banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Genç Ve Kadın Girişimciler İşin Geleceğine Eib Export-Up İle Hazırlanıyor

EİB Export-Up; Turkish WIN, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Endeavor Türkiye’nin desteğiyle ikinci dönemine başlıyor.

Endüstri Güncel 18.10.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
37
Genç Ve Kadın Girişimciler İşin Geleceğine Eib Export-Up İle Hazırlanıyor

Ege İhracatçı Birlikleri’nin genç ve kadın girişimcilere yönelik Türkiye’nin ilk ihracat odaklı ilk mentorluk programı EİB Export-Up; Turkish WIN, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Endeavor Türkiye’nin desteğiyle ikinci dönemine başlıyor. EİB Export-Up Mentorluk Programına başvurular 21 Ekim’de sona erecek.  

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EİB’nin Türkiye’de bir mentorluk programı kurgulayan ilk İhracatçı Birliği olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

EİB Export-Up Mentorluk Programı’nın ilk döneminde yoğun bir ilgiyle karşılaştık ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Genç ve kadın girişimcilerimiz EİB Export-Up sayesinde ilk kez ihracat gerçekleştirdi, birçok ülkeyle ticari bağlantılara imza attılar, iş yapış süreçlerini iyileştirip, networklerini genişlettiler. İş hayatında kadın-erkek eşitsizliğindeki makasın gün geçtikçe açıldığı bir dönemde EİB Export-Up Türkiye’nin büyük bir kazanımıdır. EİB olarak ana misyonumuz sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak. Biz bu hedefimize ancak kadın ve genç girişimcilerimizin sayısını artırarak ulaşabiliriz. “Geleceğin ihracatçıları deneyimin gücüne inanıyor” mottomuzla EİB Export-Up Mentorluk Programımızın ikinci dönemini geliştirilmiş içerikleriyle başlatıyoruz.”

Programın ana temasını “Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme” olarak belirlediklerini anlatan Eskinazi, “Türkiye’de İhracatçı Birlikleri arasında sürdürülebilirlikte öncü Ege İhracatçı Birlikleri olarak girişimcilerimize aktaracak çok fazla bilgi ve deneyime sahibiz. Genç ve kadın girişimcilerimizle bu kez; son dönemin trendi ve AB Yeşil Mutabakat süreci ile ticari ilişkilerimizi değiştiren, dünyanın yeni kalkınma gündemi “sürdürülebilirliği” irdeleyeceğiz. EİB olarak girişimcilik çemberimizi yeni paydaşlarla büyüterek genişletiyoruz. TurkishWin ile çıktığımız bu yolda ikinci dönemimizde aramıza SKD Türkiye ve Endeavor Türkiye’yi de ekleyerek daha kapsamlı ve güçlü adımlar atıyoruz. Farklı sektörlerimizden ihracata yeni başlayan veya kapasitesini artırmak isteyen 10 genç (40 yaş altı) ve kadın ihracatçımız Yönetim Kurulu üyelerimizden oluşan deneyimli mentor ihracatçılarımızdan ve profesyonel gelişim sağlamaya ihtiyaç duydukları alanlarda alanında uzman isimlerden mentorluk hizmeti alacak. Aynı zamanda faydalanıcılar devlet yardımları, global pazarlama, e-ihracat, sürdürülebilirlik gibi konularda eğitimlere dahil olacaklar.” dedi.

EİB Export-Up ikinci dönemi hakkında

6 ay sürecek ikinci dönem programda www.export-up.org  mail adresinden gerçekleşen başvurular neticesinde mülakatlar ile belirlenecek 10 faydalanıcımız yer alacaktır.

Bu programın teması Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme olarak belirlenmiş olup bu eksende faaliyet gösteren genç ve kadın ihracatçılarımız programda yer almaya hak kazanacaktır.

SKD Türkiye, ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının şirketlerin temel stratejilerinden biri haline getirilmesi vizyonuyla 2004 yılında kurulmuş bir iş dünyası derneğidir. Sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı ile politika gelişimine katkıda bulunmayı ve Türkiye iş dünyasının rekabetçiliğini artırmayı hedefleyen SKD Türkiye, çalışmalarını sürdürülebilirliğin ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarını entegre bir şekilde ele alarak yürütmektedir.

Sosyal İçerme ve Kapsayıcılık odak alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye iş dünyasında kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak üzere çalışmalar gerçekleştiren SKD Türkiye, 865 binden fazla kişiye istihdam sağlayan 106 üye şirketi ile Export-Up mentorluk programının destekçileri arasında yer almaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@