dahi mevcut ekonomi politikalarından çok keskin bir dönüş beklemediğini belirten Rebii Dağoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut programın içinde bazı revizyonlar yapılabilir. Ancak büyüme odaklı politikalarda hız kesilmeyecek. Türkiye'ye ciddi bir döviz girişi var, orası net, ancak döviz girişinin kurumsal ve sistematik bir hale getirilmesi gerekiyor. Yapısal reformlara ağırlık verilmesi ihtiyacı çok net olarak gözüküyor. Sürdürülebilir ve öngörülebilen bir ekonomik büyümenin ortaya konulması önemli. Ancak olumlu olan bir şey şu ki, bankaların ve özellikle kamu bankalarının bilançoları 20 yıl öncesine göre çok daha iyi durumda. Bu da hiç şüphesiz kamunun elini güçlendiren bir etkendir. Enflasyonun bir süre daha yükselmeye devam edeceğini ama hız keseceğini düşünüyorum. Döviz kuru için de aynı şeyi söyleyebilirim ama şahsen dövizdeki bir miktar yükselişten endişe etmiyorum. Gerekli rezervlerin olduğunu düşünüyorum. Sanayici önünü görebiliyorsa tedbirini alır.”

Etkinlik programı Aldağ Paneli ile devam etti. Prof. Dr. Birol Kılkış, Aziz Erdoğan ve Hamit Mutlu’nun katıldığı panelde, Aldağ A.Ş. Danışmanı Prof. Dr. Birol Kılkış, “Küresel Isınmanın 4 X 4 Bileşeni” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda mekanik ve inşaat sektörünün sürdürülebilirlik, enerji tasarrufu ve akılcı kullanımı ile deprem gerçeğinde tasarımcı, yüklenici, yatırımcı ve tedarikçi bileşenlerine koşut olarak enerji ve ekserji, çevre, ekonomi ve insan dörtlü bileşeninin oluşturduğu üç boyutlu matris ve deprem boyutu ile küresel ısınmaya olan tümcel etkileri irdelendi. Ekonomide ise Pareto ekonomisinin yerine Karno çevrimine evrildiği yeni bir ekonomik model tanıtıldı. Etkinlik alanında yer alan Aldağ info standı da sektör profesyonellerinin ilgi odağı oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@