banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

GITEX Africa 2023 ile Türk teknoloji firmaları Afrika’ya açılıyor

GITEX Global, yeni bir projeye imza atarak teknoloji dünyasını Afrika kıtasında buluşturacak bir organizasyonu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Endüstri Güncel 29.05.2023, 13:15 Melike Kaya Bayram
10
GITEX Africa 2023 ile Türk teknoloji firmaları Afrika’ya açılıyor

Dünyanın en kapsamlı teknoloji fuarı olarak 40 yılı aşkın süredir teknoloji ekosistemini bir araya getiren GITEX Global, 31 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında GITEX Africa Fuarı’nın ilkini gerçekleştirecek. Fas hükümetinin de desteğiyle 60’tan fazla ülkeden 500’den fazla teknoloji firmasını bir araya getirecek olan fuar, Afrika kıtasının sınırsız teknoloji fırsatlarının daha geniş bir alana yayılmasına olanak tanıyacak. Milli Katılım Organizasyonu’nun ExpoHIS tarafından gerçekleştirileceği fuar; yeni girişimleri hızlandırmak, iş birliği yapmak ve keşfetmek isteyen teknoloji devlerini, devlet kurumlarını, KOBİ'leri, Start Up’ları, kodlayıcıları, yatırımcıları ve akademik çevreleri birbirine bağlayacak.

80 küresel şehrin teknoloji harikaları Fas’ta buluşacak

GITEX Africa’nın teknoloji, yazılım, kodlama, girişimcilik ve yatırım gibi ana konular etrafında gerçekleştirileceğini belirten  ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak “Afrika Kıtası 2050 yılında 2 buçuk milyara ulaşması beklenen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu nüfusu ile teknoloji alanında büyük fırsatlar sunuyor. Özellikle dijital okur-yazar ve teknoloji meraklısı nüfusun çoğunlukta olduğu bu geniş pazar, GITEX Africa ile birlikte dünyadaki en hızlı büyüyen, en umut verici Teknoloji ve Start Up ekosistemlerinden biri olmaya yelken açacak. Fuarın Fas’ta gerçekleştirilecek olmasında, 80 şehri birbirine bağlayan küresel bir merkez konumunda bulunmasının önemli bir payı bulunuyor. Bunun yanı sıra Fas’ın enflasyon istikrarında 141 ülke arasında ilk sırada yer alması, teknolojik Ar-Ge yatırımları için dünyanın en rekabetçi 5. destinasyonu olarak elverişli bir iş ortamına sahip yapısı da etkin rol oynuyor” dedi.

Dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketleri Afrika’nın gelişen dijital pazarına açılacak

Teknoloji ekosisteminin farklı alanlarda çalışan tüm aktörlerini bir araya getirecek olan fuarın daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve teknoloji odaklı bir dijital ekonomi vizyonunu inşa edeceğini ifade eden Onak, sözlerine şöyle devam etti: “Fintech, e-ticaret, bulut, IoT, yapay zeka, telekom ve siber güvenliğe kadar geniş kapsamlı bir içeriğe sahip olan GITEX Africa’da yatırım, dijitalleşme, girişimcilik ve yetenek ana program kapsamında ele alınacak. Dünyadaki dijital ekonomimin önümüzdeki 25 yıl içinde 115 milyar dolardan 712 milyar dolara yükseleceği düşünüldüğünde fuarın bu ekosisteme olan getirisi, dünyanın en yenilikçi şirketlerinin Afrika'nın gelişmekte olan dijital pazarına girişini hızlandırması olacak. 500’den fazla teknoloji firmasını sektörle buluşturacak olan fuar, ziyaretçilerine çeşitli endüstri uygulamalarına sahip dünyanın en kapsamlı ve gelecek vadeden küresel ürün ve çözümlerinin derlenmiş koleksiyonuna tanık olma fırsatı verecek. Bunun yanı sıra Milli Katılım Organizasyonu aracılığıyla fuarda yer alacak Türk bilişim sektörü ve bu alanda yeni teknolojilere imza atan yerli firmalarımız için de önemli bir fırsat olacak. Etki alanını global ölçekteki fuarlarla daha da genişleten firmalarımızın gelişimini hızla sürdüren Afrika pazarındaki bu fuar sayesinde kuracağı yeni bağlantılar, ülkemizin hizmet ihracatı noktasındaki potansiyelini daha da yükseltecek.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@